merhaba,
benim süresiz olan raoruma vergi dairesince 2 yıllık indirim verilmiş ve sonrasında kontrol muayenesi istenmişti. o kara gün geldi çattı. 26.08.2022 de bitecek olan sürem için sgk dan kontrol muayenesi için sevk evrağı posta yoluyla geldi.tabi bu evrağın çıkış tarihi 12.07.2022 de yapılmış. ben randevuyu hastaneden ancak 17.08.2022 tarihinde alabildim.
randevu tarihinde gittiğim sağlık kurulu "bu gün ki tarihle olmazım bu sevk evrağını kabul etmiyoruz. git bu gün ki tarihle sevk al gel SGK dan dendi. fsm hastanesinden unkapanına koştura koştura gittim. oradaki yetkili arkadaşlar bizim yeniden evrak vermek gibi bir durumumuz yok.bu geçerliliğini koruyor süre sınırlaması yok. dendi. dedim böyle olduğuna dair bana bir yazı verin dedim. onlarda küçük bir kağıda yazıp kaşeleyip verdiler. tekrar bostancı da ki fsm eğitim araştırmya gitti. ama kimseyi bulamadım ertesi sabah tekrar erkenden yerimi aldım. ve aldığım yazıyı verdim. sağlık kurulundaki kişiler bu ne bakkal notu gibi düzgünce antetli kağıda yazıp versinler dedi. ortalık biraz karıştı bağırış çağırış falan. evrakları yırtıp attım. çıktım ordan.
çıkınca da yırttğım için bi pişmanlık olmadı değil.
tekrar unkapanına gittim. durumu anlattım. onlarda il sağlık müdürlüğüne yönlendirdi. ve bir de yazı verdiler il sağlık müdürlüğüne yazdıkları.. aldım çıktım verdikleri kağıdı inceledim. işime yaraycak il sağlığa gitmeye gerek yok gibi. çünkü kontrol muayenesinde tarih gözetmeksizin randevu tarihi vs alınamadığından belirtilen tarihi baz almamaları gerektiği yazıyordu. ertesi sabah tekrar bostancı yolu göründü. daha heyete halen giremedim
)
neyse, o kağıdı sağlıkkurulundakilere verdim tabi mağrur ve sert bakışlarla. baktılar.. ve "hımmmmmm o zaman hemen bağla muayenelerine" demezler mi?
taabi saat 11:00 den 12:00 ye kadar tamamlamak mümkün değil. en son nörolojide uyku apnesi raporuyla gittim orda da demesinler mi bu raporun süresi dolmuş uyku testine girmen lazım diye...... haydaaaaa e nolucak o poliklinikten randevu almak 3 ay.. nörolojı doktoru özel hastaneye yönlendirdi orda alırsın kabul ediyoruz diye. tabi orda da sınırlı randevu var ve 1 haftadan önce yok. üstelik paramla.. neyse Allahtan biri iptall etmiş aynı gece teste yattım..
sonuç 1 hafta sonra çıkacak dediler. sürem var daha nasıl olsa tamam dedim. raporu gittim elden aldım sağğlık kuruluna verdim. ama kabus bitmedi gene. dediler böyle kabul etmiyoruz resmi kanal ile gelmesi lazım. biz yazı yazacağız o yazıya istinaden özel hastane de raporu gönderecek.
10 gün daha geçti. fsm diyor biz yazıyı gönderdik. özel hastane diyor gelmedi. eş zamanlı 2 hastaneyede günü birlik mekik dokudum aralarında.yazıyı özel hastanenin evrak dolabının altında buldum orda da ortalığı biraz karıştırdım tabi.. 2 gün sonrasında da fsm ye ulaşmış. çok şükür dediler yarın gel heyete gir.
heyete girip çıktım başladım sonucu beklemeye.. 4-5 gün sonrada e-devlete düştü rapor hemen print alıp doğru unkapanı sgk ya. bu arada da kontrol muayene tarihinin sonlanmasına 1 gün kaldı 26.08 de bitiyor 05.08. de götürdüm. ordaki memurlar hastane bize yollayacaktı gerek yoktu falan dediler. dedim güvenmiyorum. bostancıdan ümraniyeye 10 günde gitmeyen yazı bostancıdan buraya kaç günde gelir dedim. arada yol var deniz var falan filan. hasılı kelam oldukça sıkıntılı bir kontrol muayenesi hikayemi sizlerle paylaşmak istedim. ola ki birilerinin işe yarar içerikleri..
hepiniz Allaha emanet olsun. sağlıklı günler dilerim..