Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimim var. Emekli olurken tekrar hastaneye sevk edilecek miyim?

Alulu

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Bir kaç srm olucak öncelikle
1 vergi indirimine başvurdum onaylandı %43 olarak bu kesinlikle erken emekli olacağım anlamına mı geliyor yoksa günümü doldurdğum zaman hataneye sevk mi edilicem yeniden
2 benm annemde %73 özürlü bununla ilgili olarak olarak ne yapabilirim bana nasıl bi faydası olur bakmakla yükümlü olduğum bide kardeşim vaR
3 babamdan vefat ettiği için emekli maaşını alıyorduk normal şartlara göre geçen sene anneme bu senede kendime rapor aldım şuan 2 kişi maaş alıyor kardeşim ve annem ben 18 yaşımı doldurduğum için kesildi ve sigorta girişim yapılmıştı 2006 da babam öleli 8 sene oldu .

BU SORNLARLA İLGİLİ OLARAK NE YAPABİLİRİM

1- Vergi ind.hakkı kazandığınız için hem erken emekli olacaksınız hemde maaşınıza 27 tl katkı sağlayacak. 5510 sayılı kanundan önce(01.10.2008 tarihinden önce) sigortalı olarak çalışmaya başlamış iseniz tekrar rapor için hastaneye sevk edilmeyeceksiniz. Yine bu tarihten sonra sigortalı olarak çalışmaya başlamış iseniz o zaman vergi ind. hakkı almış olsanız bile yeni rapor almak için yetkili hastaneye sevk edileceksiniz..
2-Anneniz bakıma muhtaç ise evde bakım aylığına müracaat edebilirsiniz..Bakınız şu 2 linkte gerekli bilgiler belgeler mevcut..
http://www.engelliler.biz/forum/evde-bakim-hizmeti-ayligi/49185-ozurlu-evde-bakim-hizmeti-muracaatinda-istenilecek-belgeler-ve-surec.html
http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html
3-Anneniz ve kardeşiniz maaş almaya devam eder siz çalışan olduğunuz içi alamazsınız..
[URL="http://www.engelliler.biz/forum/evde-bakim-hizmeti-ayligi/33948-kimler-bakici-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html"]
[/URL]

Anem bakıma muhaç değil ama s özürlü raporu var aildn maaşı evenip kesilen var çalşmaya başladığı için kesilen var maaşı kesielen 4 kişinin maaşı kesldi annemin maaşının artması gerekmezmi veya engelli raporu aldığm için artması grkmezmi ?
vergi indirimim yeni onaylndı emekli olmak için 4000 gün gerekli galiba daha önceki ssk günlerim saylcakmı??

Hayır, annenizin dul maaşı artmaz. Ne zaman ki dul-yetim maaşını alacak tek kişi kalır, o zaman o kalan kişinin maaşı artar.

Tüm sigortalılıklarınız sayılacak emeklilik hesabında.
Eğer ilk sigortalılığınız 1 ekim 2008'den önce ise, bugün elde edeceğiniz vergi indirimi size erken emeklilik hakkı da sağlayacak. Ama:
1- ilk sigortalılığınız 1 ekm 2008'den sonra ise
2- Emeklilğiniz 4a (ssk) statüsünde değil de 4b (bağkur) veya 4c (emekli sandığı) statüsünde olacaksa
bu iki durumda da erken emeklilik için emeklilik zamanı geldiğinde sgk sevki ile hastaneden yeni rapor almak şart.

Üst Alt