Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tümör nedeniyle beyin ameliyatı oldum. Malulen emekli olabilir miyim?

fear34

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
11,01,2008 tarihinde beyinden ameliyat oldum .Alınan tümör için ne iyi, ne ne kötü dediler. Tümörün çoğunu alamadılar, ameliyat sonrası 28 iş günü radyoterapi gördüm, bunun bitiminde 45 gün ara ile 6 kür kemoterapi gördüm. Son kemoterapi geçen ay bitti
bende yaklaşık 6 aydır bir dengesizlik var. Bu güne kadar devamlı 2 aylık raporlar aldım.B en normal hayatımda tır şöförü olarak çalışıyordum, ama şu anda kendime hiç güvenim yok, yani çalışabilecek durumda değilim.A ra da bir epilepsi nöbetleri geçiriyorum.
Sizden öğrenmek istediğim: malülen emekli olabilir miyim bu durumda?
Saygılarımla,

Maluliyet koşullarını düzenleyen cetvelde sizinle ilgili benim görebildiğim ibare şöyle:
14- BEYİN TÜMÖRLERİ:
Ağır nörolojik sekel oluşturmuş, ameliyattan yarar görmeyen, operasyona rağmen nükslerle seyreden veya ameliyat edilemeyen(inoperabl)
veya (ikisinin toplamıyla maluliyet artık mümkün değil. Onun için veya diyorum altını çızerek)

10- EPİLEPSİ:
Uygun tedaviye rağmen kontrol altına alınamayan, ayda en az 3 jeneralize nöbetle seyreden grandmal veya haftada en az 3 nöbetle seyreden psikomotor epilepsi(sürücü belgesi olmayan)
Sağlık durumunuz bu seçeneklerden birine giriyorsa, o zaman malulen emekliliğiniz söz konusu olabilir.

Malulen emeklilik için en az 10 yıl sigortalılık süreniz ve 1800 gün priminiz olmalı.
Eğer sağlık koşullarınız ve sigortalılık gün/prim şartlarınız yeterliyse, malulen emeklilik için en son prim ödediğiniz işyerinin bağlı olduğu SGK müdürlüğüne başvurmanız yeterli. Sizi hastaneye sevk ederler...

Üst Alt