Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi İndirimi ile emekli oldum. Rapor sürem dolduktan sonra emekliliğim sonlanacak..?

cakir59

Yeni Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
3700 gün prim ile engelli vergi indirimi ile emekli oldum ve çalışmaya devam ediyorum.
Raporum sürelidir. 2 Yıl sonra bu rapor %40 altına düşecek, ve emeklilik otomatil iptal olacak. Çalışmaya devam ediyorum.
Sorular şunlar:
1- Emeklilik Süresince Ödenen SGDP'leri 3700 gün üzerine ekleniyor mu?
2- Rapor devam etmediği için, tekrar normal çalışmaya döneceğim, peki benim emekli olmadan önceki 3700 gün prime ne oluyor. Ben sıfırdan mı başlayacağım.
Umarım derdimi anlatabilmişimdir.

@cakir59,

1- Hayır
2- Yeniden tam primle sigortalı olduğunuzda bu primler 3700 günün üzerine ilave edilecek. Süre de aynı şekilde, ilk sigortalı olunan tarihten emekli olunacak tarihe dek hesap edilecek. Yani geçmiş sigortalılık süresi ve primleri ziyan olmayacak

Teşekkürler,
Peki emeklilik süresince ödenen primler değerlendirebilinir mi?
Burada bana vereceğiniz bir tavsiye, bir nasihat var mı ?
Sanki ben biraz pişman oldum vergi indirimi ile erken emeklilikte, çünkü 2 yıl sonra bir daha rapor alamayacağım, net bilgidir.
Buradaki kar/zarar konusunda görüşünüz nedir? 2 yıl tam sigortanın ödenmesi; 2 yıllık alacağım emekli parasından daha iyi geldi bana, biraz canım sıkıldı. Rapor sürekli olsa idi problem değildi.

@cakir59,

Emekli çalışanın primleri emekliliğe etki etmez. Bu konuda bişey yapılamaz.

Bence 2 yıl maaş almak iyi olmuş. Bir maddi destektir sonuçta...

" yatırılan sgdp primlerine ihtiyaç duyarsan ssk gidip dilekçe verip ekletebilirsiniz "

böyle bir yazı okudum ama anlayamadım. Ne demek istemiş olabilir.

@cakir59,

SGDP ödenen primler borçlanılamaz. Sadece doğum ve askerlik borçlanması yapılabilir.

Üst Alt