Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tüketici Hakları Beni Haksız Buldu..? [Hukuk]

Onur123

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkeze kolay gelsin selamlar.Benim bir sıkıntım var düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim bu konuda.Tüketici haklarına başvurdum ama anlamsız bir şekilde karşı tarafı haklı buldu.Şikayetim şu şekildedi

Alalımbakalim.com adlı internet sitesinde 15.03.2012 de kendime bir tane acer iconia a500 tablet aldım.Ürünü sitesinde incelediğimde ürün özelliklerinde 3g desteği vardır yazıyordu ve bende 3g destekli bir ürün arıyordum inandım ve aldım üzerinden 1 ay geçti ve avea dan bir tane jetmodem aldım ve taktıgımda çalışmadıgını simcard girişinin oldugu ve simcard yuvası olmadıgını fark ettım ve bunun üzerine alalımbakalım müşteri hizmetlerini aradım ve bir çözüm yolu getirmelerini istedim.Onların bana cevabı a501 modelinde 3g destegı oldugunu bu üründe olmadığını söylediler ve ortak bir noktada buluşamadığımız için bende soluğu tüketici haklarında aldım bir dilekçe yazdım sitede üründe 3g desteği vardır yazan print screen aldım 2 tane bunlarıda dosyama koydum ama dün elime karar ulaştı ve karşı tarafın haklı olduğu yazıyordu karşı tarafın savunmasıda ürünü aldıkdan 4.5 ay sonra bize haber ettiler ürünün 871 tl olduğu 3g destekli modelininde 1071 tl olduğu müşteriye istediği ürün eksiksiz bir şekilde teslim edildi diyor ama ben tüketici haklarına ürünün 3g desteği vardır yazan 2 tane print screen yolladım delil olarak bunları hiçmi göz önünde bulundurmadılar ayrıca ben alalımbakalımla iletişime 1 ay sonra geçtim onlar 4.5 ay gibi abartı bi tarih söylemişler ve budurumda karşı tarafı haklı buldular sizce şikayete itiraz etmelimiyim etmelisem nasıl bir yol izlemeliyim.Cevablarınız için şimdiden teşekür ederim iyi forumlar.
[FONT=Arial]
[/FONT]

tüketici hakem heyetinin kararının bağlayıcılığı yoktur.bu karara itiraz için tüketici mahkemesine başvurabilirsin,
amma şöyle bir durum var,tüketici mahkemesi kimin lehine karar verirse kaybeden taraf mahkeme masraflarını ve kazanan tarafın avukatlık ücretinide öder.yani bu kaybeden tarafa yaklaşık olarak 600 ile 1000 tl arasında bir rakama malolur.
kesin kazanırım diyorsan mahkemeye müracat et.

sizce ne yapmalıyım bu anlattıklarıma dayanarak nasıl davranmalıyım yardımcı olun lütfen

tanıdığınız bir avukat varsa evraklarınızla birlikte ön bilgi almaya çalışın.gerçi avukatlar bu davayı kazanamayız demezler genelde.
ayrıca tüketici hakem heyeti verdiği kararın gerekçesinide sana bildirir.gerekçe olarak neden seni haksız bulmuşlar.o karara göre fikir sahibi olabilirsin.

sizin dediğiniz gibi yapıcam yalnız hakem heyeti verdiğim delilleri değilde sanırım fiyatı baz almış ve o konuda kandırılmadığımı ileri sürüyor neyse artık itiraz edip 2. mahkemeye bakıcaz daha detaylı inceleme oluyormuş galiba ilgin için teşekür ederim.

Üst Alt