Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim başvurusunda bulundum. 95 sigorta girişim, 3650 primim var. Emeklilik?

excaliburr

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar,
ben a.s hastasıyım. ben de vergi indiriminden yararlanıp emekli olmak için defterdarlıga müracat ettim ve % 60 rapor aldım. evraklarım ankaraya gitti. sonuç ne olur bilmiyorum . bu konuda bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın?

benim ssk 1995, prim 3650. sonuç böle gelirse ne zaman emekli olurum?
ankara'da raporlar düşüyor mu? düşmüyorsa malülen mi emekli olmus olacagım? bunun artılarını eksilerini bilmiyorum. bilen yardımcı olursa sevinirim

%60 olarak onaylanıp gelirse;
2.derece vergi ind.hakkı kazanırsan 16 yıl 4 ay 3760 gün
%59 ve aşagısı olarak onaylanıp gelirse
3 derece vergi ind.hakkı kazanrsan 17 yıl 3920 gün ile emekli olursunuz.....

Defterdarlık kanalıyla vergi indirim hakkı elde edip Yaşlılık emeklilğinden yararlanacaksınız. Yani malulen emekli olmayacaksınız. Sizin açınızdan hiç bir kayıp ya da fark söz konusu değil.

çok tşk ama % 60 rapor onaylanırsa malulen falan olunur diye duydum öle bişey yok yani

bi de % 60 dan emekli olursam maasımda az oluyormus bu konuda bi bilgi var mı acaba ?

Hangi oranda raporla vergi indirimi alıp emekli olduğunuzun emeklilik maaşınızla hiç bir ilişkisi olmayacak. Alınacak sakatlık oranı (daha doğrusu kaçıncı dereceden vergi indirim hakkı alacağınız) sadece emeklilik sürenizi ve prim/gün sayınızı değiştirir.

Arkadaşım merhaba bende AS hastasıyım %60 ile malülen emekli ssk onaylayıp emekli olursun. bence

slm ben vergi indiriminden yararlanmak için defterdarlıga basvuru yaptım ve beni hastaneye sevk ettiler ve /60 rapor aldım ve ankaraya gitti 45 gün oldu yanlız defterdarlık beni çagırmıs buraya gelsin diye niye çagırrılarki bilgisi veya deneyimi olan varmı tşkler

Belgelerden biri eksik veya imza eksik olabilir ondan çağırmıştır eksiklerinizi giderdikten sonra tekrar Ankara'ya yollanır..

emeklilik başvuru tecrübeleri

slm arkadaşlar bende defterdarlık kanalı ile emeklilik işlemlerine baş vurmustum evraklarım ankaraya gitti ve tam olarak flimleri ve sakatlıgımın açılarının yazılmasını istediler bu gün onlarıda hallettim ve tekrar heyete girecem bundan sonra ne olacak bilmiyorum sizlerle paylaşmak istedim yeni gelişmeleride paşlasırım

slm ankaranın dediği aynen su raporunuz incelendi tam bir karara baglanamamıstır tam bi karara baglana bilmesi için sakatlıgınızın veritabler açılarının yazılmasına veveritabler garafilerinin gönderilmesine buna göre tekrar bi heyet raporu olusturulmasına kararı buna göre verilmesine diye bundan sonra ne olur bilmiyorum salı gün etekrar heyete girecem

O bilgiler de rapora eklendiğinde süreç sorunsuz şekilde tamamlanacaktır.

slm lar ben as hastasıyım daha önceleride yazmıstım rapor için ugrasıyordum ama bi türlü başaramadım defterdarlık kanalı ile baş vuru yapıp %60 rapor aldım ve evrakjlarım ankaraya gitti. sonra grafileri istemişlerdi buraya kadar herşey normal bende tekrar heyete girip grafileri yollayacaktım iki haftadir doktoruım yogun oldugundan rapor bi türlü imzlaanamadı
tüm doktorlar imzaladı benim doktoruma imzalatamadık heyetteki görevli arkadaşlara sordum ne olacak böle diye onlarda biz imzalatıp gönderecegiz dediler. ne oldu bilmiyorum
ankaraya gidip gelen evraga imza atmaz mı daha diye düşünüyorum bilgisi olan varsa sevinirim

Doktora imzalatıp Ankara'ya gönderilecektir. Bence bir sorun olmaz.

slm lar ben de sunu merak ediyorum şimdi emeklilik için müracat edenler rapor ve vergi indirimi gelince ne yapmaları gerekiyor ssk ya müracat edecekler anladıgım kadarıyla başka bi işlemler varmı mesela nufus kagıtlarını değiştirmek zorun dalarmı vergi indirimi kagıdı ne işi yarıyorr onu bi yerlere vermek lazım mı şimdiden tşklerrr

Vergi indirim hakkı elde eden kişi emeklilik şartlarını tamamlayıp da emekli olmak istediğinde tek yapması gereken şey emeklilik için en son çalıştığı yerin bağlı olduğu sigorta müdürlüğüne gitmek ve vergi indirim hakkının bulunduğunu beyan edip emeklilik başvurusunda bulunmak.
Orası kurumlar arası yazışmayla maliyeden vergi indirim hakkı elde ettiğinize dair yazıyı isteyecek; prim günü ve sigortalılık süresine dair şartların tam olduğunu tespit ettiğinde de emeklilğinizi onaylayacak. Bu kadar.

slm lar emeklilik basvurum hala bi cevap gelmedi defterdarlıgı aradım bana evraklarını maliyeye gönderdik dediler acaba bu ne anlama geliyor bilen varsa tşkler

Yani evraklarınızı Ankaraya yollamışlar sabır sabır beklemektan başka care yok

slm bastan yardınlaranız için sizlere cok tşk ler
ben de defterdarlık kanalı ile emekli olmak için rapora muracat ettim ve rapor aldım ( 2 derece )
2011 nisan emekliyim insallah merak ettiğim bu sureci calısmak zorundaymısız yoksa emekli olamazmısız diye bisey duydum bu konuda bilgisi olan var mı
benim pirimim tamam yanlızca gün beklicem bu durumdaki arkadaslar yardımcı olur

bi de diyorsunuzki 2. derece 15 yıl 8 ay diye bendene 16 sene 4 ay dediler bunda bi gariplik nedir ben anlamadim

Prim gününüz dolmuşsa süreyi çalışmanız şart değil. Dilerseniz işte ayrılır, sürenin dolmasını beklersiniz...

çok tşkler ederim bende öyle zannediyordum bi abimiz vergi indirimi alan primi dolsada emekli olana kadar çalışmalısın yoksa emekli olamazsın dedi bende hayret lewr içinde kaldım sıkıntım su iş yerim beni çalıstırmak istemiyor bende zamanım az primde dolu diye rahat haraket edecekken böyle bişey duydum sarsıldım dogrusu aynen sizin yazdıgınız gibi dogrusu bu olmalı bence ama o abi hala inatla hayır diyor nedense

aynen sizin dediginiz gibi olmalı ama nedense hala inatla yanlıs oldugunu savumuyorlar yanlıs yönlendiriliyoruz vergi indirimi alan primi dolsada calısmak zorundaymış bi anlam veremedim insan iklemde kalıyor cok tşkler yardımlarınız için

slm arkadaşlar vergi indirimi alan ve primi dolan kişi sadece günleri beklerken çalısmak zorundamı degilmi bu konuda bilgisi olan varmı emekli olacagı güne kadar çalısmadan beklese (primi dolmus) olan kişi olurmu bi sıkıntı çıkarmı?

bu konuyu net öğrenecegimiz bi yer varmı? tşkler

peki prim gün sayısı az olduğunda bu emekli maaşını da etkilemez mi?

Sorunuz tam anlaşılamasada; vergi indirimi alıyorsunuz, primleriniz tamam ve sigortalılık sürenizin dolmasını bekliyorsanız, bekleyebilirsiniz. Problem olmaz. Ama genel sağlık sigorta primi ödemelisinizki sağlık hizmetlerinden yararlanabilesiniz.

Sorumu daha açık yazayım. %40 sağlık raporumuz var ve birimiz prim günü dolar dolmaz emekli oluyor, diğeri ise 6-7 yıl daha çalışıp öyle emekli oluyor. şimdi bu iki kişinin prim gün sayıları farklı oluyor ve emekli maaşları damı farklı olacak yoksa aynı mı olacak emekli maaşları...

1995 SSK girişi, %60 vergi indirim hakkım var. Ne zaman emekli olurum?

slm lar 1995 ssk giriş 4000 gün pirim var /60 rapor ve vergi indirimi var acaba ben ne zaman emekli olurum yardımlarınız için tşkler

2.derece vergi ind. hakkınız olduğuna göre ;
16 yıl 4 ay 3760 güne tabisin ..Prim olarak bir akıntınız olmadığına göre
.../.../1995+16 yıl 4 ay : ..../..../2011 yılında emekli olabilirsin..

slm

hayırlı olsun arkadaşım bende bekleme aşamasındayım senden ricam beni aydınlatırmısn vergi indirimi ve /60 raporum var
1.emeklilik için ssk hangi evrakları istiyor
2. önce iş yerimden çıkış mı alıyorum
3.çıkış alırken tüm haklarını aldın mı bi zorlukla karsılasıyormusun
bilgilerini şimdiden tşk ederim

Üst Alt