Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim raporum var, ama emeklilikte yeni rapor isteniyor!?

mgen

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Daha önceki sakatlık mevzuatında Kalp Krizi geçiren ve açık kalp ameliyatı olanların sakatlık oranları %40'tı.
Ben de eski mevzuata göre müracaat ettim ve buna göre %40 iş kaybı oranı belirlendi ve bu oran üzerinden de vergi indirimi raporu aldım.

Şimdi ise emeklilik için müracaat ettiğimde benden yeni rapor istendi.
Yeni rapor oranımı da hastane %30 olarak belirledi.

Şimdi ben ne yapmalıyım? Bu duruma göre emekli olmam mümkün gözükmüyor.

Bu konuda bilgisi ve ilgisi olanlar yazarsa sevinirim.

Nasıl yani? %40 raporunuzla defterdarlığa başvurup vergi indirim hakkı elde etmiş miydiniz?
SSK'lı (4a) mısınız yoksa Bağkur'lu (4b) mu?

raporunuzda kontrol ibaresi varmı ssk,bağkur veya emekli sandığamı tabisiniz neye istinaden tekrar rapor istendi acaba

Var bir yanlış anlaşılma ya ne ?..

Devlet Memuruyum ve sonradan sakatlandım.
Ancak sakatlandıktan sonra yani 2001 yılında vergi indirim raporu aldım ve rapor oranım %40. şimdi ise Emekli Sandığına emekli olup olamayacağımı sordum, onlar da beni yeniden rapor için hastaneye gönderdiler ve Kardiyoloji Doktoru oranımı %30 olarak belirledi.

Eski raporumda kontrol muayenesi diye bir şey yok. Raporum süreklidir diye yazıyor. Hatta yeni anjuyo raporlarına göre diğer damarlarda da kısmi daralma söz konusu ama hiç dikkate bile alınmadı.

Sonradan sakatlanan ve işgücü kaybı olan memurlar konusunda sgk çok zalim! Önceden alınan raporu da vergi indirim hakkını da tanımıyor! Ne olursa olsun kendi sevkiyle hastaneye gidip %40 ve üzerinde işgücü kaybı olduğuna dair rapor alınmasını şart koşuyor.
Bence bu kesinlikle hakkaniyete de hukuka da aykırı. Yasal süreç başlatmaktan ya da bir şekilde %40 ve üzerinde rapor almaktan başka şans yok.

Eğer işgücü kaybı cetveli'ne göre güncel tarihli %40 ve üzeri rapor alabilirseniz:
5510/GEÇİCİ MADDE 4:
Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce 5434 sayılı Kanun hükümlerine tabi olarak çalışmaya başlamış olup, çalışmaya başlamadan önce ilgili mevzuatına göre alınmış ve en az % 40 oranında özürlü olduklarını gösterir sağlık kurulu raporu bulunanlar ile en az % 40 oranında doğuştan özürlü olduklarını belgeleyenlerden aylık talep tarihinde bu Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalı olanlara; en az 5400 gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş ya da emekli keseneği ödenmiş olması kaydıyla, istekleri halinde bu madde hükümleri esas alınarak yaşlılık aylığı bağlanır. Ancak çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,
gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla, haklarında bu fıkra hükümleri uygulanır.

Üst Alt