Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vasim var. Beni borçlandırdılar. Ne yapabilirim?

jackal75

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
1
Degerli dostlar

sorunum şu benım vasim var 01/06/2018 tarıhı ıtıbarı ıle ve bu tarıhden sonra benım ımzam ıle benı borca soktular ve hakkımda ıcra acıldı emeklı maasımın tamamı oraya gıdıyor ve bu durumda vasımın onayı ve ımzası alınmadı vasım buna itiraz hakkı varmıs dıye ogrendım ama ne yapmak gerekıyor nerden baslamak gerekıyor bılgimiz yok bu konuda ıse baro ya olsun adlıye ye olsun nereye gıdersek gıdelım destek alamadık emeklı maasım elıme gecmedıgı ıcınde bır avukat tutacak yada avukat dan danısmanlık adı altında hızmet alamıyorum maddı sıkıntı dan dolayı umarım bu bilgi yeterli olmustur saygılarımla

@jackal75 Elinde vasilik belgesi olan kağıt var ise İcra Hakimliğine başvurup itiraz ederek süreyi uzatabilirsin . Vasilik çıkartılan Sulh Hukuk Mahkemesi için adliyeden dosya açtırman gerekiyor . Dosya açtırmanın sebebi vasinin kısıtlı kişinin hakkını korumadığı ve gözetmediği için vasiliğin sonlanması ve yeni vasi atanması için başvurudur .

Senin de bildiğin gibi vasi atanan kişiler kısıtlı kişinin tüm resmi hakkını koruma ve muhafaza etmek zorundadır . Senin problemine bakılınca vasiliği suistimal etmiş senin ekonomik hakkını korumamıştır . Sulh mahkemesi hakimine delil niteliğinde borç ve ödeme makbuzları veya SGK dan alacağın maaş özetini götürürsen işin daha kolaylaşır .

-DORLION-

Bu olaylarda vasımın bır sucu yok kı ama vasımın onayı ve ımzası alınmadı icradan

İcra Hakimliğine başvurup itiraz ederek süreyi uzatabilirsin ( biz süreyi uzatmak istemiyoruz biz icra yı durdurup bu zamana kadar yapılan odemeleri geri talep etmek nıyetındeyız )

bunun ıcınde nasıl bır dılekce yazmamız gerekıyor bılgımız yok

@jackal75 Emekli maaşından kesilsin diye muvafakkatname verdin ise rızalı işe girmiş olunuyor . Bu sorunu arzuhalcilerden yazdıracağın dilekçe ile icra hakimliğine başvurarak çözmen gerekiyor .

Arzuhalci ilgili maddeye ve duruma göre dilekçe doldurur ayrıca tüm adliye işlemlerinde mecburen arzuhalciye gidilmek zorunda .

Senin işi arabulucu ve uygulayıcı olarak icra hakimliği çözer .Bir de maaşının 4 / 1 kesilir ki geriye yaşamsal gider payı bırakılır , bunu da ileri sürerek itiraz edebilirsin .

-DORLION-

merhaba ben yargıtay kararı buldum vasi oldugu ıcın odeme emrı nın vası ye gonderılmesı gerektgıne daır yazı var

kısıtlı kimse hakkında icra takibi yapılabilmesi için takip talebi ve buna uygun olarak düzenlenmesi gereken ödeme emrinde borçlu yanında yasal temsilcinin de gösterilmesi ve ödeme emrinin kısıtlıya değil, onun yasal temsilcisi olan vasiye gönderilmesi gerekir.

Kısıtlıya yapılan tebligat geçerli olmayıp, bu şekilde tebliğ edilmiş ödeme emri üzerine şikâyet, itiraz ve ödeme süreleri işlemeye başlamaz

Somut olayda usulüne uygun olmadan yapılan ödeme emri üzerine takip kesinleşmediğinden, yapılan haciz işlemi ve bunu izleyen ödeme yasaya aykırıdır.

tahmınımce bu yargıtay yazısı bıle yeterli arzuhalciye bile gitmeden bu yazı ıle tum ıslemlerı durdurabılırız dusuncesındeyım

T.C.
YARGITAY
HUKUK GENEL KURULU
ESAS NO:2014/960
KARAR NO:2016/230
KARAR TARİHİ:2.3.2016
MAHKEMESİ:İcra Hukuk Mahkemesi

jackal75 Bu kararın çıktısını al arzuhalciden dilekçe olarak doldurt . Arzuhalci diye sürekli yazıyorum çünki kendi el yazımız veya kendi dolduracağımız dilekçeler adliye de kabul görmüyor işleme konulmuyor .

Bu dilekçeni ve bulduğun kararı icra hakimliğine vermen gerekiyor . Uygulama ve karar verme mercinin üst kademesi olduğundan hemen işleme alınır .

Üst Alt