Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uyku apnesine askerlik muafiyeti verilmekte midir? (2018)

jimmymcnulty

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba.
İnternet üzerinden uzunca araştırmalarım sonucunda herhangi sağlıklı bir cevaba rastlayamamış olmamdan dolayı bu konuyu açma gereği duydum. Altı-yedi yıldır devam eden uyku bozukluğu problemim için bir kaç gün önce özel bir hastane'de uyku laboratuvarına yattım. Sonuç olarak horlamanın eşlik ettiği, ağır düzeyde obsruktif Uyku Apnesi Sendromu (OUAS) görüldü. Ayrıca Ekg kayıtlarında "anormal solunum olaylarına eşlik eden kalp ritim bozukluğuda izlenmiştir" denilmektedir.
Apne-Hipopne (AHI) oranım: 74,04 ve ben bu oranlarla askerden muaf olabilir miyim olamaz mıyım bilen arkadaşlardan öğrenmek istiyorum. Olamayacağım bir durum var ise bedelli askerliğe başvurmayı düşünüyorum. (Yaş ve değiştirilemez iş kolu sebebiyle...) Raporu ek olarak sunuyorum ve şimdiden teşekkür ediyorum.

moBX0Y.jpg

jimmymcnulty

Aşağıdaki sınırlar muafiyet sağlar:

MADDE 47
B) 1. Toplam alanı en az sağ orta lobun medial segmenti kadar olan lokalize bronşiektazi.
2. Fonksiyon bozukluğu yapmış kronik bronşit, amfizem, bronşiyal astma gibi obstrüktif tip akciğer hastalıkları, uyku apne hastalarından pozitif hava yolu basıncı (PAP) titrasyonu sonrası apne-hipopne indeksi 15 ila 30 (30 hariç) olanlar.
AÇIKLAMA: Solunum fonksiyonlarının değerlendirilmesinde hastanın spirometri testine tam uyum sağlaması ve testin optimal şartlarda yapılması sağlanır. Hastanın teste tam uyum sağlayamadığı ve testin hastanın tüm klinik ve radyolojik bulguları ile uyumsuz olduğu değerlendirildiğinde bu durum rapor içeriğinde belirtilerek bu maddenin (A) dilimine göre işlem yapılabilir.

D) 1. İleri derecede solunum fonksiyon bozukluğu yapmış ya da arter kan gazları analizinde PaO2 değeri 70 mmHg’den düşük saptanan ve toplam alanı en az sağ akciğerin alt lobu kadar olan yaygın bronşiektazi.
2. İleri derecede fonksiyon bozukluğu yapmış, klinik belirtileri de bulunan kronik obstrüktif tip akciğer hastalıkları, uyku apne hastalarından pozitif hava yolu basıncı (PAP) titrasyonu sonrası apne-hipopne indeksi 30 ve yukarısında olanlar.

Üst Alt