Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi ve vergi emekliliği aynı şey midir?

udevecili

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
71
Merhabalar

şuan ben malulen emekliyim ama yakın zamanda işe başlayacağım için malulen emkliliğim iptal olacak. 700 800 gün sonra engelli emeklisi olmak için hak kazanıcam fakat ilk önce vergi indirimi için başvuru yapmam gerektiği söylendi. bu vergi indirimi dediğimiz şey vergi emekliliğimidir. Bu konu hakkında bilgilendirme yapabilir misiniz rica etsem ?

@udevecili,
Sgk prim gün sayısı;
İlk işe giriş tarihi;
Engelli Rapor oranı;
Bunları belirtirseniz yardımcı oluruz sizlere.

3000 gün prim
2006 ilk işe giriş
64 engelli raporu
engelliliğim geçen sene başladı.
kanser hastası olduğum için devlet geçici olarak beni malul yaptı fakat bu parayla geçinemediğim için işe başlayıp eksik prmleri dolrucam. malulen maaşım da otomatik iptal olacakmış.
merak ettiğim vergi indirimi yada vergi emekliliği aynı şeymidir. ben engelli emeklisi olmam için vergi indirimine başvuru yapmam gerekiyormuş sanırım. günüm dolunca engelli emeklisi mi oluyorum vergi emeklisi mi anlamadım.

Vergi indirimi kağıdı vererek olunan engelli erken emekliliği ile normal emekli olursunuz, normal yaşlılık aylığı alırsınız. Yani dilerseniz emeklilikten sonra çalışmaya devam edebilirsiniz. Vergi indirimi yazısı maaşınızın bir miktar artmasını sağlar. Zamanı geldiğinde emeklilik dilekçenizi verirken vergi indirimi yazısını eklemeniz gerekecek.

Malulen emekli olmak istemiyorsanız eğer öncelikle vergi indirimi almak için işe giriş yaptırmanız gereklidir. İşe giriş işlemi yapılması sonucu vergi indirimi için başvuru yapabilirsiniz.
18 yıl tamamlamış olmanız ve 4000 gün prim tamamlamış olmanız gereklidir.
Vergi indirim emeklilik ile normal emeklilik arasında hiç bir fark yoktur. Sadece malulen emeklilik farkı vardır. Normal emeklilik ile malulen emeklilik arasındaki maaş farkı %5 yada %8 yansıtılır.
2008_oncesi.PNG

Son düzenleme:
Malulen emekli birisi günü süresi tutuyorsa engelli emeklisi olabilir dimi sakıncası yok.

"engelli emeklisi" diye bir kavram yok. Malulen emeklilik var, bir de normal emeklilik var.
Normal emekli olmak için 3 şart vardır. Prim gün sayısı, sigortalılık süresi ve yaş. Eğer %40 üzerinde engelli raporunuz varsa bu şartlardan "yaş" şartını beklemezsiniz, diğer iki şartı karşıladığınız zaman emekli olursunuz. Ve bu şekilde emekli olduğunuzda herkes gibi emekli olmuş olursunuz, maaşınızda vs bir fark olmaz, herkesinki nasıl hesaplanıyorsa sizinki de öyle hesaplanır.

@udevecili,
Tabiki yok. İşe giriş yaptırmanız sonucu malulen emeklilik zaten iptal ediliyor. Normal çalışma hayatına başladığınız zaman da vergi indirimi ile emekli olursunuz. Vergi indiriminde asıl esas 2008 öncesi girişiniz olması ve engelli raporunuz %40 üzerinde olmasıdır.

cevaplar için çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz. peki hangisi daha iyi sizce.

@deasn12 Merhaba dostum benimde yüzde 60 rapor ve süresiz vergi indirimim var sigorta girisim 11.12.2006 mevcut primim 4009 01.05.1989 doğumluyum ben ne zaman emekli olabilirim?teşekkürler

Malulen emekli olmuş biri vergi indiriminden emekli nasıl olacak? Vergi indiriminden emekli olabilmek için çalışıyor olmanız gerekli.siz calisiyormusunuz? Onu ogreneyim

@udevecili,

Vergi indirim ile emeklilik sizler için daha iyi olabileceği kanısındayım. Çünkü malulen emeklilik hiç bir zaman garanti altında olmayan emeklilik türüdür. Sürekli hasta sağlık son durumu denetimi altında işler.

@samedo99,

Merhaba. Siz şuanda başvuru yapabilirsiniz. Gün ay yıl giriş uygun durumda. Sgk şubesine gidip sorgulama yaptırabilirsiniz.

@Mustafa 1972, Mustafa amca arkadaş mesajında gayet açık anlatmış tekrar bi okursanız durumu anlarsınız.

@udevecili, Arkadaşımız malulen emekli olmuş ve bu parayla geçinemediği için bir iş bulup çalışacak. Bu durumda zaten malulen emeklilik otomatik iptal olacak.

İşe girdiği zamanda vergi indirimine başvuracak. 1000 günlük eksik primlerini çalışarak tamamlamış olacak ve günü geldiğinde emekli olacak. @deasn12 arkadaşımız da hangi şartlarda emekli olabileceği ile ilgili gerekli bilgileri yazmış.

İyi ne diyeyim malulel emekligi nasıl iptal ettirecek onu anlamadım.malulen emekliliği iptal edip vergi indiriminden nasıl emekli olacak aciklarmisiniz

@Mustafa 1972, Malulen emekliliği iptal ettirmek için bir işlem yapmasına gerek yok. Sigortalı işe giriş yapıldığında otomatik iptal oluyor zaten.
Nasıl emekli olunacağını önceki mesajda yazdım zaten tekrar tekrar aynı şeyleri yazmayım.

@Mustafa 1972,
Sgk ya gidip dilekçe vererek iptal edebilirsiniz. İşe giriş bildirgesi ve sigorta girişi yapıldıktan sonra otomatik olarak sgk tarafından zaten iptal işlemi uygulanır ve evinize tebligat gelir. Malulen emeklilik en önemli 1.şartı çalışma hayatında bulunamaz. Kendisi adına sgk prim ödeyebilir ve sigorta günü tamamlayabilirsiniz. Ama özel bir şirket adına sigorta giriş ve prim ödemesi yapılamaz.

Peki siz malulen emekli olmuş birinin emekliliği iptal ettirip normal emekli olduğunu duydunuzmu yada gördünüz mü ben ne duydum nede gördüm.arkadasi yanlış yönlendirmeye lim diyorum

@Mustafa 1972,
Malulen emekli olmuş birisi istediği zaman istediği gün sgk ya giderek 5 dk da Malulen emekliliğini iptal ettirebilir ve normal emeklilik veya vergi indirimi ile emeklilik için dilekçe verebilir. Söylediğim gibi tekrar söylüyorum işe giriş yaptırmanız durumunda sizlerin haberi olmadan Malulen emeklilik sgk tarafından iptal edilir ve evinize tebligat gönderilir.

sgk ya sordum. hiç birşey yapmanıza gerek yok. işe giriş bildirgeniz geldiği an otomatikman iptal olur. herhangi bir usulsuzlük olmaz denildi. malulen emeklilik iptal olur tek şartı tekrar işe girmektir. o konuda kesin eminim. ama bugün malulen iptal ettirip gün tamamladıktan sonra karşıma hayır sen emekli olamazsın diye çıkmasınlar diye araştrma içersindeyim.

Kanser nedeniyle olduğu için malulen emekliliği zaten geçicidir. Engelli raporu varsa devlete atanabilir, memur olabilir vb. pek çok ihtimali kullanabilir.

Üst Alt