Tüvtürk Genel Müdürlüğüne Çağrı Merkezina aşağıdaki elektronik postayı yollamıştım:
Aldığım cevap aşağıdadır:
İyi ki sormuşum zira özürlü plakası olmadığı takdirde öncelik tanınmadığı sıraya girmek gerektiği belirtildi. Sadece ve sadece Çatalca’daki muayene istasyonu amiri inisiyatif kullanarak bana öncelik tanıyacağını ifade etti. Bugün de muayenemi yaptırdım. Sağ olsun dediği gibi yarım saatte halletti işimi.
Kazasız belasız günler dileğimle bilgilerinize sunarım.
- From: a_fatih1958 [mailto:a_fatih1958@mynet.com]
Sent: Wednesday, November 26, 2008 2:36 PM
To: info@tuvturk.com.tr
Subject: bir hususta bilgi verebilir misiniz?
İyi günler sayın yetkili/ilgili,
Sol ayağımdaki felçten kaynaklanan %40 oranındaki özürüm sebebiyle sadece otomatik vitesli araç kullanabileceğime dair rapor verilen, bu nedenle de normal plakalı ve özel tertibatsız otomatik vitesli arabamla 17 yıldır trafiğe çıkan H sınıfı ehliyetli bir özürlüyüm. Aracımın muayene süresi yaklaştığından istasyonlarınızdan birisine yakın zaman içinde aracımı muayeneye götürmem gerekmektedir. Daha önce muayenelerimi genelde İstanbul/Göztepe’deki muayene istasyonunda yaptırdığımda görevli kişiler özürlü olmam sebebiyle sıraya sokmadan muayenelerimi yapmakta idiler, yani muayene esnasında bir öncelik tanınmakta idi.
İstasyonlarınızda da benzer bir uygulama var mıdır? H sınıfı ehliyet sahibi özürlü kişiler sıraya sokulmadan kendilerine araç muayenesi esnasında öncelik tanınmakta mıdır?
Saygılarımı sunar, işlerinizde kolaylıklar ve başarılar temenni ederim.
Fatih Özdür
Aldığım cevap aşağıdadır:
- From: TÜVTURK Çağrı Merkezi [mailto:info@tuvturk.net]
Sent: Thursday, November 27, 2008 8:43 AM
To: a_fatih1958@mynet.com
Subject: FW: bir hususta bilgi verebilirmisiniz?
Sayın Fatih Özdür;
Muayene istasyonlarımızda, ambulans ve itfaiye araçlarına, muayene tekrarına ve engelli vatandaşlarımıza öncelik tanınmaktadır.
Bilginize sunar, güvenli yolculuklar dileriz.
Saygılarımızla.
TÜVTURK A.Ş.
İyi ki sormuşum zira özürlü plakası olmadığı takdirde öncelik tanınmadığı sıraya girmek gerektiği belirtildi. Sadece ve sadece Çatalca’daki muayene istasyonu amiri inisiyatif kullanarak bana öncelik tanıyacağını ifade etti. Bugün de muayenemi yaptırdım. Sağ olsun dediği gibi yarım saatte halletti işimi.
Kazasız belasız günler dileğimle bilgilerinize sunarım.