Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Unipolarım fakat nevroza giriyorum! Teşhis hatalı olabilir mi?

dreamfail

Aktif Üye
Konular
189
Reaksiyonlar
130
4 yıldır unipolar bozukluk hastasıyım. Şu an 2.5mg rexapin, 10mg losiram ve 3mg invega kullanıyorum. Doktorum uyku sorununu 8 aydır yaşamadığım için rexapin i kesti. Fakat şimdi hayal ile gerçeği ayırt etmede zorluk yaşıyorum. Sık sık duygusal dalgalanmalar yaşıyorum. Yeniden başlayacak diye korkuyorum. Doktorum unipolarsın ama bipolar gibisin dedi. Acaba yanlış teşhis olabilir mi? Bipolar mıyım?

Unipolar bozukluk ömür boyu sürer mi?

Merhaba ben 2.5 yıl depresyon teşhisi ile tedavi gördüm. Daha sonra unipolar bozukluk teşhisi ile 2 yıldır tedavi görüyorum. Fakat 2 aydır ilaç almayı bıraktım. Fakat psikoloğa gitmeye devam ediyorum. Bu esnada 4 haftalık hipmani geçirdim. Doktoruma söyleme gibi bir niyetim yok. Çünkü ömür boyu sürecek bir tedaviden korkuyorum. Acaba unipolar geçici midir yani tedaviye devam etsem sonucunda teşhis silinir ve tedavisi olumlu sonuçlandı vb şeklinde gözükür mü?

dreamfail

Hipomanide neler yaşıyorsunuz hocam sanırım bende bipolarım ve sizin gibi ömür boyu ilaç kullanmaktan korktuğum için gitmiyorum doktora 3 senedirde kronik depresyon var antidepresan aldığım zaman bi zaman sonra hipomaniye girdiğimi düşünüyorum

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alf0606 ben hipomanide olduğumu bilmiyordum. Psikoloğum uyardı. Tam bir uçuş hali, 3 saat uyku, megalomani, yüksek özgüven, gün boyu sadece 1 tabak yemekle durmak, artan ultra cinsel güç, enerji, fikirler vs. Ama bunları psikiyatra söylersem teşhisi unipoları tip2 bipolara çevirir diye korkuyorum. 4.5 yıldır depresyondayım. Çok yıprattı. Mühendislik okuyorum zekiyim ama çökkünlükten kendimi ne gösterebiliyorum nede başarı elde edebiliyorum. Kimse hasta olmak istemez ama elde değil. Eğer bipolar teşhisi konulursa iş bulamamaktan korkuyorum. Sonuçta burası Türkiye. Basit kaygıdan antidepresan alan birisi bile psikiyatra gidiyorum diyemiyor.
eğer 3senedir depresyondaysan ve tedaviye devam ediyorsan ilaç raporuna bir bak istersen seninde teşhisin unipolar olabilir. Çünkü benimde öyleydi bana birşey söylemedi doktor, haftalar sonra fark ettim. Hocam neyim var diyorum sanki çok normalmiş gibi bipolar gibisin ama unipolarsın diyor

dreamfail

Unipoları ilk defa duydum bipoların bi alt seviyesi sanırım dediğiniz gibi bu ülkede herşey çok zor hocam hasta olmak bile bende bipolar olup dangalanmaktan çok korkuyorum iş bulamamaktan vs işin kötü yanıda kimsem yok bu hayatta herşeyle tek başıma mücadele ediyorum bide bu durum olursa ne yaparım bilmiyorum zaten doktorum hızlı konuşmamdan falan şüpelenmişti şuan antidepresan ve antiseptik ilaç alıyorum ve her ay kontrole gidiyorum eğer hipomani halimi görürse teşhis direk bipolar olcak doktorda bunu bekliyor zaten biliyorum

Alf0606 evet unipolar bozukluk mani dönemi geçirmemiş sadece depresyon atağı geçirmiş hastalara konulan teşhistir. Eğer doktorunuz bu uzun tedavi sonrasında bir kere mani dönemi geçirdiğinizi görürse teşhis bipolar olarak değişiyor. Ben her ne kadar tehlikeli bir davranış olsanda hipomani döneminden doktoruma belli etmiyorum. Aksi halde bana ne iş veren olur ne kızını veren olur.

Üst Alt