Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile emeklilikte kontrol muayenesi süreci..?

mimihlya

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Süreli rapor alarak vergi indirimiyle emekli olan arkadaşlar kontrol muayenesi olduktan sonraki süreç ile ilgili olarak bilgi verebilir misiniz? İşleyiş ne şekilde oluyor? Yenilenen raporlar tekrar Maliyeye gidiyormu? Süreli olan raporları birkaç kontrol muayenesinden sonra süresiz olarak onaylanan varmı?

mimihlya vergi indirimi ile emekli Olayı nı anlamadım ben malulen emekli oldum 3 sene sonra için kontrol verdiler kontrol zamanına 3 ay kala ssk aradı kontrol için gel hastaneye sevk ettiler yine doktur ları gezdik raporu ssk ya gönderdiler ve süresiz olarak devam etti (not raporu 3 ayda gönderemediler şahsen gidip kapalı zarf için de elden alıp ssk ya ben götürdüm daha önce giden rapor ortadan kaybolmuş

mimihlya

Vergi indirimi süreli ve ona istinaden de SGK'nın emekliliği süreli ise:

1- Kontrol tarihinden 3-4 ay önce sgk'ya gidip vergi dairesine yazı ile sevk alınır
2- Vergi dairesi sizi hastaneye sevk eder.
3- HAstane raporu vergi dairesine, orası da vergi indirim uzatma kararını sgk'ya gönderir.
4- SGK emekliliği devam ettirir.
Bu aşamada yeniden kontrol istenip istenmeyeceği de Maliye'nin kontrolünde olur çoğu zaman. SGK maliye'nin kararına uyar %90.Ama bazen de vergi indirimi süreli de olsa sgk süresiz emekli eder. Böyle olursa kontrol açığa düşer, emeklilik sürekli olur.

mimihlya
kısaca şöyle anlatayım ben %42 rapor 2 yıl süreli vergi dairesine gönderdim aynı şekilde vergi indirimim onaylandı ve emekli oldu. tabi sgk da 2 yıl sonra kontrol muayenesi şartı ile emekli etti 2 yıl dolmasına 3 4 ay kala sgk ya gittim beni tekrar hastaneye sevk ettiler bir ön yazı ile sonra hastane raporu sgk ya gönderdi yine 2 yıl fakat bu sefer oran 50 oldu 2 yıl sonra aynı süreci tekrar yaşadım bu sefer rapor 58 oldu yine 2 yıl süreli rapor sonra sgk kontrol muayenesi şartını kaldırdı ve emekliliği süresiz yaptı.

merhaba,
bende şuan aynı durumdayım. heyeti tek tek dolaştık. bekliyoruz ki rapor çıksın da sgk ya gitsin. İnşallah zamanında yetişir. yoksa maş kesilme durumu olur mu bilmiyorum. tırsmıyor da değilim.

Orka74 Süreç uzarsa maaş durdurulsada birikmiş olarak tekrar alan arkadaşlar var. 4 Temmuzdan buyana benim bir gelişme olmadı . Umarım hepimizin en kısa sürede olumlu sonuçlanır. Stresli bir durum malesef.

OturanBoğa Kusura bakma Bülent abi bende birşey sorcaktım. Engelli raporu süresiz olarak alındıktan sonra vergi indirimide engelli rapor gibi hem oranları aynı hemde süresiz verilirse SGK kontrole çağırma olasılığı % kaç ?

deasn12

Neredeyse yok. Sadece hastanede genel bir denetim varsa vs. kontrol istenir.

merhaba @OturanBoğa 1 ve 2 için online başvuru yapma kanalı var mıdır ? diğer sorum sitede de gördüm 1. dereceden emekli oldum ola ki kontrolde 2. veya 3. ye düştüğümde o derecenin şartlarına mı tabi olacağım cidden ? mesela %96 raporum kontrol de %40 olursa 20 yıl olacak ama benim 18 yıl 2 ay sürem var totalde. %40 çıkarsa emekli maaşı kesilir mi?yaptırımı nedir? ( ayrıca aynı yerde de çalışmaya devam ediyorum destek primi veriliyor bu çalışma süresi sayılır mı? 20 yıla doldurmak için ....170 asla asla doğru ve tatmin edici cevap ne telle ne de cimerden cevap veriyor. bilgi seviyeleri yok hatta yanlış

hanifeaydin

1- Hayır

2- Emekli olan kişi (hangi oranla emekli olduğuna bakılmaksızın) %40'ın altına düşmediği sürece emekliliği devam eder.
Hayır sgdp ödeyerek çalışan emeklilerde çalışma süreleri emekliliğe etki etmez.

OturanBoğa iyi aksamlar. Heyete girip raporumu yeniledigim 4 Temmuzdan buyana SGK dan bana geri bildirim olmadi. Eski raporum 29 Eylulde sonlaniyor. Ben sevk yazisini bagli oldugum sgk il mudurlugunden alip direk hastaneye giderek raporumu yeniletmistim. SGK yeni raporu kendisimi Vergi dairesine yollayacak. Ben sureci nasil takip edebilirim. Edevlette bu ayki odememde Eylul icin 630 TL gibi komik bir rakam gorunuyor.

dreams

SGK hastaneye sevk etti ise rapor da SGK'ya gider ve süreci onlar yürütür. Bir sorun çıkmayacaktır.

630 tl görünen aylığın bir kısmıdır. Maaş yeniden bağlandığında kalanı da aynen ödenir. Ya da bir fazladan fark miktarıdır o 630 tl.

Ben haziranda rapor yenileme için ilk sgk ya gittiğimde oradaki arkadaş raporunuz çıkınca çıktı alıp getirin demişti. iki hafta ya rapor çıkmıştı zaten. Hastane gönderiyor ama bazen malum evrak gönderimi çok uzun sürdüğü için süreç uzayabiliyor. E devlet te ödemeler kısmında para görünüyorsa zaten gitmiştir. Maaşlar güncellendiğinde maaşınız da görünecektir. Bende de aynısı olmuştu. E devletten maaş kaydıydı galiba ona bakıp maaş durumunu görebilirsiniz.

kartalisa Tesekkur ederim

Ankaradan cevap gelmesi nekadar surdu sizde 3 yada 4 ayu bulmaz umarim

dreams
sizin raporunuz 29 eylülde doluyor zaten bir kere o zamana kadar rapor gelmese bile maaşınızı kesemezler 2. raporunuz çıkmıştır e devlete baktınız mı oranda bir düşme falan yok dimi sizin maliye ile işiniz kalmadı artık tamamen sgk işleyişindesiniz o gözüken rakam ek ödeme olmasın

MRM Bu benim raporumu 3. yenilemem ve ilk raporuma gore oranim artiyor.

Benim rapor temmuz sonunda bitiyordu emeklilik başlangıç haziran sonu haziran ortasında yenisini çıkardım raporun. Temmuz ayında bayramdan hemen önce sgkya verdim raporu ben. Sadece temmuz maaşı zamanında yatmadı araya bayram falan girince maaş çizelgesi kapalı dediler açmadılar ama ağustos ayında maşım yattı. Temmuz maaşı da hesapta.

merhaba,
benim süresiz olan raoruma vergi dairesince 2 yıllık indirim verilmiş ve sonrasında kontrol muayenesi istenmişti. o kara gün geldi çattı. 26.08.2022 de bitecek olan sürem için sgk dan kontrol muayenesi için sevk evrağı posta yoluyla geldi.tabi bu evrağın çıkış tarihi 12.07.2022 de yapılmış. ben randevuyu hastaneden ancak 17.08.2022 tarihinde alabildim.

randevu tarihinde gittiğim sağlık kurulu "bu gün ki tarihle olmazım bu sevk evrağını kabul etmiyoruz. git bu gün ki tarihle sevk al gel SGK dan dendi. fsm hastanesinden unkapanına koştura koştura gittim. oradaki yetkili arkadaşlar bizim yeniden evrak vermek gibi bir durumumuz yok.bu geçerliliğini koruyor süre sınırlaması yok. dendi. dedim böyle olduğuna dair bana bir yazı verin dedim. onlarda küçük bir kağıda yazıp kaşeleyip verdiler. tekrar bostancı da ki fsm eğitim araştırmya gitti. ama kimseyi bulamadım ertesi sabah tekrar erkenden yerimi aldım. ve aldığım yazıyı verdim. sağlık kurulundaki kişiler bu ne bakkal notu gibi düzgünce antetli kağıda yazıp versinler dedi. ortalık biraz karıştı bağırış çağırış falan. evrakları yırtıp attım. çıktım ordan.

çıkınca da yırttğım için bi pişmanlık olmadı değil.
tekrar unkapanına gittim. durumu anlattım. onlarda il sağlık müdürlüğüne yönlendirdi. ve bir de yazı verdiler il sağlık müdürlüğüne yazdıkları.. aldım çıktım verdikleri kağıdı inceledim. işime yaraycak il sağlığa gitmeye gerek yok gibi. çünkü kontrol muayenesinde tarih gözetmeksizin randevu tarihi vs alınamadığından belirtilen tarihi baz almamaları gerektiği yazıyordu. ertesi sabah tekrar bostancı yolu göründü. daha heyete halen giremedim :))

neyse, o kağıdı sağlıkkurulundakilere verdim tabi mağrur ve sert bakışlarla. baktılar.. ve "hımmmmmm o zaman hemen bağla muayenelerine" demezler mi?

taabi saat 11:00 den 12:00 ye kadar tamamlamak mümkün değil. en son nörolojide uyku apnesi raporuyla gittim orda da demesinler mi bu raporun süresi dolmuş uyku testine girmen lazım diye...... haydaaaaa e nolucak o poliklinikten randevu almak 3 ay.. nörolojı doktoru özel hastaneye yönlendirdi orda alırsın kabul ediyoruz diye. tabi orda da sınırlı randevu var ve 1 haftadan önce yok. üstelik paramla.. neyse Allahtan biri iptall etmiş aynı gece teste yattım..

sonuç 1 hafta sonra çıkacak dediler. sürem var daha nasıl olsa tamam dedim. raporu gittim elden aldım sağğlık kuruluna verdim. ama kabus bitmedi gene. dediler böyle kabul etmiyoruz resmi kanal ile gelmesi lazım. biz yazı yazacağız o yazıya istinaden özel hastane de raporu gönderecek.
10 gün daha geçti. fsm diyor biz yazıyı gönderdik. özel hastane diyor gelmedi. eş zamanlı 2 hastaneyede günü birlik mekik dokudum aralarında.yazıyı özel hastanenin evrak dolabının altında buldum orda da ortalığı biraz karıştırdım tabi.. 2 gün sonrasında da fsm ye ulaşmış. çok şükür dediler yarın gel heyete gir.

heyete girip çıktım başladım sonucu beklemeye.. 4-5 gün sonrada e-devlete düştü rapor hemen print alıp doğru unkapanı sgk ya. bu arada da kontrol muayene tarihinin sonlanmasına 1 gün kaldı 26.08 de bitiyor 05.08. de götürdüm. ordaki memurlar hastane bize yollayacaktı gerek yoktu falan dediler. dedim güvenmiyorum. bostancıdan ümraniyeye 10 günde gitmeyen yazı bostancıdan buraya kaç günde gelir dedim. arada yol var deniz var falan filan. hasılı kelam oldukça sıkıntılı bir kontrol muayenesi hikayemi sizlerle paylaşmak istedim. ola ki birilerinin işe yarar içerikleri..

hepiniz Allaha emanet olsun. sağlıklı günler dilerim..

Merhaba arkadaşlar benim de meslek hastalıkları hastanesinden aldığım yüzde 13 lük bir raporum var bu rapor ilk verildiğinde 2 yıl sonra kontrol vardı konrolden sonra tekrar verildi 1 yıllık o kontrolden sonra tekrar 1 yıllık verildi ve şimdi tekrar kontrole gideceğim ama evrak takipte daha önce hiç çıkmayan bir ibare yazıyor ne olduğunu anlamadım daha önceleri sadece kontrol muayenesi için sevk yazıyordu şimdi skr düzenlemesi
yazıyır acaba bu nedemek bilen var mı OturanBoğa bu ibare hakkında bilginiz var mı yardımlarınız ve cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim

merhaba tam olarak yazan ibareler bunlar daha önceleri sadece kontrol muayene sevk yazıyordu burada skr düzenlemesi ve KMT HASTANE SEVK yazıyor bu ikisini anlamdım
SKR Düzenlenmesi (Meslek Hastalığı) KOCAELİ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ-5(İZMİT) Giden Evrak Kayıtlı 12/09/2022 4:55 PM KMT HASTANE SEVK
12/09/2022 KMT HASTANE SEVK KOCAELİ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ-5(İZMİT) Gelen Evrak Beklemede

arkadaşlar bu konu hakkında internetten bunu buldum bu nerdir şimdi
Skr düzenlemesi nedir?
Sigortalının durumu değerlendirilirken, sağlık kurulu raporu veya dosyasındaki karara esas alınacak belgelerin, yetersiz veya eksik olduğu durumlarda; gerekli olan tıbbi bilgi ve belgelerin tamamlanarak daha doğru değerlendirme yapılabilmesi amacıyla verilen karardır.

Orka74

zaten lanet olsun biliyoruz başımıza geelcekleri de şu memurlrın işbilmezliği , hastayı süründürme arzuları , evrakların mekik dokuması ben Allah umarım onları da engelli raporu peşinde koşturur da ancak o zaman halimizi anlarlar diyerek kaaptıyorum.onlar da sürünsün anlasın demek bu lazım.

Arkadaşlar merhaba, 19.01.2022 19.01.2024 tarihine kadar geçerli engelli raporu alıp vergi dairesine gönderdim 27.07.2024 tarihine kadar 2 yıl süreli vergi indirimi ile emekli olup sgdp ile çalışmaya devam ediyorum. Sgk 27.07.2024 tarihinde kontrol muayenesi koymuş. Emekli olup çalışmaya devam ettiğim için kontrol muayenesi süreci nasıl olur acaba. Ayrıca sgk ya gittim 19.01.2024 tarihinde rapor bitince magdur olmamak,ulaşım vs faydalandığım hakların devam etmesi için sevk alayım diye en az 3 ay kala gelin dediler. Vereceğiniz Bilgi için teşekkürler

ozturkugur2550

Vergi indiriminin süreli olup olmaması değil, SGK'nıun kontrol şerhi düşüp düşmediği önemli. Eğer SGK kontrol muayenesi istemişse, o zaman 1 Mayıs 2024 tarihinde sgk'ya gidip hastaneye sevk alın ve kontrol sürecini tamamlayın.

Orka74
allah size işlernizi yokuşa sürerek öyle olmaz diyenlerin yok sevkle gelmesi lazım vs hepsi belasını bulsun ben de neler çektim tedavisi yok yine 5 yıl süreli verdiler ...ne denir?

ozturkugur2550
sgk herkee kontrol muyenesi için sevk yazısı yolluyormuş bana gelmedi.size de gelmeyebilir. ben iki ay varken sgdp li de devam ederken unkapanından sevkimi bizzat aldım cimer den cevap yazan olmadı sevk kağıdım nerde diye sordum durdum nafile....sevk ile birlikte ama şans eseri 15 günde herşeyi halletmiş oldum 5 yıl süreli geldi kontrol koyulmuş sgk tarafından da .ve raporu diğerinin bitiş tarihi değil yenisinin bitiş tarihi oluyor yani 2.5 ay öne çekilmiş gibi oldu bir sonraki kontrolümü göremeyeceğim için 2.5 ay fark eder mi edenler için yazayım dedim

Teşekkür ederim. Bugün sevk için ilgili sgk müdürlüğüne gittim erken, 27 nisandan sonra gelin sevk edelim dediler. Âmâ engelli raporu tarihi 19.01.2024 de bitecek, engelli indirimi haklarından faydalanmaya devam etmek için erkenden rapor yenileyeyim demiştim
hanifeaydin ilaç ve ameliyat vs gibi şeylerle tedavi olmayan hastalıklara nasıl süreli engelli raporu verilir ki!!

Sgk sevki sonrası yenilenen rapor vergi dairesine de gönderiliyormu acaba?

ozturkugur2550

şöyle ben şans eseri intenntten randevu aldım eşim hergün gitgel benimle idi yardımcı oldu bir haftada bitti.kendi elimde güncel testler vardı.ama aldığınız rpor tarhinden itibaren süre resetleniyor ben 2 ay öne çekmiş oldum...rapor ben öncedende 2 yl süreli olunca vergi dairesi dedi ki aynı yere yolluyoruz yani boşa mı dedim ben internet vergi dairesine yolladım aynı yere gidsiyor dedi kapattı

Teşekkür ederim. Bugün sevk için ilgili sgk müdürlüğüne gittim erken, 27 nisandan sonra gelin sevk edelim dediler.

Nisan da neymiş! En az 3 ay kala gitmelisiniz. SOSYAL SİGORTA İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİ çok açık. Yeniden gidin ve aşağıdaki maddeyi hatırlatarak sevk isteyin.

"Kontrol muayenesi
MADDE 78 : [...]
(5) Kontrol muayenesine tabi tutulması gereken sigortalılara; kontrol muayene tarihlerinden en az 3 ay önce yazı ile sevk talebinde bulunarak kontrol muayene işlemlerini yaptırmaları gerektiği bildirilir."

Üst Alt