Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi almış olup %40 raporu olanlar tekrar hastaneye sevkedilirler mi?

Konular
26
Reaksiyonlar
0
1995 ocak gırıslıyım. 2003 yılında almıs oldugum sakatlık ındırımı ve % 40 raporum var 4500 gunum var. dun sgk ya gıttım 2 ocakta gel sakatlık ındırımı evrakın ıle gel dedıler. fakat bır kac kısı ıle gorustum % 40 raporu ve ındırımı olanları tekrar hastaneye sevk edıyorlar dıye duydum. bu konuda benı aydınlatırsanız sevınırım oturan boğa.

Hakan,
Yanlış duymuşsun elindeki vergi ind. hakkı ile emekli olabilirsin sakın ama sakın tekrar vergi ind. için müracaatta bulunma 2 ocak 2012 de sgk ya git ve emeklilik işlemlerini başlat...

benim sorum şu o söyleyen arkadaşların lafına bakıp verği indirimine başvursa aldıgı eski verği indirimi hakkı kayboluyormu bunun ne gibi sakıncaları olur bizleri aydınlatsanız söz konusu olamaz dimi emeklilik başvurusunda tekrar rapor istenmez o hakkı birkere alırsın ve emekli olana kadrda devam eder yanlışım varsa düzeltin teşşekür ederim şimdiden ilker bey

asi prens;
alınan rapor geçerlidir ancak vergi dairesindeki işgüzar elemanlar ve sözüm ona yöneticileri hiçbir zaman "Beyefendi hoşgeldiniz.Elinizdeki rapor geçerlidir.SGK gidin başvurunuzu yapın emekli olun" diye yol göstermezler... Siz oraya başvurursanız "oooo bu rapor eski kardeşim olmazz.. Hadi gel seni hastaneye sevk edelim" derler.. Böylece süreç başlar ve mahkemede senin lehine biter ama biraz uzun sürer.. Sen en iyisi aynen SGK ya git ve hemen başvurunu yap ve mutlaka da takip et.. Malum burası Türkiye.. Gece geç yatan veya sabah erken kalkan sözüm ona vatandaş lehine kanun çıkarıyor sonra ayıkla princin taşını.. Hayırlısı olsun..

Diyelim ki 2004 yılında % 43 ile 3. derece vergi ind. hakkı kazandın. Bugünde tekrar müracaat ettin ve kazanamadın diyelim o zaman işte vergi ind. hakkınız iptal oluyor.
Ama 2004 yılında kazandığın vergi ind. hakkı ile emekli olmak için müracaat etseydin tekrar rapor almana gerek yok bu kazanmış olduğunuz Vergi ind. hakkı ile emekli olabilirsiniz

teşşekür ederim arkadaşlar ozaman 2015 de emekli olacagım inşallah.

Foruma cevaplarınız için herkeze teşekkür ederim

Üst Alt