Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile emeklilikte rapor oranı düşerse!?

ŞENGÜL43

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar arkadaşlar.
Vergi indirmiyle emekli olduktan sonra büyük ihtimal 2.derece emekililik şartlarını sağlayarar emekli olacağım,rapor ve vergi indirimi sürem sürekli değil, bu süre sonun da rapor derecem düşerse ve
gün sayım alt derece emekilik için yeterli olmazsa emekliliğim bi alt seviyeden devam eder mi yoksa sonlandırılır mı ?

Merhabalar süreli ilk raporunuz muhtemelen sonrasında süre bitmeden 3 4 ay önceden tekrar Tahlilleri yaparsanız muhtemelen rapor oranı aynı gelecektir. Emeklilik içinde önceden raporu yenilemede fayda var. Yaş haddinden emekli yararlanma olmuyor mu

ŞENGÜL43 ikinci dereceden emekli olduktan sonra ssk müdürlüğü vergi indirimin süreli olduğu için süre bitimine kontrol işteermuhakkak. Diyelim kontrolde rapor derecen 3 dereceye düştü 3 dereceye göre emeklilik yılı yada pirim gün sayın tutmuyorsa emekliliğini büyük ihtimalle iptal olur Bende vergi indiriminden emekliyim 2 dereceden emei oldum raporum 1 yillikti.1 yıl sonra tekrar kontrol muayenesi için heyete girdim oran %52 2 dereceden 3 dereceye düştü benim toplam pirimim ve sigorta başlangıç yılı ile 3 dereceden şartların uyduğu halde beni tekrar heyete başka hastaneye gönderdiler.Sebebide 2 dereceden 3 dereceye düştü oranın diye. Görevli memura defimki memur bey benim sartlarım 3 dereceden emeklilik içinde tutuyor. Raporum %40 üzerinde tekrar nite heyete gireyim dedim hadi girdim yine 3 dereceden rapor oranı aldım benim emekliligim devam etmeyecekti dedim.O zaman 3 dereceden devam eder dedi ama heyete girmelidin dedi.Keyfe keder uygulama var yani.tekrar girdim heyete emekligim 2 dereceden raporla devam ediyor .2 sefer heyete girdim kontrol muayenesinde yani

ŞENGÜL43

Rapor oranınız %40'In altına düşmediği sürece emekliliğiniz aynen devam eder. Hiç bir şart altında emeklilik iptal edilemez.

Madde 58:
"Çalışma gücünün %40 ile %59 arasında kaybedilmesi nedeniyle yaşlılık aylığı alanların yapılan kontrol muayenesi sonucu, çalışma gücündeki kayıp oranının %40’ın altına düştüğünün anlaşılması hâlinde, bu durumun tespitine esas tutulan raporun tarihini takip eden ödeme dönemi başında yaşlılık aylığı kesilir."

Ben vergi indirimine yeni basvurdum. Merak ettiğim şu olacak?

1. Engelli oranım yüzde 68 düşürülür mu bu düşürme neye bağlı bilen var mı

2. İlk kez başvuranların onaylanması ortalama ne kadar sürmektedir?

goldenboy34

Engelli raporunuz süresiz verildi ise eğer vergi daireside aynı oran ile süresiz vergi indirimi raporu verecektir. Engelli raporunuz süreli ise eğer vergi indirimide süreli olarak aynı oran verilir
%90 her zaman bu şekilde işlem yapılıyor. Başvuru yaptıktan sonra da ortalama 20 gün içerisinde vergi indirimi raporunuz verilir.

@deasn12,

20 gün ise çok iyi.

Öncelikle çok TSK ederim. Engelli raporum 2 yıllık idi. Bu yılın 10. Ayında süresi dolacak.

Ancak vergi indirimine yeni basvurdum yani vergi indirimi suresj ile rapor süresi biraz uyumsuz oldu. Yani yenilemek için 8 ay rapor süresi. Vergi indirimi de bu süreyle orantılı mi olur acaba sizce

2024 ekim ayında raporunuz süresi doluyor ise eğer vergi indirimi de 2024 ekim ayına göre verilir. Aynı orantılı olur çünkü süreli raporlara vergi indirimi de aynı oranla verilir. Sebebi ise raporunuzun 8 ay sonra yenilenmesi olduğu için fazla müdahale etmezler..

@OturanBoğa, MERHABALAR ÖNCELİKLE CEVABINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER İKİ SORUM OLACAK.
BİRİNCİSİ YAZDIĞINIZ MADDE DE YAŞLILIK AYLIĞI YAZIYOR VERGİ İNDİRİMİ İLE EMEKLİLİK VE YAŞLILIK AYLIĞI AYNI ŞEY Mİ ?
İKİNCİ OLARAK SİZİN YORUMUNUZUN ÜSTÜNDE YAPILAN YORUMDA RAPOR DERECESİ DÜŞDÜĞÜNDE EMEKLİLİĞİN DURDURULDUĞU YAZIYOR NEYE GÖRE DURUDURULUYOR BÖYLE BİR MADDE VARSA ANLAYAMADIM ?

@ŞENGÜL43,

Öncelikle ikisi aynı değil farklı kavramlar..

Grupta çok yazıldı araştırsın rahatlıkla ulaşabilirsin.

Benim vergi indirimi aynen onaylandı çok sukur düşme olmadi

@ŞENGÜL43

Vergi indirim emekli ( ERKEN EMEKLİ )
Yaşlılık aylığı ile erken emeklilik aynı ibarede yer alır. Süreli raporlarda %40 altına düştüğü zaman emekli aylığınız durdurulur.

Son düzenleme:
Ben geçen sene yüzde 80 engelli raporu ile vergi indirimi ile emekli oldum. Bu sene oranım 68 e düştü. Emeklikigim iptal olacakmış. Ama ben 68 oranla vergi indirimi ile emeklilik şartlarını da taşıyorum. Bu emeklilik nasil kesiliyor yardımcı olacak var mı
@deasn12, Bİ ARKADAŞIMIZ BAŞKA BİR KONU DA AYNI DURUMDAN BAHSETMİŞ RAPOR DERECESİ DÜŞDÜĞÜ İÇİN EMEKLİLİĞİNİN İPTAL OLACAĞINDAN SÖZ EDİYOR KAFAM ÇOK KARIŞTI ?

@ŞENGÜL43,

Kafanızın fazla karışmaması adına süreli raporunuz bitmeden 3 ay önce sgk tarafından hastaneye sevk alarak raporunuzu yeniden çıkartmanızdır.

@OturanBoğa siz süreli raporlarla emekli olanların yenilenen raporlaır %40 altına düşmedikten sonra emekliliği iptal olmaz demiştiniz.bunun için hangi madde yasa yönetmelik var onu tekrar paylaşır mısınız ? bu memurlar neden farklı davranıyor işi zora sokuyor iki sene sonra benim de aynı durum olabilir. inanın şimdiden strese girdim böyle uygulamada herkes kafasına göre mi davranacak ? birinci dereceden 2.dereceye düşerse ne olacak sizin örnekleriniz hep %40-69 idi.tşk

@hanifeaydin,

Hemen yukardaki mesajım:

Rapor oranınız %40'In altına düşmediği sürece emekliliğiniz aynen devam eder. Hiç bir şart altında emeklilik iptal edilemez.

Madde 58:
"Çalışma gücünün %40 ile %59 arasında kaybedilmesi nedeniyle yaşlılık aylığı alanların yapılan kontrol muayenesi sonucu, çalışma gücündeki kayıp oranının %40ın altına düştüğünün anlaşılması hâlinde, bu durumun tespitine esas tutulan raporun tarihini takip eden ödeme dönemi başında yaşlılık aylığı kesilir."

@sonsuza

raporunuza itiraz edin isterseniz son rapor gecerlidir her zaman %35 ile engellilik haklariniz kayboluyor ,şayet şöyle bir şey sormuştum 1 ay önce SGK şubesine gidip ben süresiz engelli raporum ve vergi indirim var emekli oldum. sonra ÖTV için rapora başvuracağım oranım 40 in altına düşerse maaşım kesilir mi diye bana söylediği şikayet yada maliye talep ederse kontrol muayenesine çağırıyoruz dediler. haricinde sorun yok dediler

Teşekkürler inş.kesilmez kesilirse çok mağdur olurum % 40 altına düştüğü için engelli kontenjanından da yararlanamam normal çalışmam gerekir onuda ben yapamam sıkıntı büyük anlıyacağınız

Engellilerin erken emeklisi sağlayan kanun muhtemelen birkaç hafta içerisinde onaylanacak değişiklik olmadan bu şekilde meclisten onaylanırsa birçok engelli mağduriyet yaşayacak her şey sil baştan vergi indirim diye bir şey kalmayacak şu anda ne olacağı belli değil onun için burada sorulara ne cevap yazsak hep boş yeni uygulanacak piyasada birçok değişiklikler olacak engelli aleyhine hiçbir şey yararına yok İnşallah hiçbir engelli arkadaşımız mağdur olmadan en azından var olan haklar korunmuş olarak meclisten geçer veya tümden mecliste red olur ve gündemden kalkar inşallah

Üst Alt