Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uzun Yürüme Cihazı ayağa kalktığımda otomatik olarak dizi kilitlemez mi?

zelish

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Küçükken çocuk felci geçirdiğim için bir bacağımda güç kaybı var. Şimdiye kadar cihaz kullanmadım İlk defa 4 ay önce uzun yürüme cihazı (İsveç Kilitli) aldım. Ayağa kalktığımda otamatik kilitlenmiyor. Elimle kilitlemem gerekiyor. Her seferinde bunu yapmam beni çok zorluyor.
Bu durum normal mi yoksa cihazda mı bir problem mi var?
Bunu öğrenmek istiyorum.

Otomatik olarak kilitlemeli diye biliyorum

evet kilitler ama kilidin devreye girmesi için bacağını sertçe düz konuma gelmesi gerekir. yani belli bi açıya kadar düzelince cihazı tam düz konuma getirecek onu algılayacak bi düzenek yok isveç kilidinde. bi defa sertçe salla tamamen düz konuma gelsin o düzlüğü yakalar ve öylece kalır. yinede elle kontrolü alışkanlık edinmek iyidir. çünkü bazen tam oturmuyor ve hiç ummadığınız bi anda çat die ikiye katlanıyor. çok dengesiz ve tehlikeli düşüşlere sebep oluyor bu da. son olarak ara sıra kilidi temizlemek gerekiyor çünkü giysi vs. den pamuk doluyor kilidin içine belki de ondandır kapanmaması. yaw aslında hergün yaptığım basit bi olay yazınca ne kadar uzun sürüyomuş. herneyse...

bencede isveç kilidi modelleri kesinlikle kilitler sorunu aldığınız medikale derhal ulaşır derim bu arada kilitlemesi için doğru açıyı ve dikliği alması lazımki kilitlesin aman dikkat tam kilitlemezse size sorun olur.

otomatik kilitlenmiyor elinizle dizinize bastırarak yapmanız gerekiyor. arkadaşlar gerekli uyarıyı yapmış ama ben tekrar hatırlatayım tam olarak kilitli olduğundan emin olun .. yürürken dizinizin aniden katlanması sonucu neler olabileceğini tahmin edebilirsiniz.. :cry:

Teşekkür ederim yanıtlarınız için. Anladığım kadarıyla bu problem benim rahatsızlığımla ilgili ne kadar uğraşsam da dizim tam düz olmuyor kilitlenmesi için çok az bir mesafe kalıyor. Ama yine de doktorumla görüşecem.

slm

öncelıkle geçmiş olsun arkaaşım isveç kilitlı cıhazlar ayağa kalktığın an dizinden hafıfce bastırdığında otamatık olarak kılıtler kılıtlemıyosa cıhazda yada lastığinde sorun vardır çok hassasdır kılıtlerı cıhazın çunku en ufak bışeyde kılıtlemez tekrardan geçmiş olun

bu cihazla ilgili bi sorum olacak sizlere bazı duyumlarıma göre artık bu cihazın masraflarını devlet karşılamıyormuş yani karşılasa bile çok az bi miktarını karşılıyormuş diye duydum bu ne derece doğru?

arkadaşlar bu uzun yürüme cihazını nerede yaptırabilirim ben 1995 te yaptırmıştım yakklaşık 7 kilo geliyordu kullanamadım ama şimdi yaptırmak istiyorum bana bu konuda tavsiyesi olan varmı haa unutmadan Kamu Görevlisiyim

sayın zelish tip cihazda ama otomatik kitlenmesi manuel açılmasıdır.ayağa kalktığınızda sıkıntı .ıkartmadan seri bir şekilde tak diye yerine oturması gerekmektedir.bunlar yaylı isveç ve yaysız olarakda değişmektedir yalıda olsa olmasada yapılan cihazin kilit mandallarının birleştiği noktadan gergin bir elastik kolon atılmaktadır.bunlar yoksa uygulayıcı arkadaşdan bu tertibatı isteyebilirsiniz.varsa sıkıntıyı gözden geçirmesini istersiniz.

Arkadaşlar ben bu uzun yürüme cihazını 40 senedir kullanıyorum.Şu an karbonfiber alaşımlı ve isveç kilitli bir cihazım var. Oldukça pahalı bir model yaklaşık 4.5-5 Bin T.L. Bu kilitler bacağınızı 180 dereceye getirdiğiniz an tak diye bir sesle kilitler. Ancak bacağınızda getirme gücü yoksa veya yay sistemi bozulmuşsa ki yay ömrü en fazla 1 sene elinizle manuel kilitlemeniz gerekir. Birde diz kilidinde zamanla toz yumağı oluşur ve kilitlemeyi engeller. Bu eklem yerini 1-2 ayda bir mutlaka ince bir aletle (saatçı tornavidası olabilir) temizlemeniz gerekir. Ayrıca yay haricinde üsteki bir arkadaşında dediği gibi kilidi sabitleyen çok kuvvetli elastik bantlarıda monte ettirin çift güvence olsun. Kilitlemek herşekilde gerçekleşir ancak biriken pislikten veya bozulan kilitten dolayı yolda yürürken açılırsa işte orası felaket.:eek: Aman ha çok dikkat edin.
İkincisi bu cihazlar için ödenen ücreti oldukça düşürdüler. Son 2 senede yarı fiyat indirimi yaptı hükümet. Eskiden 1.5 bin T.L. gibi ödüyordu şimdi 700-800T.L. ödüyor. Cihazsa durmadan pahalanıyor...:confused:

Sayın zelish uzun süre cihaz kullanmayan polio sekeli gurubu rahatsız olan kişilerin dizlerinde genellikle kontraktür oluşur (kireçlenme) bence sizin sorununuz bu ,ayağınızı uzattığınızda kalça ve ayak bileği arası 180 derece şeklini tam olarak almadığını zannediyorum bu durumda isveç kilidin kapaması sırasında elle desteğe ihtiyaç duyulur. Size önerim cihazı kullanmaya devam edin ,ettiğiniz taktirde 1-2 ay sonra bu sıkıntıyı yaşamıyacaksınız.

El yardımıyla kitlersin sonrada dikelip paralel barda ya da wolkır da yürürsün işin bitince tekerlekli sandalyeye oturursun, o kilitler sandalyeye çarpar ve açılır böylece dizlerin kırılır ve oturma pozisyonunu alırsın. Kendisini kitleyen cihaz hangisiymiş hiç görmedim açıkcası.

Üst Alt