Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim hakkı elde ettim. Emeklilik için gerekli evraklar nelerdir?

aykus

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar raporum ankara maliyeden bugün geldi. %48 olarak aynen değişmeden onaylanmış.şimdi muhasebe bunu ne yapacağını bilmiyor. bilgilendirirseniz sevinirim.benim ssk girişim 01-02-1990
doğum tarihim 19-06-1970 3571 günüm var toplam ne zaman emekli olurum. emeklilik günüm geldiği zaman tekrar rapor istenecek mi benden.

aykus
15 yıl 3600 güne tabisin 3.derece vergi ind. hakkından faydalandıgına göre
1990+15 :2005yılında emekli olabilirdin ama prim ödmen yeterli olmadıgın dan 2009 temmuz ayı itibariyle emekli olmak için kuruma başvurabilirsin
şimdiden hayırlı olsun

emeklilik

slm arkadaşlar,
vergi indirim raporum %48 olarak onaylandı.7 temmuz da 3600 günüm doluyor.emeklilik için istenen evraklar nelerdir.temmuz ayının kaç ında müracaat edelim.birde yeniden rapor istiyecekler mi benden.

Aykuş,hayırlı olsun.
Hayır tekrar rapor istemezler.
Ayın 14.de başvurursan 15 inden itibaren emekli aylığı bağlanır,arada boşluk olmaz.

sağol ufukalp.
vergi indirim raporunun aslınımı vereceğiz yoksa fotokopisini mi?başka ne gibi evraklar lazım olacak.

Aslını ver sen.
Aylar sonra ssk ya başvuru sonucunu sorup da ;
-- ''eksik evrak var,raporun aslı yok dosyada'' cevabını alan çok kişi gördüm.
Raporun aslı gibidir onaylı bir nüshası bulunsun sende her ihtimale karşı.
Bir de raporun aslı olursa maliyeyle yazışmaya vakit kaybetmiyoruz şeklinde duyumlar da aldım ssk dan.

ssk maliyeye soruyor ben nezaman emekli olabilirim dilekçesinin yanında vergi indirim raporunun fotokopilerini de vermiştim ben bana gelen yazıda bazı anılan yasalardan dolayı emekli aylıgı almaya hak kazanmışsınız diye tarafıma bilgi verildi tabi ben 1 yılı aşkın süredir emeklilik işlemini işleme koymadım halen çalışmaktayım 1 yıl olmuştu ssk ya soralı ben ilk işe giriş tarihim 16 10 1989 prim ödemem 4300 gün benim şartlarım zaten ben biliyordum 15 yıl 3600 gün yetiyordu bana askerligim hariç saydırmaya da gerek yok artık boşuna para ödemenin bi anlamı yok emekli aylıgıma bi katkısı olmayacak

SSK için:
  • Emeklilik tahsis ve talep formu
  • Nüfus idaresinden vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • 2 adet fotograf
  • Sigortalı hesap fişi (sigortalının bordrosu henüz Kuruma verilmemiş son dönem çalışmalarını gösterir ve ilgili işveren tarafından düzenlenerek onaylanmış hesap fişi)
Bağ-Kur için:
Yaşlılık Aylığı Talep Formu
Sigortalılık Belgesi / 1479 sayılı kanuna göre
Sigortalılık Belgesi / 2926 sayılı kanuna göre
Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Bağlı bulunulan nüfus idaresinden alınacak)
Ödendiği halde hesabına geçmemiş prim makbuzlarının fotokopisi

emeklilik

SLM arkadaşlar,
bugün SGK kurumuna emeklilik için gerekli olan evrakları teslim ettim. bana evrak kayıt fişi verdiler. ben şimdi nasıl takip edeceğim emeklilik işlemlerimi.

Aykuş yanılmıyorsam sen kendi işyerinizde sigortalı görünüyordun.
Eğer yanılıyorsam öyle değilse;bir hafta gibi bir süre sonra git sana işyerine hitaben bir yazı verirler.Onu al,sonradan birçok arkadaş tazminatını alabilmek için o yazıyı soruyor,çok gördük burada.
O verdikleri tahsis talep numarası.Aylık bağlandığında tahsis numarası verilecek.

emeklilik

slm,arkadaşlar
emeklilik başvurum nerdeyse 2 ay olacak.halen cvp yok.daha bekliyecekmiyiz.

slm arkadaşlar,herkese iyi bayramlar,
cuma günü emeklilik servisine gittim,benim evrakları soruşturdum,ankara'dan gelen vergi indirimi yazısının aslını bekliyorlarmış,03,09,2009 tarihinde dilekçe yazmışlar vergi dairesine kurumlar arası yazışmadan dolayı beklemede imiş benim evraklar.

slm üzgün kardeş
vergi indirim belgesini 08,06,2009 tarihinde aldım.yeniden istemediler.

slm arkadaşlar,
bugün sgk gittim evraklarım ne durumda diye,evrakların şu an maaş bağlama servisinde dediler bana,bu ay eve evrak gelir, kasım ayında alrsın dedi memur, bir aksilik olmazsa.maaş bağlama servisinde olduğuna göre emekliliğim onaylanmışmıdır?

hayırlı olsun aykus vergi indiriminden rapor kaç ayda geri geldi .bende gönderdim 1 ay olduda hala beklemedeyim.

lütfis bi 1 ay daha beklersin .....

slm,arkadaşlar
bugün internette tc numarası ile ssk gün sorgulamasına baktım. orda ssk no.tc no. numaraları var.birde tahsis numarası verilmiş bana acaba emekli oldum mu?

slm arkadaşlar,
cuma günü ssk emeklilik servisine tel ettim.evraklar ne durumda diye ssk sicil numaramı sordular.maaşınız bağlanmış dediler.önümüzdeki ay alırsın dediler.ben emeklilik kaydı sorgulamasından bakıyorum maaş almamaktadır diyor.eve kağıt mı gelecek yoksa?nerdeyse 3,5 ay oldu ya.

slm arkadaşlar,
nihayet bugün evraklarım geldi.bu ay allah nasip ederse alacağız parayı.590tl bağlanmış maaş.3607 gün asgari ücretten yattı hep.maaş normal mi arkadaşlar.allah herkesi emekli etsin,

allah güle güle yedirmeyi nasip etsin. :) darısı bize inşallah...

Hayırlı olsun :)
Ek ödemeyle birlikte 630 gibi birşey olur sanırım.

Hayırlı olsun.
Allah güle güle maaşını harcamak nasip etsin.
Bende işitme engelliyim.Vegi indirimi başvurusunu yapalı tahmini 2 ay oluyor,hala cevap gelmedi.
Maliye ye soruyom cevap alamıyom.

Hayırlı olsun.
Allah güle güle maaşını harcamak nasip etsin.
Ben şunu sormak istiyorum yaklaşık 20 ay sonra bende başvuracağım Aykusun 3600 gününe 550 gün askerliğini ödemiş olsaydı 4150 gün olacaktı maaşı fark edermiydi masrafa değermi ?

slm hasan kardeş,
askerlik yapmadım ki ödeyeyim.askerlik bırak da 2 yıl daha ödesem yine farketmiyormuş maaş.

Üst Alt