Merhaba arkadaşlar,
Gerçekten büyük bir çıkmazdayım ve bu durumu paylaşarak belki bir çözüm yolu bulabilirim diye yazıyorum. Başlıkta da belirttiğim gibi, böyle olacağını bilsem kesinlikle araç almazdım. İşte yaşadıklarım:
Gerçekten büyük bir çıkmazdayım ve bu durumu paylaşarak belki bir çözüm yolu bulabilirim diye yazıyorum. Başlıkta da belirttiğim gibi, böyle olacağını bilsem kesinlikle araç almazdım. İşte yaşadıklarım:
- Aracın Durumu:
- Engelli ÖTV indirimi ile babannemin üzerine bir araç aldık. Babannem zihinsel engelli ve vasi olarak babam atanmış durumda. Bu nedenle araç yasal olarak babamın kontrolünde.
- Ancak, aracı satmak istediğimizde işler inanılmaz derecede karmaşık hale geldi. Mahkemeden "satılabilir" yazısı almamız gerektiği söylendi. Üstelik, satış gerçekleştiğinde paranın babannemin hesabına bloke edileceği ve bu parayı kullanabilmek için her harcamayı belgelendirmemiz gerektiği belirtiliyor.
- Yasal Sorunlar ve Engeller:
- Hakime başvurduk ve aldığımız tepkiyle adeta yıkıldık. Hakim, "Ben burada olduğum sürece bu arabayı sattırmam" diyerek bize kapıları kapattı. Bu nasıl bir anlayış? Kendi paramızla rezil oluyoruz.
- Şu an tamamen çaresizim... Aracı devretmek ya da satışını gerçekleştirmek için bir yol var mı? Hukuki bir açık, bir çözüm yolu? Bunu nasıl bulacağım?
Yardımınıza İhtiyacım Var:
Bu durumu daha önce yaşayan ya da hukuki olarak çözüm yolunu bilen varsa, lütfen bana yardımcı olun. Engelli bir araç alarak hayatımızı kolaylaştırmak istemiştik ama her şey daha da zorlaştı. Gerçekten, bu noktada ne yapacağımı bilemiyorum. Yardımcı olacak tüm bilgilere ve tecrübelere açığım. Bu süreçte nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda fikirlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim.
Son düzenleme: