Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi dairesi ne şekilde araç kullanabileceğimi yazıyla hastaneye sordu!?

ALİ57

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 2012 yılında sürekli Sol bacak%42 raporum var iki defa sıfır otomobil aldım Allah nasip ederse 3 Ocak'ta yeni otomobil parasını ödedim Ümraniye'nin onaylamasını bekliyorum.
Fakat Ümraniye daha önceki raporumdaki açıklamayı yeterli bulmadığından dolayı raporu aldığım hastaneden açıklama istemiş, hastaneye gönderdiği mailde kalın harflerle şunu yazmış daha önce Vermiş olduğunuz hastanın raporunda herhangi bir değişiklik yapmadan ibare değişikliğinde bulunmadan hastanın ne şekilde araç kullanacağına dair.
Hastanede sağlık kurulu fizik doktoru sadece görsün dedi fizik doktoru röntgen Çektir Git dedi ağlık kurulu İl Sağlığı yazı yazdı mail attı. il sağlık mail değerlendirip mektupla Ümraniye gönderecek Benim anlamadığım Olay şu. Ben 2017 yılında H sınıfı ehliyetimi B sınıfına çevirdim bunda kodlar var nasıl araç kullanacağıma dair yazmak da bunu hastaneden neye dair istiyor acaba Sizce Ümraniye onaylar mı veyahut neyi bahane edip reddeder.

@ALİ57,
Selamlar, sürecin sonucu nasıl oldu? Benim de aynı durum söz konusu yeni raporuma istinaden hastaneye yolluyoruz bazen dendi. Böyle bir durumda nasıl haberimiz oluyor? Hastane mi arıyor görmek için süreç nasıl ilerliyor?

Sürecim hala devam ediyor.
Senin anlayacağın arabayı daha alamadım

3 Ocakta başlayıp hala devam mı ediyor. Kötü olmuş, hastane olayını kim haber veriyor? Nasıl bir bilgi geliyor hastaneye gitmek için? Benim raporum yeni ama bu tarz bir bilgi istenirse nasıl haberimiz olacak acaba?

Sana Kısaca anlatayım 3 Ocak'tan beri daha onaylanmasını bekliyorum geçen yıl yeni rapor almış arkadaşım e-devlet'e işli olduğu halde raporu sağ bacağından engelli Bu arkadaşım Onu bile raporu aldığı hastaneden aracı nasıl kullanılacağına dair görüş istiyor Doktorlar da Ümraniye'nin göndermiş olduğu evrağı ilk önce il sağına daha sonra hastaneye gönderiyor hastanedeki Doktor da yeniden yara yeni rapor vermeye kalkıyor ya da gönderilen kendilerine gönderilen evrağı okumadan herhangi bir şey yazıyorlar eksik olduğundan dolayı tekrar insanlığa gidiyor Ümraniye gidiyor Ümraniye'ye Red veriyor böyle işlem uzayıp duruyor

işi bilmeyen doktora veyahut da hastaneye denk gelirse benimkine mesela Ümraniye istediği yazıyı sol bacağımdan ilgili 6 defa nasıl kullanacağımı yazmış Doktor hanım sol Bacağımın rahatsız olduğunu kalça çıkıklığının olduğunu otomatik viteste araç kullanabileceğini yazmış artı demiş sağ bacağa da 6 santim kısa yazmış bu durumda Ümraniye'de diyor ki kısalık varsa sağ bacağında hastanın nasıl araç kullanacağına dair tekrardan açıklama istemiş Ümraniye'nin ikinci dediğini de şey şu Ben sol bacağını soruyorum sağ bacağından ilgili soru sormadım diyor benim anladığım Olay şu

ortopedik engelli olanların raç almasını İstanbul'da zorlaştırıyorlar annesinden veyahut da babasından çocuğundan %90 engelli üzeri olanlarda hiç sorun çıkartmadan direk veriyorlar yani Sadece bende olsa bu olay anlayacağım Yani bir yıllık raporu olan arkadaşımı bile e-devlet'e kayıtlı ehliyeti yeni araç nasıl kullanacağına dair kod numaralı olan kişiyi bile tekrardan hastaneden görüş istiyor hastanede seni çağırmıyor kendin evrağını takip etmen gerekiyor hastane beni çağırsın diye beklersen yani Ölme eşeğim ölme affedersin bazı hastaneler çağırıyor bundan da haberim var bazı hastanelerde benimki gibi çağırmıyor evrağı kendini takip etmen de fayda var

Çok saçma bir süreçmiş. İnşallah bir şekilde atlatırız. Bu hafta benim de durum belli olur diye düşünüyorum. Sisteme taranmış incelemedeymiş en son verilen bilgi bu yönde oldu.

Gelişmelerden haberdar etmek istedim,

Vergi dairesi raporumla ilgili debriyaja basıp basamayacağımı il sağlık müdürlüğüne yazı olarak geçmiş. İl sağlık müdürlüğünü aradım onlarda hastaneye yazı geçeceklerini söylediler. Oradan yazı gelecekmiş onlarda vergi dairesine geçecekmiş.

Başına bu tarz bir durum gelenler var ise süreç hakkında bilgilendirme yapabilir mi?

Merhaba, sizinkilere benzer durumu yaşamıştım Ümraniye de, açıklamamı okuyabilirsiniz

@ikiz_34,
Selamlar,

Hastane sürecinde ortopedi doktorunun kendi açıklamasına hastalığının tıp literatüründeki adından hariç vergi memurlarının da anlayacağı şekilde sıkıntının ne olduğunu mutlaka yazdır, beni bir defa daha hastaneye çağırdılar, ek rapor aldım. sağlık sorunumun hangi bölgede olduğuna dair detaylı açıklama istediler. 2. gittiğim de verilen raporda eklem hareket kısıtlılığı, sol bacak fonksiyon kaybından dolayı otomatik vites araç kullanması uygundur yazdıkları zaman onayladılar.

Bunun için sizi de vergi dairesi mi tekrar yönlendirdi. Benim durumda da vergi dairesi il sağlığa yazmış onlar da hastane yazacak ve ben sadece ortopedi dr görüneceğim. Bu tarz bir açıklama rica edeceğim ve o tekrar il sağlığa gidecek il sağlık vergi dairesine yazacakmış.

Merhabalar, gelişmeleri yazıyorum.

Vergi dairesi il sağlığa yazdığı yazıda devletimizi zarara uğratmamak adına diye başlayıp il sağlığa raporumda bulunan açıklamanın ne olduğunu belirten bir yazı yazılmış. Yazı il sağlık tarafından raporu aldığım hastaneye iletildi ve hastane benimle iletişime geçti. Hastaneye gittim mühür bölümünden vergi dairesinin yolladığı yazıyı alıp başhekimliğe çıktım ve ondan da ortopedi servisine gittim. 1. dr ben yazamam uzman yazsın dedi tekrar sekreterliğe gittim o da dedi uzman yok, o zaman dedim başhekimliğe gidicem tekrar gittim orası da uzman yoksa servise yollasın uzman baksın dedi tekrar indim bu sefer sekreterlik öyle bir kayıt ben açamam dedi ve artık işin sadece ittire kattıra olacağını anladım. İkinci dr girdim o dedi ben bakamam yandakilere sor ve başkasını denedim saolsun baktı kayıt aç gel dedi ve durumu izah ettim. Vergi dairesi anlayamıyormuş türkçe mealini yazabilirmisiniz dedim. Haliyle adam bu türkçe zaten neyini anlamamış dedi ama ben bunu düşünerek önceden bir dilekçe gibi bir paraf hazırlamıştım ve gözü karartıp bunu yazabilirmisiniz rica etsem dedim. Tesadüf diğer doktorlarda odaya geldi hep beraber hem tıbbi hem memur dilinde saolsun SOL ayak bileği olan yerleri büyükçe yazarak detaylı mütalaa yazdık. Mütaalayı mühür servisine verdim. Bundan sonrasında hastaneden il sağlığa gidiyormuş. İl sağlığı aradım ve onlarda biz aracıyız gelen yazıyı vergi dairesine ileteceğiz bizlik işiniz yok dediler.

Son aşamada ne olacak göreceğiz ama çok saçma bir zahmet içine girip halletmeye çalışıyoruz. Sorusu olan ihtiyacı olan olur diye uzunca yazıyorum.

İşlem sonucunu bildireceğim.

Not: Yazılan açıklamada; Hastanın yapılan ortopedik muayenesi ve çekilen grafikleri sonrası hastanın sol ayak bileğinden kırık nedeniyle ameliyat olduğu SOL alt ekstremitede 4cm kısalık ve SOL ayak bileğinde hareket kısıtlılığı mevcut olup hastanın otomatik vites araç kullanması uygundur.

Kardeşim beni yönlendiren araç bayisi oldu, onlara gelen yazının içeriğine göre bir daha doktora görünmem gerektiğini söylediler. Dediğin gibi silsile şeklinde yazışmalar var, onay süreci 1 hafta falan sürdü 2. muaynemden sonra.

büyük ihtimalle onaylanır böyle yazdılarsa, benim hastane işler kolay oldu senin gibi uğraşmadım, aynı doktora göründüm daha açıklayıcı yazınca onaylanmıştı.

Vergi dairesindekileri de anlayışla karşılamak lazım, sonuçta başta da yazdığın gibi hazinenin zarar görmemesi için, kendileri ilerde sıkıntı yaşamamaları adına garantiye almaları için 2. hatta 3. kez tekrar doktora yönlendirebiliyorlar.

@ikiz_34,

Aslında vergi dairesi açısından sıkıntı yok ama mevzuata hakimiyet hiç yok ve en büyük sorun 2024 yılında sadece gidip bilgi alabiliyor olmak çok kötü oluyor. Gidi bilgi alıp dönmesi yarım gün oluyor ve maalesef hiçbir telefon açılmıyor. Online yürüyebilecek şeyler aslında. Tahminimce bu açıklamayla beraber onay verilecektir diye umuyorum. Beni araç bayisi hiç aramadı sanırım onlardan önce hareket ettim. Yazıyı da kendim rica ettim artık drlardan zorluk çıkarmadılar neyseki.

Ben hatta sizin yazıdan esinlenip yazdırdım:) Size de teşekkürler:)))

Son gelişme: Hastanenin evrağı il sağlık müdürlüğüne ulaşmış, onlar da vergi dairesine iletmişler ama kapalı zarf olarak gidiyormuş yani sanırım ptt ile gitti:) 3-5 günü bulur dedi oradaki memur. Çarşamba bir daha vergi dairesini yoklayacağız bakalım, süreçleri unutmamak adına yazıyorum illa birilerine yol gösterecektir.

Selamlar, vergi dairesi bugün itibariyle onay verdi. Konuyla ilgili ihtiyaç halinde yazabilirsiniz. Faydam olacaksa tecrübelerimi aktarırım.

Üst Alt