Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile emeklilik için gerekli belgeler nelerdir?

ozi-82

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,
3. derece vergi indirimi belgem mevcut. 2 mayıs 2022 de süre de günde doldu. Sgk ya giderken hangi belgeler ile ne zaman gitmeliyiz. Ay sonunda veya hemen gitmem bir şey değiştirir mi ?

ozi-82

Ben ay ortasında gittim 50 gündür bekliyorum
Yerinde olsam ay sonu başvuru yaparım çünkü değişen birşey yok sonuçta 1 haziran itibaren maaşın bağlanacak
Yanında çalışıyorsan işten çıkış bildirgesi rapor ve vergi indirimin yeterli olacaktır
Saygılar

Vergi indirim yazinizla ve raporun foto kopisiyle sgk gidip form dolduracaksiniz yoğunluğa gore degisir yaklasik 10 gun sonra size emekli olabilir yazısı verecek sgk sizde onu işyerine vererek tazminatinizi alacaksiniz, daha sonra işyerinden cikis yazinizla sgk ya emekli maaş müracaatinda bulunacaksiniz

Emekli kıdem tazminatinizi nette hesaplattinizmi isyeri ile arasinda fark cikiyormu
Bende emkli olmayi düşünüyorum lakin netteki tazminat hesaplamasi ile isyeri arasinda baya gark cikiyor. Sizdede oylemi acaba

İnternette hesaplattım fark çıkmıyor.

ekol
Valla bana 5 dakika içinde Emekli olur yazısı verdi Sgk
Kişiden kişiye mi değişiyor anlamadım;))

Benimki baya uzun sürdü sgk ile vergi dairesi arasindaki yazismada yaşanan sıkıntıdan dolayı

Sgk bagcılar sadece vergi indirim belgesi istedi benden rapor, istmedi rapor istme olayı ne anlayamadım bazı forumlarda rapor istenmiyor diyor

Emremmm
Sgk vergi indirim belgesi varsa rapor istemez
Asıl olan vergi indirim belgesidir. 2 yıl önce vergi indirim çıkartıldıktan sonra sadece vergi indirim belgesi teslim yaptım 15 dk sonra görevli memur 2.kata çıkarak emeklilik dilekçe vermemi söyledi. Aynı gün başvuru kabul edildi tahsis numarası verildi.

Vergi indirim belgem var gecen sene gittidigimde sgk ya 2004 yılında aldıgım süresiz vergi indirim belgesini kabul ediyor emekli olur yazısını hemen veriyorlar demek işyerinden çıkış yapcam ozman kidem alabilir ozaman bir sorun cıkmaz dimi sgk da

Emremmm
Öncelikle sgk dan emekli olabilir belgesini alın. Daha sonra işyerinize teslim ederek çıkış uygulayın. Çıkış işleminden 1 hafta sonra da sgk ya giderek emekli dilekçenizi verin. Tekrar çalışmayı düşünürseniz işyeri girişinizi tekrar yaptırırsınız. Ama çıkış yapılmadan önce işyerinizle anlaşma yapmak size kalmış tazminat yıllık izin vb..

Bende emekli olur yazısını 2 dk aldım vergi indirim belgesine baktı onuda almadı şimdi 2024 bekliyom zamlı tazminat alayım diye

Emekli başvurdum şimdi tahsis numarasını bekliyom işverene vercem artık. Emekli olurum inşallah

Emekli başvururken iş yerinin bağli SSK mi yoksa her her hangi bir SSK başvurmak yetelimi ben bağcilarda oturuyorum çalıştığım yer hadimköy hadım köydeki SSK çok uzak yerinibile bilmiyorum

@Ersey

Sen bi bagıclara sor sana git derse hadımköy gitcen ozman

Ben unkapanı sgk baş vurdum bana tahsis numrası vermedi anlayamadım bu iş başka sgk veriyor ama unkapanı sgk vermedi bide 3 ay da bağlanır diyor maaş 🥺

Moderatör tarafında düzenlendi:
@Emremmm

Büyük şehirlerde emeklilik için başvuru yapanlar biraz zaman alıyor. Küçük şehirlerde 1 haftada sonuçlanıyor.
2022 ocak ayında vergi indirim raporumu aldıktan sonra aynı gün sgk ya giderek emekli dilekçemi verdim. 2 gün sonra tahsis numarası ve e-devlet sisteminde gözükmeye başladı..

İyi de bana 3 ay da sonuçlanır diyor 3 ay ben napıcam parasız🥺ama başka sgk hemen tahsis numrası vermiş ist da bide

Üst Alt