Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uzun yol tren yolculuğu tekerlekli sandalye kullanan omurilik felçliler için uygun mu

M.Cem

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Uzun yol tren yolculuğu yapan quad var mı içinizde? Yataklı vagonlara tekerlekli sandalye ile giriş çıkış rahat mı? Daha doğrusu trene binmek rahat mı? Özellikle İzmir-İstanbul arası tren yolculuğu bize uygun mu?

Sayın m.cem birincisi izmir /istanbul treni yok.ikincisi koidorlarda tekerlekli sandalye kullanmak ve trene binmek çok zor olur.izmir den istanbula bandırma dan aktarmalı varmı bilmiyorum araştıver istersen

En iyisi gemi yolculuğu sanırım.

1 trene yalnız binemessin 2 trenden yalnız inemessin 3 koridorda tekerlekli sandalye ile ilerleyemessin. 4 kompartımana dönemessin 5 treni hiç düşünme

ayrıca tuvalet ihtiyacı için vc yede mümkün değil giremessin

istanbul ankara seferli tren var sadece oda perşembe günleri yapıyorseferini o herbakımdan uygunmuş.fakat normal şartlarda binmek adeta imkansız eskişehire gittiğimde bindim çok zorlandım bizlere göre kesinlikle değil açıkcası ben asla düşünmem bir daha tren yolculuğu.

Daha görmedim ama duyduğuma göre Eskişehir - Ankara arasındaki hızlı trende engellilere özel yerler varmış. Diğer normal trenler ise bizler için çok zor. Yüksek ve merdivenli.

yolculuğu harika ama engelliye uygun değil koridoru basamakları wc si maddi açıdanda otobüsle pek farkı yok

Her zaman seyahat etmiyorsan yılda bir yada bir kaç kez gitmen gerekiyorsa UÇAKLA git derim ben. Parapleji yada Qadrapleji arkadaşların tren yada otobüsü kullanmamalarını öneririm..

Türkiye’de halihazırda tekerlekli sandalye ile seyahate uygun olan yegane tren, Ankara- Eskişehir arasında sefer yapan Yüksek Hızlı Tren. Hatta trende engelli WC’de mevcut. Hattın Eskişehir- İstanbul arasındaki seferleri de hizmete girdiğinde, tekerlekli sandalye kullananlar, Ankara- İstanbul arası rahatlıkla tren yolculuğu yapabilirler.
Diğer trenlere de binilebilir ancak iniş ve binişlerde görevlilerden yardım almak gerekir ve sanırım tekerlekli sandalyenin girebileceği genişlikte yer sadece ilk vagonlarda mevcut (makinist bölmesinin hemen arkasında).
Yataklı vagonlara tekerlekli sandalye ile girmek mümkün değil. Hem koridorlar, hem de kapılar çok dar.
Kalem’in sözünü ettiği engelli vagonu, bir sefere mahsus göstermelik bir projeydi.
Ben de bu ülkenin vatandaşıyım ve tekerlekli sandalyemle rahat bir tren yolculuğu yapmak istiyorum diye diretir ve TCDD’na dilekçe verirseniz, yolculuk yapacağınız güzergahta sözkonusu vagonu ilave edebileceklerine dair bilgi edindim.

Melek'cim , bahsettiğin engelli vagonu tamamen hikaye . Bazı özel durumlarda göstermelik olarak kullanılıyor :) TCDD engellilere hizmet vermiyor. Ne gar binaları ne peronlar ne de vagonların içi tekerlekli sandalye için uygun.

TCDD'yi engelli vagonu projesini hayata geçirmesi adına mail bombardımanına tutalım.

Üst Alt