Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi almadım. %51 raporum var. Emeklilik şartlarım nelerdir?

bylunatic

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
%51 raporumla beraber 4 ay önce işe başladım. Özel sektörde çalışıyorum. Kamuyada bu gidişle giremiyeceğimden özel sektörde çalışmaya devam edeceğim. Vergi indirimi için hiç başvuruda bulunmadım.

Öncelikle emeklilik için kaç günü doldurmam yeterli olacaktır?
İkincisi de vergi indirimi almadan 3. derece sıfatında oluyor muyum?

Yardımcı olursanız sevinirim.

Vergi indirimi için Maliyeye başvuruda bulunacaksınız.Maliye sizi hastaneye sevk edecek.Hastaneden %40 ve üzerinde rapor almanız durumunda hem vergi indiriminden hemde erken emeklilikten yararlanabileceksiniz.Emekliliğinize gelince alacağınız işgücü kaybı ve işe giriş tarihinize göre hesaplanacaktır.

Almış olduğum raporun erken emekliliğe hiçbir faydası yok öylemi?

Raman'a ek olarak 5510 sayılı konunun yürülüge girdigi tarihten sonra çalışmaya başladıgınız için emeklilik gününüz doldugunda kuruma müracat ederek emekli olacaksınız..
yani 16 yıl 3800 gün prim ve süre şartlarını yerine getirdikten sonra emekli olmak için kuruma müracat edeceksiniz...
İsterseniz vergi ind. hakkı alıp maaşınıza 24 tl katkıda buluna bilirsiniz...

raman72 ve ilker vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim. Yalnız şunu hala açıklığa kavuşturamadık. Vergi indirimi için ayrıyetten bir rapor almam durumunda mı erken emeklilikten faydalanabiliyorum? Kamuda veya özel sektör de bu değişiyor mu?

İlker 4 ay önce işe başlamış 3. derece vergi indirimi alan birisi 16 yıl 3800 gün de mi emekli oluyor ???? Bir hata yokmu sence ?

1.raporu aldığınız tarih nedir.(%51 raporunuzu ne zaman aldınız.) 2006 dan sonra ise kabul edilir.önce ise yeniden güncel rapor alman gerekecek.

2.özürlü kontejnanında çalışıyor olmak erken emekli olmak anlamına gelmez.

3.özürlü erken emekliliği için mevcut raporunuzu vergi dairesine götürüp vergi indirim hakkı elde etmeniz gerek .vergi dairesi raporunuzu kabul ederse kurumunuza bildirir.( dediğim gibi 2006 yılından sonra alınan raporları büyük ihtimalle kabul ederler).bu da özürlü emekliliği hakettiğin anlamına geleceği için süreni doldurduğunda emeklilik için ayrıca hiç bir şey yapmana gerek kalmaz.

Haklıymışsın ilker. eski sgk liler %60 dan 2. derece indirim yeni sgk li olanlara 2. derece %50 den başlıyor. gözümden kaçmış bu. yani yeni sgk liler daha avantajlı oluyorlar nasıl iş bu ya. adaletsizlik bence, çünkü zamanında bizde eşek gibi çalıştık :)

raporumu 07.23.2007 de aldım

19.08.2005 de il işe başladığım tarih ama o tarihte daha özürlülü raporumu almamıştım.

özürlü raporumlada ilk çalışmam 17.12.2007 de oldu bir süre çalışıp işten çıktım. ve 4 ay önce tekrardan işe girdim. vergi indirimi aldıktan sonra sizinde vermiş olduğunuz tabloya göre 2008 öncesi ilk işe girişim olduğundan

20 yıl 4400 gün çalışmam mı gerekiyor?

Evet (19.08.2005 +) 20 yıl 4400 gün primle ancak emekli olabileceksiniz

Vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim.

Üst Alt