Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uyku apnesi ve hipertansiyon emeklilik için yeterli sayılır mı?

myzecri

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar 2017de ağır dereceli uyku apnesi teşhisi konuldu cpap cihazı kullanıyorum 2017den beri.Şu anda da hipertansiyon teşhisi konuldu günde 3 tane hap içmek zorunda kalıyorum.Bu durum malülen emekli olmama yeterlimi ve müracaat etmem gereken merci neresi? Teşekkürler

Bana da daha yeni orta derece uyku apnesi teşhisi kondu aynı zamanda sol göz tamamen kapalı bu şekilde %40 bulabilirmiyim

Emeklilik şartı olarak (Emeklilik için Baltazar formülü kullanılmıyor artık) tek bir hastalıktan %40 ya da %60 geçmesi gerekiyor diye biliyorum. Forumda bu konuya benzer konular açılmıştı, yüzdelik net olarak belirtiyordu. Net bilgi sahibi olursunuz.

Fakat ağır uyku apnesi de max %35 verdiğinden zaten kriterleri karşılamaz. Çok çok büyük ihtimalle emekli olamazsınız.

Uyku apne sendromundan malulen emekli olmak çok zordur. Çok çok ağır hastalara verilmektedir. Malulen emeklilikte hastalıklar birleştirilmez en ağırı seçilir ve ona göre değerlendirme yapılır ve engel oranı ile ilgisi yoktur.

Üst Alt