Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uyum bozukluğu sebebiyle askerlikte muafiyet almak öğretmen olmama engel olur mu?

fighter123

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben şu anda askerlik sürecimde psikiyatriden F43.2 Uyum bozukluğu tanısıyla 1 ay hava değişimi aldım, eğer sorunlarım devam ederse ve muafiyet kararı verilirse ileride bu benim öğretmen olmamda bir sorun teşkil eder mi internetten baktığım kadarıyla çalışmasına herhangi bir engel gütmeyen akıl hastalığı bulunmamak şartıyla memur olunur yazıyor ve sağlık kurulu raporu gerekli öğretmen olabilmek için lütfen yardımcı olur musunuz?

fighter123

Hastalığınız askerden sonra sürekli hale gelmediyse öğretmen olabilirsiniz. Uyum bozukluğu raporu zaten geçici bir durum. Kalıcı değil.

Uyum bozukluğu tanısı, öğretmenlik ya da herhangi bir işe girmemi etkiler mi

Merhaba ben şu anda askerlik sürecimde psikiyatriden F43.2 Uyum bozukluğu tanısıyla 1 ay hava değişimi aldım, eğer sorunlarım devam ederse ve muafiyet kararı verilirse ileride bu benim öğretmen olmamda bir sorun teşkil eder mi internetten baktığım kadarıyla çalışmasına herhangi bir engel gütmeyen akıl hastalığı bulunmamak şartıyla memur olunur yazıyor ve sağlık kurulu raporu gerekli öğretmen olabilmek için lütfen yardımcı olur musunuz?

Askerlikten muafiyet raporu sivilde herangi bir işe yaramaz,

Yani sen askerden muaf olmuşsun öğretmen olamazsın denilmez,

Bpolar hastaları, psikoz hastaları,şizofreni ve paranoid tip şizofren hastaları, işini yapamayacak kadar takıntılı olan OKB hastaları heyet raporu ile karara bağlanır.

Sizin uyum bozukluğu muhtemel anksiyete.
Bir sorun teşkil etmez...

fighter123

Uyum bozukluğu stres etkenlidir. Akıl hastalığı farklıdır. Muafiyetiniz durumunda, öğretmen olmanızda sorun oluşmaz. Muafiyetiniz de sadece askerlik durumu bulunmamaktadır sonucu olur.

fighter123 ben 21 senelik öğretmenim. Anksiyete bozukluğu yaşayan ve tedavi gören öğretmen arkadaşlarım da oldu. Olay şu: Diyelim ki hastalığınız çok şiddetlendi, görev yapamaz duruma geldiniz, bunu da raporla belgelendirdiniz. O zaman geri hizmete almaları için dilekçe yazarsınız. Ayrıca üniversite okurken tedavi olduk, iyileştik diyelim, sonra atamada sorun olmaz. Askerden neden muaf olduğunuzu da kimse bilmez. Bilse bile öğretmen olmaya engel bir durum değil.

Sağlık raporu alırken askerlikten muaf olduğumu gorucekler uyum bozukluğundan yapamaz gibi bir ibare vermeleri söz konusu değil yani

Üst Alt