Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimim onaylandıktan sonra emeklilik işlemindeki süreç nasıl olacak?

konak10

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
ankaradan vergi indiriminden olımlu gelen rapor daha sonra nasıl bir işlemlerden geciyor neler yapmam gerekiyor

Rapor almanızdaki amaç erken emeklilikmi yoksa vergi indirimi içinmi.Erken emeklilik içinse, eger prim gün ve çalışma süreniz dolduysa , işyerinden cıkış alıp sigorta müdürlüğüne başvuruyorsunuz.Eğer çalışıyorsanız işyerinin muhasebesine evrakları verin , maaşınıza vergi indirimi miktarını yansıtması için gerekli işlemleri yapar.Şu anda çalışıyorsanız vergi indirimi evrağı defterdarlıktan işverene gelir zaten.

vergi indirimi için aldım primim doldu geldi geçti hizmet yılı 1 yıl kaldı yaş 50 vuruyor raporun bursa sgk ya gidecek orası karar verecek diyorlar sonucu nasıl etkiler oradada kurulamı girecek yoksa direk onaylıyacaklarmı

vergi indirimi aldıysaysanız bir şey yapmanıza gerek yok yıl dolunca ssk müdürlüğüne gitmeniz ve sakatlık vergi indiriminiz olduğunu söylemeniz yeter onlarda maliyeden onay alıp işleminiz yaparlar tekrar kurula girmenize gerek kalmaz vergi indirimi bir kez alındımı emekli eder iyi günler dilerim

Konak10;
Hangi statüde çalışıyorsunuz ssk,E.sandıgı

Konak10;
Hiç bir işlem yapmana gerek yok yıl ve prim şartını tamamladığın vakit kuruma emekli olmak için müracaatını yapmam yeterli...

vergi indirimi için aldım primim doldu geldi geçti hizmet yılı 1 yıl kaldı yaş 50 vuruyor raporun bursa sgk ya gidecek orası karar verecek diyorlar sonucu nasıl etkiler oradada kurulamı girecek yoksa direk onaylıyacaklarmı yani yanlış anlamadıysam 8 sene bekliyecekmiyim

Arkadaşım tam anlamamakla beraber sana şartları söyleyeyim...işe giriş tarihi ve prim gün sayısı önemli..Vergi indirimine hak kazanmış özürlüler derecesine göre yaş sınırı olmaksızın emekli olabilirler...Sen şimdi ilkdefa işe giriş tarihini ve prim gün sayını yazarsan bilgi verebiliriz yada sen araştırabilirsin..Hesaplama yapan bir çok link var burdadada yapabilirsin.Tahminime göre yaşın 42 işe giriş tarihide 1990 gibi düşünürsek şartlar yerine gelmiş oluyor 15 yıl sigortalılık ve 3600 gün prim şartı aranıyor 3. derece vergi indirimi için

1969 doğumluyum 1988 ilk sigorta başlangıcı prim 6100

Konak10;
Senin bütün şartların tamam vergi ind. hakkın geldikten sonra kuruma emekli olmak için müracaat et şu aşamada beklemekten başka yapacak bir şeyin yok...

bursa sgk nın kabul etmemesi olabilirmi beni sıkıntıya sokan bu tekrar evrak takibi olacakmı yoksabütün formaliteler bitti beklemeyemi gececegiz

Neden kabul etmesin etmeme gibi bir lüksü yok siz vergi ind.hakkınız geldikten sonra sgk ya emekli olmak için müracaat edin.Kurum gerekli yazışmaları yapar sizin evrak takibi yapmanıza gerek yok..

ilkerbey tşk ederim beni rahatlattınız benim tek sıkıntım buydu daha önce benim gibi felçli bir arkadaş bursaya müracat etmiş emekli etmemişler 2 yıl düzelme süresi var demişler

Arkadaşlar da çok net yazmış zaten: Sakatlık indirimi hak ettiğinizi için bu size emeklilik hakkını da kazandırmış oluyor. Emekli olurken yeniden rapor almanız söz konusu olmayacak...

Evrak çalıştığım yeremigelecek yoksa benim kendi adresimemi gelecek birde bu raporun aslı bende kalması iyi olur degilmi arkadaşlar

Vergi indirim yazısı işyerinize gönderilecek. Evrakların orjinalleri de sizde kalsa fark etmez, kopyaları da. Ama tabii, orjinalleri alırsanız daha iyi...

bu arada bülent bey ödemeyi durduralımmıyoksa devam etsinmi

Prim gününe ihtiyacın yoksa, ödemeye gerek yok. Vergi indirim hakkını elde etmişsiniz zaten...

Bülent ankaradan gelen rapor sadece yazı dan ibaret bu konuda bilginiz varmı dilekce gibi iki suret verdiler hastaneden aldıgım rapor gibi rapor vermediler

Raporla işiniz olmaz zaten. Size vergi indirim hakkından yararlanabileceğinize dair bir yazı gelecek. Odur sizi emekli edecek olan yazı...

bülent bey tekrar kurula girmeye gerek yok diyorsunuzda hastane tekrar heyete girip rapor almam gerekiyormuş % vermeden bursa sgk ya gidecekmiş nihayi kararı orası verecekmiş % yi orası verecekmiş hiç bir şey anlamadım iki defa hastanede dr kontrol etsin 2 defa ankara maliyede dr heyetine birde şimdi bursada heyete gir bıktım artık

Sakatlık indirimi hak ettiğinizi için bu size emeklilik hakkını da kazandırmış oluyor. Emekli olurken yeniden rapor almanız söz konusu olmayacak.
SGK, 1 ekim 2008 öncesi sigortalı olmuş ve 4a statüsünde erken Yaşlılık emeklilğinden yararlanacak defterdarlıktan vergi indirim hakkı elde etmiş birisinden yeniden rapor istemez. Bu kadar net.

malülen emeklilik şartları

14 yıldır bagkurlu primi bilmiyoruz malulen emeklilik için müracatettik gelen cvp da calışma gücünün %60 kaybetmediğinize karar verilmiş kurumumuza başvurunuz mütakip işlemleriniz özürlülükten değerlendirilecektir dendi hiç bir şey anlamadım yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

5510/28 den değerlendirilecek yani bağ-kurlu olarak erken emekli olacaksınız...

Malulen emeklilikle vergi indiriminin hiç bir ilgisi yok. Aynı şekilde, bağkurlu statüsünde emekli olacakasanız yine hak ettiğiniz vergi indiriminin size hiç bir faydası olmayacak.

Maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmanız gerektiğinden eminseniz, size gönderilen red kararına itiraz edin, yeniden değerlendirilmesini isteyin.

Eğer işgücü kaybınız maluliyet cetveli'nde çok net karşılanmamışsa ve/fakat sakatlık oranı cetveli'ne göre %60'ın üzerinde rapor aşabilecek durumdaysanız, o zaman şu yargı kararına göre "%60'ın üzerindeki raporla beni malulen emekli etmeniz lazım" diyerek dava açın: http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

Ama benim önerim, İlker'in dediği gibi, 5510 sayılı yasanın 28. maddesi uyarınca -malulen değil- erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmanız yönündedir. Eğer sakatlık oranı cetveli'ne göre %60 ve üzeri rapor alabilecek durumda iseniz, bu rapor sizi 15 yıl sigortalılık süresi ve 3960 gün primle emekli eder.
Malulen (yani 25. maddeden) değil, Yaşlılık (yani 28. maddeden) emekli olmak için bağkura müracaat edin; malulen emeklilik başvurunuzu o şekilde dönüştürün...

Üst Alt