Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi olan (%65) kişi malulen emekliliğe başvurabilir mi?

Karakadir

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
2
Arkadaşlar yüzde 65 engelli ve vergi indirimi olan biri malulen emekliliğe başvurabilir mi bilgisi olan paylaşırsa memnun olurum

@Karakadir,

Malulen Emeklilik için Tek hastalıktan %60 oran olacak ve sgk nın malulen emeklilik tablosunda ağır çalışma kaybı tanısı uygun olursa durumunuz olabilirsiniz

Hastalıkların çok ama bir tek uyku apnesinden çok ağır tanısı aldım şeker tansiyon koah kroner arter kalp hastasıyım kolesterol bel ve boyun fıtığı göz korneada skar ve bel ve boyun fıtığı hariç hepsinin raporlu ilaçlarını düzenli kullanmaktayım eczane dökümünde belli zaten 2.5 yıl kullanıyorum yinede bir umut yok mu cevabınız için şimdiden teşekkürler

Bu arada bipap st cihazı kullanıyorum

Teşekkürler cevabınız için

İlk işe giriş sgk prim tarihi;

Sigorta prim toplamı;

Engelli raporu oran süreli mi? süresiz mi?;

Vergi indirimi rapor oranı;

Bunları belirtirseniz yardımcı olmak isterim.

İlk işe giriş tarihim 1997 şu an engel oranım %47 ama şeker ve uyku apnesi Halil degil bu oranlara nasipse 24 eylülde rapor yenilemeye gireceğim sağlık kuruluna

Engelli raporumu süreli kasımda bitiyor vergi indirimi almamıştım bu rapordan sonra vergi indirimi için başvuru yapacağım

Sigorta prim gün sayım 2120

Şimdiden bilgilerinizi paylaşacağınız için teşekkür ederim

@Karakadir
Merhaba 2008 öncesi girişiniz olduğu için vergi indirimi ile emekli olma hakkınız mevcuttur. Malulen emeklilik için dilekçe verdikten sonra SGK sizi hastane sevk yaparak ağır hastalık tanısı almanız gerekli ve en az %60 oranında rapor almanız gerekiyor..
Yeni raporunuzu aldıktan sonra engel oranına ve süresine göre değerlendirme yapmamız daha iyi olur.

2008_oncesi.PNG

@deasn12,

Elinize sağlık eklemek istediğim bir şey var TEK HASTALİKTAN %60 oran almak ,mesela sizin raporunuzn% 80 dir %60 diyelim x hastalığı işte bu sekilde olması gerekli ve SGK nin maluliyet çizelgesinde ki hastaliklardan ağır tanı olacak

Ağır tanı olarak bir tek uyku apnesi var diğerleri kronik ama Ağır değil malulen emeklilik zor gibi ama yinede bir şansımı denememi tavsiye edermisiniz cevabınız için şimdiden teşekkürler

@Karakadir,
denemekten başka şansınız yok çünkü vergi indirimi alsanız yıl olarak tutuyor gün olarak %80 üstü alsanız bile 3600 gün istiyecek sizden 3600-2120 =1480 gün eksiğiniz olacak oda 4 yıl %60-79 arası oran alsanız 1997 hangi ayında girişiniz 8 aydan önce ise 3760 gün 8 aydan sonra ise 3840 gün 3760-2120 =1640 4 yıl 5 ay %40-59 arası alırsanız 1997 8 aydan önce 3920 gün 8 aydan sonra 4080 gün 3920-2120 =1800 5 yıl prim ödemeniz gerekli ya busekilde yapacaksiniz yada hastalığınızin agirlilik derecesine göre şansınızı deneyeceksiniz unutmayın şuan elinizde koca bir 0 var denediniz kaybetseniz yine bir 0 olacak sanisiniz yaver giderse 1 olabilir saygılar

@Karakadir,
Sizin için önemli olan raporunuzu süresiz ve en az %50 oranında almanız çok yararınıza olacaktır.

Cevaplarınız için gerçekten çok teşekkür ederim kardeşim son bir sorum olacak sizin için raporunuzun sürekli ve %50 oran almanız yararının olacaktır yazmış siniz ne gibi yarar sağlar bana ayrıca sgk girişim 02 02 1997 askerliği borçlanırsam 1995 yılına çekiliyor

@Karakadir,
50 olmasi bişi ifade etmez üstad senin hemen emekli olmanin tek şartı malulen oda dediğim gibi SGK hastalık listesi ağır tanı ve tek hastalık %60 olmasi ,sizin SGK giriş ile sorununuz yok sizin prim gününüz eksik onunla ilgili sorun var bunun tek kurtuluşu malulen emeklilik

Kardeşim yeni rapor aldım yüzde 79 Eylül 24 de şimdi sorum şu malulen emeklilik için işten ayrılmam lazımmı çalışırken malulen emekliliğe başvurabilir miyim askerlik borçlanmasıyla 460 gün 2140 günüm var ama askerliği daha borçlanması malulen emekliliğe 1680 günüm var 1800 güne tamamlayıp öylemi başvurayım askerlik borçlanması yapıp hemen mi başvuranın bunu şunun için soruyorum 1800 günü tamamlamadan kişilerin malulen emeklilik için müracaat ettiklerinde muayene ücreti ödedikleri duydum biraz uzun yazdım ama cevaplarınız benim için kıymetli hayırlı günler

@Karakadir,

1.800 gün prim olmadan malülen emekliliğe müracat edemezsiniz. Bu zaten prim şartıdır.

ŞUANKİ ÇALIŞTIĞINIZ İŞTE ÇALIŞIRKEN MALÜLEN EMEKLİLİĞE "SGK" YA BAŞVURACAKSINIZ.

Üst Alt