Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ücretsiz ulaşımın hala uygulamaya geçmemesini protesto ediyorum!

turan yılmaz

Aktif Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
sayın arkadaşlar bu şehit gazi yaşlı engelliler için çıkartılan ücretsiz ulaşım yasa cıktı resmi gazete yayınlandı ama hala yürürlüğe girmedi sanki uzaya mekik çıkacak değil yine her şeyi secime bekletilir sabah ankarada bir ego otobüs şoförüyle tartıştım neymiş efendim öyle bişey yokmuş başbakan kimliği herkesde varmış biz engelliler sesimizi niye duyramıyoruz topluca bimere yazalım bulunduğumuz yerdeki belediyelere meil dilekçe yağmuruna boğalım hükümet kim olursa olsun ister oy verdiğimiz ister muhalefet isterse başka ama hakkımızı aramayı unutmayalımm bir genelge çıkarmak bu kadar zormu ayıp burdan hükümet yetkililerine sesleniyorum lütfen biz engellileri secim malzemesi yapmayın yaptığınız güzel bi uygulamayı illa secimde uygulamaya koymayın önce koyun uygulamaya lütfen burdan engelli kardeşlerimide sesleniyorum bimere meil yağmuruna boğalım haydi

haklısın arkadaş eskiden üçretsiz otobüslere bilindi ama şimdi %30indirimli oldu haklarımızı teker teker kaybediyoruz başbakanlık özürler idaresi başkanlığında aldıgımız özürler kimliğinde her seferinde rapor alınmıyacagını ve ceşitli yerlerde indirim oludununu dile getirdiler ama bunların hiçbiri gercekleşmedi

ankarada 60 serbest 40 değil saçmalık kardeşim oda engelli bende benim raporum 60 ben serbestim eşim 40 adaletsizlik bu ego şoförüyle cok ciddi sert bi şekilde tartıştım

ben kendi adıma konuşuyom engellilere çıkardığın bi yasayı bizi secim malzemesi yapma

Arkadaşlar kocaelide kent kart var tüm kent kart geçen araçlarda ücretsiz darısı diğer illerin başına

[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Sayın -----------------20-08-2013 de geldi[/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bakanlığımıza yapmış olduğunuz bilgi edinme talebiniz incelenmiş olup,talebiniz ile ilgili olarak Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz ileyapılan yazışma sonucunda;[/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Engellilere yönelik ücretsiz ulaşımla ilgili yönetmelik yayınlanmamış olup;yönetmelik çalışmaları tamamlandıktan sonra gerekli düzenlemeler yapılacaktır.

Bilginize...[/FONT]
[/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Times New Roman"]
T.C.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı
Akay Caddesi No:6 Bakanlıklar / ANKARA
0312 422 55 00 pbx

[/FONT]

yönetmeliği yayınlıyon resmi gazetede yayınlanıyo gerekli düzenlemeler niye bu kadar uzun sürüyo sanki sanırsın uzaya mekik gönderiyoz

arkadaşlar ulusal kart verilecekmiş bu yasa kapsamına giren engelli şehit yakını gazi ve yaşlılara tüm ülke genelinde geçerli olmak üzre olacakmış birde daha fazla uzamadan uygulamaya geçseler daha iyi olaçak

Bırakın bedavayı veya ucuzlatmayı, belediyeler normal fiyata zam geliyor !

sayın alp nerde yaşıyon bilmiyom hadi televizyon gazetedemi okumuyon zaten çoğu ilde ücretsiz ankarada ise 60 a ücretsiz ve refakatçi ama 40 olana indirimli

bu yasa tüm türkiye geneli olacak ve tek kart ile tüm ülke genelinde geçerli olacak

Ne alakası var gazete okumakla tv izlemekle allah aşkına

ne alakası var doğru otobüse binmiyomusun belediyenin trene ben hızlı trene 50 indirimli biniyorum örnek hangi şehirde olduğunu bilmiyom benim dediğim engelli kişiler için ankarada 40 indirimli öğrenci tarifesi 60 olan serbest ve refakatçi yanında ne alakası var başlığı okumadan etmeden yazdığın belli

ücretsiz ulaşım 18.07.2013 de yasalaştı. 1.5 ay oldu halen ortada hiç birşey yok ne yönetmelikmiş daha çıkacak.

özürlülerin bedava seyahati

başbabakanımız açıkladı bedava seyahat edecektik.. ne oldu acaba bilgisi olan varmı?

neden geçikti anlamadık gerçekten

istanbulda ücretsiz ulaşım..diğer sehirlerde belediyeler karar verir ucretıne ama ıstanbulşda ucretsız.. engellı kartı ıle sehırler arası %30 ındırım.. ınternet %30 ındırım ttnet engellı kartı olana... ayrıca tff süper lig maçlarını ızlemek stadyumlara gırıs ücretsız..

Arkadaşlar çift katlı otobüsler hariç bütün engellilere ulaşım ücretsiz hemde 2 kişi daha nasıl ücretsiz olacak ?

otobüs metro tranway belediyenin vapurları metrobüs özel halk otobüsleri ücretsiz istanbulda ulaşım bedava tabi binebilirsen:mad:

inşallah darısı ankaraya ankara belediyesi bu konuda aile sosyal politikalar bakanlığı ile görüşmüş bilgisi var ama cevap görüşülüyor gürüşmeler sona erdikten sonra bilgi vereceğiz deniliyo

Bende BİMER aracılıyla Ankara Büyükşehir Belediyesine yazdım hem otobüs şöförleri ile tartıştığımı hemde mevcut yasa gereği elimizdeki indirimli kartlar ile yeni kartlar basılana bakar ücretsiz binmeyi ama onlar bana abuk subuk cevap vermişler hemde mail değil telefonuma msj atarak
mevcut yasayı ve ücretsiz binmemizin gerektiğini onlar bizden daha iyi biliyorlar ama uygulanamıyor belediyeyi şikayet etmek lazım ...... nereye edilecekse

ankarada ki engelli arkadaşlar melih başkan olmadan önce murat vardı diyorya işde onu bahane ederek ücretsiz yapmıyor neymiş bizden önceki belediye başkaını böyle karar almış herşeyin baahnesi hazır dikkat ederseniz bu yol yapımınıda kara yalçının üzerine yıkmaya çalışıyor odtü daha ne diye oy verirsiz ki şu acize anlamam

oda dedi bu dediye bakmak benim hakkımı vermeyen babamsa bile tanımam şayet yılbaşından sonra çıkmazsa tanıdığım engelli arkadaşlarla ve burdan organize olursak protesto etmeye bile hazırım kendimin 60 serbest kartı mevcut ama bugun 40 ücretsiz yapmayan yarın banada vermeyebilir kişi eğer dr dan 40 raporu aldı ise tüm haklardan faydalanması anasının ak sütü helel ve hakkıdır hakkını sonuna kadar araması gerekir

Merhaba arkadaşlar,

şehir içi ve şehirlerarası ilgili engelli indirimi ve ücretsiz ulaşımla ilgili birkaç gün önce gittiğim Engelli Hakları ile ilgili seminerde bazı konulara açıklık getirildi, kendisi de görme engelli olan bir avukat konuşmacıydı.

Şehir içi uygulamalarda İstanbul'da beyazkart var ve ücretsiz ulaşım sağlanıyor. İzmir'de farklı ya da örneğin Yozgat'ta farklı isimlerle yine ücretsiz ulaşım var. Ama diyeliim ben İzmir'e gittim, oranın kartı bende olmadığı için ücretsiz ulaşım yapamıyorum. Tüm Türkiye'de geçerli olacak tek bir engelli ücretsiz ulaşım kartı üzerine çalışmalar devam ediyormuş. Birkaç ay içinde sonuçlanacağını söyledi.

Şehirlerarası otobüs seyahatlerinde ise engelli indirimi %30. Eğer firma size engelli kotamız doldu, normal seyahat edebilirsiniz, derse yalan söylüyor. Çünkü şehirlerarası otobüslerde böyle bir kota yokmuş. Otogardaki Hareket Merkezi'ne gidip şikayette bulunursanız ve görevli ile birlikte firmaya tekrar talepte bulunursanız ve böyle bir cevap gelirse görevli firmaya 5 otobüs bileti ücreti ceza kesiyor. Bunu yapın! :) kimse kimseyi salak yerine koymasın.

...

Üst Alt