Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üst komşumun gürültüsü dayanılacak gibi değil. Ne yapabilirim?

acilcevap

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
İki yıl önce bir ev aldık ama gürültüden evde durulmuyor. Bulunduğum sayfa konum itibariyle de anlaşılacağı gibi %50 işitme engeli olan biri olarak üst komşumun gürültüsünden rahatsızım. 3 yaşında bir çocukları var, sabah akşam koşturuyor, anne,baba geliyor onlar da yakalamaca oynuyor. Sinirlerim yıprandı, kaç kez söyledim kibarca ama medenice konuşmanın kimseye faydası oluyor. Ev sallanıyor, otobüste bile bu kadar sallanmıyorum. Polis çağırdım, beni tık sesine duyarlı biri sandılar, çocuk o çocuk dediler, komşum da polis gittikten sonra gece 11 de bana sen polisi çağırırsan, ben daha da çektiririm der gibi top sektiriyor. Ne yapabilirim? Ev şu anda boş biz de kredi ödüyoruz.

Bu arada yönetici bunlar, ödediğim ayların makbuzunu da alamadım daha. Camın önü market gibi sofra bezininin üstünü temizlemeden silkiyorlar.

Her açıdan zorlanırsınız. Mahkemeye vermenin de çözüm olacağını sanmıyorum.

Polis evrelerini geçtiğiniz için o konularda da bir şey söylemeyeceğim.

Komşuluk ilişkisi çok yönlüdür. Farklı yönlerden vurabilirsiniz. Yönetici olması sebebiyle çoğunluk da komşunuzun yanındadır. Öncelikle çoğunluğu kazanmanız lazım. Komşuluk ilişkileri ile nabız yoklayın. Mutlaka yönetici olduğu için sevmeyen, desteklemeyen birileri vardır. Çoğunluğu sağlayarak, ona bir şeyler yaptırabilirsiniz.

Gürültü sizi rahatsız ediyorsa, müsait zamanınızda sizde gürültü yapabilirsiniz.

Ses mantıksal olarak ısı ile birleşip genleşir ve yukarı doğru çıkar. Bu yüzden aslında alt kattan gelen sesleri daha net duyarsınız. Yani sizin sesiniz onlara daha fazla gider.

Kötü ile kötü olmamak lazım belki, elbette bunu bende destekliyorum ama yapacak bir şey yoksa ve durum çekilmez hale geldiyse, imansız olmanız gerekiyor.

Çoğunluk kararı ile bu konularda karar aldırabilirsiniz. Hatta bir tık ileri gidip, bir sonraki seçimde yönetici olup, aynen yaptıklarını kendisine siz yapabilirsiniz.

cogunluk mogunluk ise yaramaz apartman idareciliginde:)kim her kafadan cikani dinleyip vermedikleri para icin ugrasacakki.bide aidati verirken makbuzu vermeyene bida parami verilirmis, once makbuz isini halletmek var:)apartmanin icindeki idareciden memnun olmaz sesinizi cikarirsaniz disaridan alinan pahali idareye mahkum olursunuz.
isitme engelli diye ses duymadigimizi zannediyorlar ama kafamiza inen darbelerin cektirdigi istirabi duyanlar anlamaz:(
bizimde vardi boyle cocuklarinin gurultusune cocuktur derdimde anasiyla babasinin gecenin 12 sinde hoplamalarini bir turku kabul edemezdim.:mad:gittiler sukurde kurtuldum. hicbir sey yapamazsiniz, sinirlerinize ket vurmaktan baska.

5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 36/1. maddesindeki ''Başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde gürültüye neden olan kişiye, elli Türk Lirası idarî para cezası verilir.'' hükmü, bir kabahat olarak gürültü eyleminin idari para cezası ile cezalandırıldığını belirtmektedir. Her ne kadar kanun maddesinde idari para cezası 50 TL. olarak belirtilse de her sene bu cezalar belli oranlarda arttığı için şu anda bildiğim kadarıyla ceza 124 TL. ya da daha yüksektir. Yine gürültü konusu Çevre Kanunu'nda da idari para cezasını gerektiren bir eylem olarak düzenlenmiştir. Çevre Kanunu'nun 14. maddesine göre ; ''Kişilerin huzur ve sükununu, beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde ilgili yönetmeliklerle belirlenen standartlar üzerinde gürültü ve titreşim oluşturulması yasaktır. '' Bu yasağa aykırı hareket edilmesi halinde aynı Kanun'un 20/2-2-h. madde ve bendlerine göre : ''Bu Kanunun 14 üncü maddesine göre çıkarılan yönetmelikle belirlenen önlemleri almayan veya standartlara aykırı şekilde gürültü ve titreşime neden olanlara, konutlar için 400 Türk Lirası, ulaşım araçları için 1.200 Türk Lirası, işyerleri ve atölyeler için 4.000 Türk Lirası, fabrika, şantiye ve eğlence gürültüsü için 12.000 Türk Lirası idarî para cezası verilir. '' denilmektedir. Her ne kadar konutlar ile ilgili idari para cezası kanunda 400 TL. olarak ifade edilmişse de her sene yeniden değerleme oranlarına göre idari para cezaları arttırıldığından şu anda bu ceza 1450 TL. ya da daha yüksek şekilde uygulanmaktadır.

dışarıdan alınan pahalı daireye mahkum olmakla ne demek istediniz anlamadım.

acilcevap

Kanunen her şeyin cezası vardır. Ama uygulama işi zor ve çetrefillidir. Bu sefer mahkemelik olduğu için size başka kötülükler yapabilir. Bu sefer iş işin içinden çıkılmaz hale gelir. Genelde bu tür insanların pervası yoktur. Durması gerektiği yeri bilmezler. Yaparlar ama sonra pişman olurlar.

Dediğim gibi, çoğunluğu örgütleyip, toplumsal baskıyla bazı şeyleri düzeltebilirsiniz. Bu hem sizin yıpranmanızı azaltır, hem de karşı taraf, herkes ile uğraşamadığı için bazı şeyleri düzeltmek zorunda kalır ya da gider.

Bu arada, eğer kiracı ise, ev sahibi ile görüşebilirsiniz.

Geçmiş yıllarda 3 katlı bir evin orta katında kiracı olarak oturdum. Ev 2 kardeşe aitti ve araları bozuktu. Evde oturan büyük kardeş alt katta memur oğlu da üst katta oturuyordu. Beni evde istemedikleri için gece 12 ye kadar 5 yaşındaki tek çocuk adeta evi sallıyordu. Bu arada ev ahşap yapılı yani beton değil ve gürültüyü siz düşünün. Yüzlerce kez bunu anlatmama rağmen ne yapalım çocuk işte dediler...

1 yıl sabrettim ve sonra tüm arkadaşlarımı eve getirip geç saatlere kadar son ses müzik açıp eğlendik...Daha ilk gece kapıya dayanan memur komşuma aynen şunu demiştim: Ne oldu? Daha gürültüye başlayalı yarım saat oldu hemen kapıya geldiniz oysa ben 1 yıldır sizin gürültünüzü dinliyorum. Siz son verirseniz bende son veririm deyip kapıyı yüzüne kapattım. Sonrası gürültü yapmaktan vazgeçtiler ve konu kapandı...

ben olsam son ses müzik açarım boş evvde çalsın dursun 18 saat boyunca böyle intikam alırım bende

%50 tek kulağınmı

Cihaz takyosan çıkar evde takma çok gelir ses normalde rahatsız olcağını düşünmüyom

Ben duymam konuşma sesini:D anca matkap inşaat işi olursa vurma seslerini duyuyom:)

Üst Alt