Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ile emekliyim. Rapor süresi doluyor. Ne yapmalıyım?

Kronik34

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
6
Bende vergi indirimiyle emekli oldum iki ay sonra süresi bitiyor rapor yenilemek için kendimizmi gidiyoruz yoksa onlarmı çağırıyor süreci anlatabilirmisiniz

@Kronik34

SGK size kontrol muayenesi için bir tarih belirlediyse o tarihten 2-3 ay önce gidip kontrol muayenesi için sevk almanız gerekmektedir. 2 ay süre kaldı demişsiniz zamanınız azalmış. Hastaneye sevk randevu işlemleri raporun çıkartılması SGK ya gönderilmesi gibi bu süreçler uzarsa eğer emekliliğiniz durdurulabilir. Bir an önce gidip sevk talep edin ve hastane rapor işlemlerine başlayın.

Verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim peki SGK yamı yoksa vergi dairesi nemi gitmem gerkiyor

@Kronik34,

merhaba ben sgk beni çağırmayınca sgk ya gidip sevk almıştım sonr avergi dairesine verdiğimde raporu bizden yapsanız da olurdu dedi neden dedim yanlış mı yapmışım sgk dan başlatma dediğimde önemli değil ikisi de ankara da aynı yere gidiyor demişlerdi. özetle ben sgk dan aldım sevki. eğer randevu alamazsanız hastaneden banko görevliisne acil diyerek ricada bulunun . eğer yine alamazsanız ben e nabızdan haydarpaşa numunede randebu alamayınca farklı kategori engelli raporu bölümünden aldım ( staj mı neydi ya da silah ruhsatı) aldım randevu sıramı aldım başladım doktorları gezmeye ama hastane özelinde bu olabilir izin verdiler sürem çok azalmıştı. heyet hepsine bakıyor

@Kronik34

Emekliliğinizin durdurulup devam etmesine SGK karar veriyor. @hanifeaydin yaptığı gibi SGK'ya başvurmanız daha doğru olur. Zaten gittiğinizde memurlar sizi bilgilendirir orada aksi bir durum olursa sizi vergi dairesine yönlendirirler.

Ssk müdürlüğü emeklik servisine maluliyet servisine müracaat edeceksin.Bende kontrol muayenesi ne girdim bir hafta önce. Normalde ev adredine kontrol muayenesi için evrak gönderirler lakin yoğunluk olmustur belki yada ilgi memurlar safsaklamıştır işini.Rapor süren bitince enekli maaşını keserler bilgin olsun. Kendi işini kendin takip edeceksin yanı. Bazı arkadaşlar vergi dairesine müracaat da olur diye yorum yapmışlar alakası yok.Emekli olduktan sonra ilgili birim sadece ssk dır.Vergi indirimi için müracaat edersen şayet vergi dairesi seni hastaneye sevk ede bilir buda farklı bir olay zaten.Emekli olduktan sonra vergi dairesi ile işin olmaz. Ssk dan alacağın kontrol muayenesi için sevk kağıdı ile gideceğin hastaneye randevu slmadandq gide bilirsin bunu ssk dan sevk alırken tryir ettir.Ben 3 sefer kontrol muayenesine girdim ssk dan aldığım sevk kağıdı ile direk hastaneye gidip sekreterlik den iskemleri baslattım randevu almadan.Belji bu durum il il değişiklik göstere bilir.Bu durumda ilgili hastanenin insiyatifinde ola bilir yani.

Benim ilk rapor üç yıllıktı bu ilk yenileme olacak nedir nasıl yapılır bilmiyordum iş yerinde kalp krizi geçirdim malulen emekli olabilirmiyim diye araştırdım insanlar bilmedikleri konularda uzman olurlar banada vay şöyle vay böyle sen imkansız olamazsın dediler sonra araştırınca vergi indirimiyle emekliliği öğrendim başvurdum emekli oldum birde iş yerinde kalp krizi iş kazası sayılıyormuş sürekli iş göremezlik geliri diye bir maaş daha bağlanıyormuş bunuda çok sonra öğrendim tabi yine çok bilen uzmanlar yok şudur yok budur diye imkansıza bağladılar onada 2 sene önce başvurdum süreç çok uzun daha hala sonuç alamadım ama olsun hiç yoktan bir beklentisi oluyor insanın bu platformda herkes bir bütün bir birilerine yardımcı oluyor ve çok şey öğrendim buradan ve bu platformu yapan emeği geçen üşenmeden usanmadan birilerine yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum

İsyerinde kalp krizi geçirdiysen kardeş iş göremezlik tespiti ile adli tıpdan alacağın oran ile maaşa bağlanırsın.Emekli maaşından hariç.süreci başlattıysan sonuçlanır illaki.Malulen emeklilik de mümkün kalp krizi ile lakin emeklilik süreli verirler kontrole gönderirler sürekliliği bağlanması çok zor.Vergi indirimi nispeten daha iyi 2019 hastalık listesine göre değerlendiriyor Malulen emeklilik 2021 hastalık listesine göre değerlendiriliyor.Sigorya priminden yana sıkıntı olmadığı sürece vergi indirimi ile emeklilik daha isabetli olur alacağın rapora göre kontrol muayenesi olmaz.

Üst Alt