DaemonTargaryen
Maceralı süresiz %59 oranlı raporumun %39a düşme süreci:
Tek başına göğüs Doktorun vermiş olduğu %52 + %10 kalp+%6 ortopedi:%68 balthazart sonrası %59
Ank. sağlık kurulunun tekrar aynı hastanenin göğüs bölümüne sevki ile başlayan süreçte başka bir göğüs doktoru %28 e düşürdü 1 haftada bendeki koah bitti sanki.
ikinci raporda bile engel oranım %28 göğüs %10 kalp %6 ortopedi toplamı: %44 merkez sağlık kurulu oran düşürerek vergi indirim sonucunu %39 yapıp erken emekli olamazsınız
oturan boğa hocam
Sizin itiraz yöntemleri hakkında fikirleriniz sayesinde bugün maliye' itiraz ettim dilekçeme Danıştay ve kazanılmış haklar ekleri ekledim dilekçem şu şekilde:
T.C. MALİYE BAKANLIĞI Gelir İdaresi Başkanlığına
Konu: Raporumda gerçekleştirilen oran değişikliğine itirazım
Cevaba cevap dilekçesi
T.C. ..... Valiliği Defterdarlık Gelir Müdürlüğü
VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞINA
Mükellef Hizmetleri Gelir Vergileri Grup Müdürlüğü
İlgi: 04.07.2023 gün ve .............sayılı yazınız.
05.06.2023 tarihinde vergi indirim belgesi almak için tarafınıza gönderilmiş olan NUMUNE HASTANESİ SAĞLIK KURULUNDAN almış olduğum 01.06.2023 tarih ve xxxxxxxxx numaralı raporumda engellilik oranım %59dur.
Kurumunuz tarafınızdan rapor derecem % 39 a düşürülerek, tarafıma %39 olarak gönderilmiştir.
Kurumunuz tarafından 14.06.2023 tarih ve 14735 sayılı yazınıza istinaden NUMUNE Hastanesine sevkimi gerçekleştirdiniz. Sevkimin yapıldığı doktor beni muayene etmeden solunum fonksiyon testi makinası ile bir sonuca varmıştır. Beni ilk muayene eden göğüs doktoru tam anlamı ile kapsamlı muayene ettikten sonra engelli raporumun oranını belirlemiştir.
Zira 2 dakikalık fiziki aktiviteleri dahi gerçekleştiremiyorum, dinlenmeden merdiven çıkamıyorum. Çalıştığıma gücüm nefes daralması sebebi ile yoktur, çalışma gerektirecek her türlü eylemlerde nefes problemi ile birlikte göğüs sıkışması yaşıyor ciğerlerimden ıslık şeklinde sesi geliyor. 15,06.2023 tarihli 4665 protokol 390552 nolu ikinci raporda ise BALTHAZARD formülü uygulandıktan sonra verilen oran %28, kardiyoloji bölümü %10 fiziksel tıp rehabilitasyon bölümü %6dır. Engellilik oranımın Toplamı % 44tür.
Bu %44 özürlülük oranıma rağmen ikinci kez BALTHAZARD formülü uygulayarak %39 engelli oranı kurumunuz belirlemiştir.
Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik
Ve ekte bulunan Danıştay emsal kararlarına göre,
Adı geçen Yönetmeliğin yayımı tarihinden itibaren alınacak olan sağlık kurulu raporlarında, bu Yönetmelik hükümlerinin esas alınacağı açıktır. Anılan Yönetmelik ise özür oranının yüzde olarak belirleme yetkisini Ek listede yer alan hastane sağlık kurullarına tanımış olup, sağlık kurulu raporlarında belirtilen teşhise göre özür oranının yüzde olarak belirleme konusunda,
Merkez Sağlık Kuruluna bir yetki vermemiştir.
Sonuç ve İstem
(Resmi Gazete Tarihi: 16.07.2006 resmi Gazete Sayısı: 26230 yayımlanan özürlülük ölçütü, sınıflandırması ve özürlülere verilecek, Sağlık kurulu raporları hakkında yönetmeliğin ekinde yer alan özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranları.) Cetveli ve hesaplama tablosuna göre belirlenen oranlar sabit olup bizzat beni muayene eden doktor tarafından rapora işlenmiştir. İlgili cetvel kabul edilmişken, bizzat konunun uzmanı doktor tarafından muayene gerçekleştirilmek suretiyle %59 oranında rapor tanzim edilmişken engel oranımın beni görmeden ilgili komisyon tarafından söz konusu cetvele rağmen % 39 a düşürülmesinin yasaya aykırıdır.
Süre kısıtlaması bulunmayan engelli sağlık kurulu raporum olduğundan dolayı hastaneye yeniden engelli sağlık kurulu raporuna başvuramayacağımdan, raporda belirtilen sağlık sorunumun da değişmesi söz konusu olamayacağından, var olan raporumun vergi indirim sürecinde işleme konulmasını, bu nedenle raporumda yapılan oran değişikliğine itiraz eder. Raporumun değişiklik yapılmaksızın kabul edilmesini arz ve talep ederim. 17.07.2023
Ekleri:
1. Kazanılmış haklar (Sayfa2)
2. Danıştay Kararı (Sayfa 3,4.5)
3. Durum bildirir rapor (Sayfa 6)
4. 04.07.2023 tarih ve E-67630374-120.08[373]-16055 nolu cevap (sayfa7)
5. Erişkinler için engellilik raporu ( sayfa 8,9)
iş yerinden sevk alın tekrar sıfırdan kurula girin süresiz eski eski raporunuzun iptal olacağını unutmayın.