Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vefat eden kişinin alacakları için mirasçılardan biri mi yoksa hepsi mi dava açmalı?

kunta

Aktif Üye
Konular
158
Reaksiyonlar
5
arkadaşlar babam vefat etti ama bir kamu kuruluşu ile arasında imzaladığı sözleşme gereği alacağı ücretler kendisine ödenmediği için dava açmak istiyorum

mirasçılık belgesinde 3 kişiyiz ben annem ve kardeşim, sormak istediğim

bu alacaklar için ben tek başıma dava açabilirmiyim

eger tek başıma açarsam davayı kazandığımda alacakları tahsil ederken ben mirasçılık oranındamı bu alacakları tahsil edebilirim yoksa mahkeme hepsini tahsil edip mirasçılık belgesine göre paylaştırırmı

yani işin özü annemi ve engelli kardeşimi mahkemelerde uğraştırmadan bu işi halledebilirmiyim yoksa ben tek başıma açtıgım için onların alacaklarını alamazmıyız onlarında ayrımı dava açmaları gerekir

herkes kendi payını alır tek dava yeter konuyu bitirir

kunta Tüm mirasçılar size noterden vekalet vererek işlemleri yürütebilirsiniz . Dava sonun da mirasçılara hak paylaşımı yaparsınız .

mehmet-41

evet tek dava tabiki yeter mehmet benim sormak istedigim o tek davayı sadece ben açsam olurmu yoksa bütün mirascıların imzasımı olmalı

Üst Alt