Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile emekliyim. EYT ile emekliliğe başvursam maaşım düşer mi?

enkfay

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba, bana 2019 yılında vergi indirimi ile yaşlılık emekli aylığı bağlandı , ama her yıl kontrol muayenesi olmak zorundayım . Halen aylığımı alıyorum ama kontrol muayenesi olmamak için EYT ile emekli olursam emekli aylığım düşer mi, yoksa aynı maaşla devam eder miyim ?

malulen emekli olmadığınız sürece tüm emeklilikler aynı yani yaşlılık emekliligidir. Dolayısıyla değişen hiç bir şey olmaz.

Acaba sıfırdan emekli oluyorum diye bugüne kadarki ekstra zamlardan yararlanmadan maaşım düşer mi ?

enkfay

Zaten tüm maaşlar en dip. Eğer primleriniz yüksek yatmış ve emekli maaşınız yüksek değilse, alavere dalavere 7500 tl olur yine maaşınız.

Peki sgdp ile çalışam biri tazminat hakkı kazanır mı ?

anladım iş çıkışı verilse bile tazminat hakkı yok yani ?

Bülent bey sgdp adı altında çalışan emekliler diğer çalışanlar gibi kıdem ve ihbar tazminat alma hakları vardır iş kanununda böyle bir ayrım yok bende bu şekilde calisiyorum çalıştığım yerde emekli olup çalışmaya devam eden işveren tarafından iş akdi feshedilen arkadaşlar ihbar kıdem tazminatlarını aldılar.

Üst Alt