Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Türkiye'de protezciler işini iyi yapıyorlar mı?

hawk14

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
12 senedir engelliyim 6 tane protez yaptırdım.genelde şöyle oldu.oturtulduk bir sandalyeye.hemen alçı ıslandı ayağımıza sarıldı.dizin altına 2 parmakla sıkıca bastırıldı.alçı kurudu.git haftaya gel dendi.gittik.biz gittiğimizde adam o alçıyla neler yaptı bilemedik.haftaya geldiğimizde ayak ya dar yada bol geldi.heryeri vurdu.ağrıyor dediğimizde fırçalandık.ağrımıyor numara yapıyorsun dediler.alışırsın dediler.acı eşiğin düşük dediler.kendi ayakkabılarına bir tane kum parçası girse 10 adım tahammül edemeyenler şişmiş ödem yapmış protezle yürümemizi beklediler.
boş vaktim çok olduğu için bilgisayar başındayım.yabancı ülkelerdeki sistemi gördükçe ülkemizdeki protezcilerin çıtanın çok çok altında kaldığını sanmaktayım yada benmi çıtanın üzerindekilere rastlayamadım.birkaç videoyu paylaşmak istiyorum lütfen seyredin ve bana söyleyin bizim ülkemizde size bu uygulandımı.
Össur Presents: Modular Socket System - YouTube
Traditional_vs_BioSculptor.mov - YouTube
Prosthetic Socket Refinement With Renew Silicone Replicator - YouTube
The CIR Transtibial Prosthetic System (Patent Pending) - YouTube
alçı ile ölçü alma yıllar önce bitmiş.güdüğün üzerinde 5 dakikada kuruyan sistemle ölçü almadan soket yapıp 2 saatte teslim ediyorlar.laser scanner ile ölçü alıp 3d cnc ile kalıp çıkarıyorlar.her şey acı çekmeden yürümen için.ya bizde???

hayır işlerini yapmıyorlar sadece ticaret yapıyorlar sağlık sektöründe işini yapmak başka birşey ticaret yapmak başka birşeydir

son protezimi geçen ay aldım.bir hayli boldu.3 tane çorap giymem gerekiyordu.prova için gelen asistana bunu ilettim.yürüyosun ya işte dedi.azarladım.ustasına gittik.adam baktı baktı.2 çorap giy tam oturur dedi.bende neden 2 çorap giyeyim sen neden tek çoraba göre ayarlamadın dedim.tamam dedi.daraltırız dedi.nasıl daraltılacağını bildiğim için bidahada uğramadım.adamların elinden gelen bu.ne yapsaydım.aşçıyı pilav lezzetsiz diye dövemezsinki.adam kendini yırtsa yapabileceği en güzel pilav o.o yüzden 3 çorapla idare ediyorum.

karbonmu dedin:????
protezimi aldım.ilk önce kesitine baktım karbon kalınlığına.hiç kullanılmamış.alt adaptör yerine baktım oradada sıfır.yemin ediyorum evimde 2 metrekare karbon elyaf var.böyle yapacaklarını bilseydim giderken götürürdüm en azından alt bölgedeki adaptör kısmını yapsınki ileride kırılmasın.adam dayamış kumaşı üstünede vermiş reçineyi.al sana protez.bir gün ters bir hareket yapacaksın çıt kırılacak.ondan sonra diyecekki e ben bunu yapalı kaç ay olmuş normaldir.nereye tükürsem sakal bıyık.

üçkağıtçı demeyelim.belkide çok dürüstler.ama yetersizler.amatörler.gelişime kapalılar.burunlarından kıl aldırmıyorlar.fikrinize saygı göstermiyorlar.bütün dağları ben yarattım edasındalar.bizi kafamızda tl işareti olarak görmelerinden bıktım.tabiki adamlar iş yapıyor.ve para olarak karşılığı olmalı.beni yürütmenin bedeli herhangi bir para birimi ile ölçülemez.ama maalesef ben 12 senedir hiç bir protezcimin alçı alma dışında bana özel bişey yaptığını görmedim.ilk protezimi almanlar yapmıştı 2001 yılında.boludaki büyük deprem nedeniiyle boluya gelmişlerdi.adamlar o zamanın teknolojisiyle ve derme çatma bir barakada alçıyı sardıktan sonra krikolu bir halkaya alçılı ayağı sokmuş ve yüklenmemi istemişti.basınç halindeki güdüğü görmek için.son ölçü aldığım yerde bu aletten vardı.ama dayım bunu kullanmaya gerek görmemiş başparmaklarının bu işte en iyisi olduğunu düşünerek ölçümü almıştı.

forumdaki herkesin protezcilerinden memnun olması inanın beni çok mutlu etti.demekki ben biraz titizmişim.

Ben degilm:( ama gitiğim yerde iyi bir yer. Kötüsünü düşünemiyorum artık:mad:

ben çıtanın düşük olması derken bunu kastetmiştim.

sadece 1. videoyu seyrettim.ve yuh dedim.önce her türlü zeval vermeyesice yöneticilerimize ,sonra bunlara kendimizi yönettiren bizlere.daha sonra beni onlardan başka doktorlara emanet etmeyen zihniyete.ondan sonra, bizleri işinin en iyisi olan protezcilere:mad: protez yaptırtan, daha doğrusu elimizi mahkum bırakan düzene ve en sonrada benim uyanmama ve isyan etmeme neden olan hawk14 sana:).kardeşim neden koyarsın o videoyu da yıkarsın hayallerimi.ne güzel 3 sene önce yaptırdığım ilk protezimin en iyi protez olduğunu ve protezcimin de dünyanın en iyi protezcisi olduğunu kabul etmişken .gerçi 4 ay sonra 5 çorapla bile bol geliyordu.fakat benim kabahatimmiş.acele etmişim protez yaptırmakta .zira kendisi avrupa bilmem ne ödülleri bile almış:confused: . nasılsa ben salağım ve tecrübesizim (salağım çünkü emekli olduğum halde yani 500 tl.de fark verdim).dizim o protez içinde çok şükür kırılmadan,( 1.5 sene dolduktan sonra) sadece üst kısmını yeniden yaptırdım.şimdide yeni protezcimin dünyanın en iyi protezcisi olduğuna kendimi inandırmıştım (zira hangisine giderseniz diğerlerinin bu işi para için yaptığını ve sahtekar olduklarını, kendileri paradan ziyade bir duanın daha iyi olduğunu ve bu işi en iyi kendilerinin bildiğini söylüyor.).bu protezden sonra bir daha ne protez yaptırırım nede protezciye giderim bu ülkede. o videoyu gördükten sonra 50 yıl önce yaptıkları gibi ağaçtan kendim oyarak yaparım takma bacağımı.bence bu daha az ilkel olur.

evet bide o var.protezciye gittiğinizde eski protezinizi eline alıyorlar.uzun uzun bakıyorlar.kim yaptı bunu diyorlar.x yaptı abi diyosun.allah onun belasını versin şerefsiz üçkağıtçı diyorlar.6 protezimden en az 4ünü yapan usta bir öncekine salladı benim yanımda.bu arada hiç bir zaman aynı adama 2 kere protez yaptırmadım.

erdoğan bey bu ülkede yaptırmayacağım deme lüksümüz malesef yok.çünkü o kadar zengin değiliz.engellisine hapishanelerdeki mahkumlar kadar bile değer göstermeyen ve yatırım yapmayan bir ülkede yaşamak bile doğru değil ama mecburuz.bize düşen sadece adamların kendilerine çeki düzen vermelerini ve ben yaptım oldu olgusunu unutmalarını sağlamak ama işimiz çok zor.

Yaklaşık 3 aydır mikro işlemcili protezim için uğraş veriyorum. Yaşadığım süreci aşama aşama bilgilendirme amacıyla forumlarda paylaşacağım. Şunu özellikle belirtmek isterim ki; gerek protez kullanıcıları gerekse kamu yönünden inanılmaz mağduriyet ve zararlar var. Yakın bir zamanda; gördüğüm haksızlıklara ve yolsuzluklara müdahele edilmesi adına, Ankara Emniyet Müdürlüğü Mâli Şube Müdürlüğü, SGK Teftiş Kurulu, Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu, Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı Vergi Denetim ve Koordinasyon Kurulu'na en etkili yolları kullanarak (Bürokrasinin kalbinde olmamın da kolaylığıyla) müracaatlarımı yapacağım. Bu müracaatlarım hem sektörel anlamda hem de firma bazında; açık, net, belgeli ve anlaşılır olacaktır. Saygılarımla.

kardeş.12 sene önce sistem farklıydı.proteze başvurmuştum.ssk x hastanesinden protez için onay aldım.ozamanlar sistem şöyleydi.hastane ihale yapıyor protezciler ihaleye giriyor kazanan protezi yapıyordu.benim ihaleyi abinin teki kazandı.35 tl fiyat vererek.herkes 200-300 arası fiyat vermişti.hem ozamanlar o kadar seri değildi işler.60-70 gün sürüyordu ihalesi falan.daha sonra ihaleyi alan protezciye gittiğimde adam resmen dedi.bu paraya protez olmaz.farkını vereceksin dedi.mecbur kaldım kabul ettim.protezimi yaptı ama ayağıma sığmadı.bende protezi adaptörlerin üzerinden kestirip bana ait olanları alıp başka protezciye gittim.adam o 35 lirayı hastanedeki ihale kuruluyla tekrar revize ediyormuş.ben 500 liraya yeni protez yaptırdım başka yerde.ama hem o protezciyi hemde o hastanedeki ihale işletiyle ilgilenenleri zamanın çalışma bakanlığına her gün mail atarak şikayet ettim.almadığım halde protezimin parasınıda tahsil ettimi diye merak ettim ve o malum hastaneye gittim.o ihale kurulunun hepsini disiplin kuruluna almışlar.bankodakilerin hepsi değişmişti.il mdürülüğünede protezciyi şikayet ettim.sonuçta ibrahim peygambere su taşıyan karınca misali.en azından safımız belli olsun.biz kan emicilere boyun eğmeyelim.

Ortez konusunda da aynı. Yenilemem gerekiyor artık ve ben kaçıyorum kabus dolu günlerden. Off düşündükçe içime sıkıntı basıyor. :rolleyes:

Sema;

cebinizdenmi yoksa sigortadanmı yenileyeceksiniz

hawk , Emekli Sandığı bir kısmını karşılıyor. Protez ve Ortez Listesi (Ek-5/C) 'de belirtilen tutarlara göre ödeme yapıyorlar. Geçen sefer yaptırdığımda ithal orteze ödeme yapıyorlardı. Şimdi ithal orteze ödeme yapmıyorlar.

Duran Bey , aynı gün nasıl teslim yapıyorlar çok ütopik geldi. Ölçü almaları bile 1-2 saati buluyor. Bir aydan önce teslim edene rastlamadım. Zaman sorun değil aslında, memnun kalacağım bir ortez yapmaları, yapım sürecinde sinirimi bozmamaları yeterli.

bence protez imalatı yapan insanların özel insanlardan seçilmesi lazım.yada birkaç test yada en azından kurs.bana göre protez yapan insana verilecek en büyük ders ayakkabısının içine bir adet taş koyup o taşı akşama kadar çıkarmasına müsade etmemek.işte o zaman empati kurup engellileri anlayabilirler.

Sizin bahsettiğiniz afo tarzında olmalı, benimki farklı. Yine de telefonla ulaşır bilgi alırım. Teşekkürler. :)

Henüz araştırma yapmadım, olabilir :)
Uzun bacak yürüme ortezi benimki. Kişiye özel yapılıyor. Önce bacağın alçı ile kalıbını alıyorlar. O kalıba göre yurtdışından gelen ithal carbon malzeme ile heykeltraş gibi bacağın birebir ölçüsünde ortez yapıyorlar. O yüzden bir günde olmaz dedim. Haftalarca üzerinde çalışıyorlar. En az 2-3 defa provaya gidiliyor.

izmir duru ortopedi de yaptırdım protezlerimi; çok memnunum ve soket yapımının tüm aşamalarını gördüm ...

Türkiyede protez işini yapan çok değerli ustalarımız,teknikerlerimiz ve teknisyenlerimiz var.Protez yapmak kolay bir iş değildir.Çünkü kişye özel ve insanın direk cildine temas eden bir iş yapıyorsunuz..Yukarıda videolarda gördüğünüz sistemleri bazıları Türkiyede var ve uygulanıyor.Ama maliyetler kurtarmadığından yaygınlaşmıyor.SGK nın ödediği ücretlerle firmalar öyle 300 bin euroluk yatırım yapıp cadcam sistemler getirmez .
Protez yaptıracak kişiler ruhsatlı protez ortez merkezlerine gitmeliler ve protezi yapacak kişinin eğitim ve tecrübesine dikkat etmelidirler.Eğer protezcinizle bir sorun yaşarsanız. www.opoder.org dernek ile irtibata geçebilirsiniz.

herkez işini iy yapmıyor genellikle insanları kandırıyolar ben 2 ayda cok sey gördüm nitekim bu işi dogru yapan yerlerde vardır bunlardan biride aktif protez bana güven verdiler insanlıklarından hiç şüpe etmem tanıyanlar bilirler zaten işlerini cok iy yapıyolar bunun yanısıra ilgi alakaları herseyleri dört dörtlük kendimi şanslı hissediyorum araştırmasam bende kandırılabilirdim biz protezcilere mecburuz ömrümüzün sonuna kadar onların eline bakıcaz o yüzden protezcimizi iy secmemiz gerekiyor bence

Emrah bey siz hangi protezin takıldığını kaç yıl garantisi oldugunu ,protezi yapan ustanın kim oldugunu meslekteki tecrübesini ,hangi karbon ayagın kullanıldıgını soketin nasıl oldugunu bir yaz da turan bey bu sektörde iyi işler yapıldıgınıda görmesine yardımcı olur belki

aslında derin bir konu değilmi arkadaşlar bu. a sen nerelisin o nereli falan nereli ordan adam çıkmaz.... denir hep genelleme bu genellemenin içine birgün sizde dahil olabilirsiniz bizde.şimdi bütün engelliler hepsi dürüst de protez ortez tekniker arkadaşlarmı üç kağıtcı. veya tekniker arkadaşlar dürüst de engelli arkadaşalrmı sahdekar.

mevlana kardeş parayı biz veriyoruz.tezgahtan mal alıyoruz.etiket fiyatı belli fakat aldığımız malın poşetinin içine veya kasasının içine yada sen ne dersen de görmeyeceğimiz bir yere. yada o malın kalitesinden anlamıyoruz ve satıcı iyi mal diye, çürük malı bize satıyor.ben alıcıyım arkadaş ve sana göre ben sahtekarım.çünkü ben alacağım itiraz veya şikayet etmeyeceğim yada almayacağım.yada alıp sana göre sahtekar olacağım.

hawk 14 bahsettiğin bu konu engellilerin sömürülmesi adına tam bir oyun' tezgah ihale dönemi uygulandığı zaman bahsttiğin örneğe göre 35 tl fiatı veren de anlaşmayı kurum adına imza atanda şrefsiz haysiyetsiz insanlar , reel değerinin altında yapılan ihaleden ne olur.

arkadaşlar ben yıllarca bu sektörün içindeyim ve bir çok insana protez yaptım ewet bende bi medikalciyim fakat benim diğer medikalcilerden farkım ortez protez uygulama merkezi dındaki ruhsatlı her ay devlet yani sağlık bakanlığı tarafından kendi isteğimizle denetlenen bir firmayız bunların hepsi ni geçeleim benim diyceğim şudurki öncelikle turan bey yıllardır protez kulşlanıyo ama hala yanlısı doğruyu görememiş belliki göremediği içinde çok kazık yemiş ama burda millete yönlendirme yapartken de yanlış yapıyo mesela bioaktif çok güzel bir cümleyle özetlemiş yaz da bir görsün nasıl oldugunu diye katılıyorum ben şunu söylemek itiyorum istanbulda bir çok protez yapan firma var ve inanaın hiç biri 5 para etmez ve ben bu meslege girdiğimden beri ikitane adam gibi usta tanırım işini iyi yapan takibini yapan ve yaptıgı hiçbir işten memnuyet duymayan hasta görmedim halada görmekteyim bu ustalardan biri AKTİF ORTOPEDİ HASAN USTA diğeride ÖZEL BİLİM ORTOPEDİ ERCAN USTA bu iki önemli insan işlerini çok iyi yaparlar ercan usta 40 senedir bu işi yapıyo diğeri 30 senedir bu işi yapıyo ankrada izmirde istanbulda varsa bu ustaların yaptıgı işten daha iyisini yapıcak ben elini öpücem burda herkez atıyo tutuyo şöyle diyo böyle diyo ama kimse bilmiyo bugün hangi firmaya gidersen git para ödemek zorundasın sana kimse bdava yapmıyo turan bey diyo ya hani çok para istiyo aslında durum öyle değil adam medikalciyle otak çalışıyo ve komisyon alıyo medikalcide napıyo ben komisyon veriyorum 1 se 2 fiyat söyliyim diyo işte tüm sıkıntı burda başlıyo aslında herşey açıkça ortada ezbere bişi konuşmak yersizdir bence yanlış düşünceleri kafanızdan atın kiseye bakmayın orda o var burda bu var ortalık ewet sahtekar dolu ama 5 parmagın 5 i bir değildir benim ankaradan 10 tane hastam var izmirden 8 tane hastam var doğudan bilşe hastam var halbuki bunların yaşadıkları yerdede zaten protez yapanlar var ama yaptırmıyorlar neden çünkü herşeyi görüyolar biliyolar bence hiç bişeyin olumsuzunu düşünmeyin arkadaşlar ve kimsenin söylediğine kulak asmayın siz nerde yaptırıp rahat etmek istiyorsanız orda yaptırın maksat ticaret değil içiniz rahat olsun verdiğiniz paraya değsin yeterki sizler mutlu olun huzurlu olun ......... saygılarımla......

elin adamına protezi takıp normal insanlarla atletizm yarışmasına sokuyorlar ve adam herkesi geçiyor.benim protezcim yürüdüğüne şükret diyor.dünyadan farkımız bu.

Üst Alt