Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TTNET borcu için icralık oldum..? [Hukuk]

SanalHayat

Üye
Konular
89
Reaksiyonlar
10
arkadaşlar ttnete borcum var internet tim kapalıydı 24 ay sözleşme bitmediği için iptal olmıyordu biriken borcu 600 tl aşmış yani icralık oldum avukat aradı 2 taksitle ödemen lazım dedi ne yapmam gerek borcu ödemesem ne ne gibi şeyler olur?

Avukatın 2 taksitte ödemen lazım dediğine bakma git konus ayda 100 lira eşit taksitlerle öde kabul etmezse diye bişey olamaz sonucta ödeyecek olan sensin senin gelirne göre taksit yapacak.

kardeş ttnet ve telekom da taahütte bulunma felan söz konusu değil
eline geçen parayı götür yatır durdurur icrayı

avukatın ınsafına ve ayriyetten işine gelmiş ve sana taksıt yapmıs..ödemediğin taktirde evıne hacze gelınır başta gözünü korkuturlar ve dosyana masraf bıner daha cok..taahhüt ya da bı yerde çalısıyosan muhafakat almak ısteyebılırler..taathüt vermenı önermiyorum cünkü taksıdını gecırdıgın anda tekrar bı dava acılacaktır buda 3ay hapısle sonuclanacaktır..ayrıca gec kalmadan mal beyanında bulun bu yuzdende dava acılıyor ve dosyana tekrar masraf bınıyo..hıc bı esyan mal varlıgın olmadıgını belırten bı dilekce yazıp ıcra daıresıne götür..ama taksıtlerını gecıktırmezsen ıyı olur..bu arada gercekten bankada falan paran yoksa ve mal varlıgın yoksa odeyemezsen eger hacze gelındiğinde hky(hacze kabıl mal yok)olur ve dosya 1 yıl içinde düşer..

sağlun verdiğiniz bilgiler için telefonda avukat bana dedi ödemesen üzerinde bi mal varlığı olmasa 6 aya kadar hapis cezası olur dedi galiba en iyi yol ödemek kalıyor yapıcak bişey yok.

Öyle bi konuşuyorsun ki sanki ödemek istemiyormuşsun gibi, heralde ödeyeceksin. internet kapalıydı diye bişi yok kullansanda kullanmasanda aylık ödemen gerektiğini biliyorsun..

Arkadaşım hizmeti almışsın kullanmışsın veya kullanmamışsın işin o tarafı önemli değil,
Anlamadığım konu burda ne fikri istiyosun ? alacaklı kişi yasal olarak parasını istiyo sana 2 taksit demiş blöfde yapıyo olabilir sonuçta sende imkanın olmasa bile borcunu ödeme gayretini karşı tarafa göstermen lazım ozmn onlarda gereken yardımı veya kolaylığı sağlıcaktır sana
İşin şu boyutunu unutma karşı taraf alacaklı ve haklı sadece verdiği hizmetin bedelini istiyor olay bu

Kardeşim devir değişti, Telekom özelleştikten sonra banka gibi hizmet vermeye başladı.Benim başıma gelen olay şöyle. TTnete 24 ay taahhütlü anlaştım ama işlerim iyi gitmedi ve hattı kapatmak istedim. Cepte para yok bana dedilerki 400-TL ödeyeceksin. Bende hayır olmaz indirim istiyorum dedim geri adım atmadılar... Sonra da ben ödeyemedim ve icralık olduk.Dosyam icraya gitti ama ben işe girdim ve bu firmanın avukatıyla görüştüm. Dedim ki indirim veya fırsat sunun kapatayım borcumu. Bana dediler ki maaşına hacize geleceğiz. Bende dedimki eğer indirim yapmayacaksan ve taksit sumayacaksan yasal süreç ilerlesin... Az önce mesaj atmışlar. İcra dosya masrafını istemiyorsanız şu tarihe kadar ödeme yapın diye. Bende şimdi arayıp onlara indirim isteyip aynı zamanda bu talebimi yazılı oalark faks veya mail yoluyla göndereceğim. Pazarlık sünnettir kardeşim hem de faizin pazarlığı başka bir sünnet. Bu şekilde çalışan firmaları kınıyorum. Bir daha hizmet almayın ey halkım, dolandırılıyoruz. Biz müdürden patrondan 50-TL lik zammı almak için 501 takla atarken adamlar suya sabuna dokunmadan borcun 10 katını istiyorlar. Hangi hukuk sisteminde var bu. Bir sözleşmeye imza attık diye bu vatandaşa yapılır mı arkadaşlar. Siz siz olun gelin yolun başındayken TELEKOM ve TTNET dan HİZMET ALMAYIN, ALDIĞINIZ HİZMETİ DE BİTİRİN. Çünkü alternatif intetnet satan kuruşlar var, hem ucuz hem hızlı hem insaflı hemde cebinizdeki sonuna kadar almıyorlar.Sevgi ve saygılarımla

3 senedir peşimdeler bişey yaptıkları yok. vermedikleri internetin nasıl parasını alıyorlar? alamıyorlar işte... number bilgin olsun kullanmadığın internetin parasını ödemek zorunda değilsin. dilekçe ile internet olmadığı günlerin parasını geri ödüyorlar.

Üst Alt