Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimim var. Emeklilik başvurusunda bulunursam rapor yenilemem istenir mi?

Muzo

Üye
Konular
35
Reaksiyonlar
1
lütfen şuna bir açıklık getiren olursa sevinirim...kurumuzdan 2 kişi ekmelilik için başvurdu ama.. ikisindede rapor yenileme istendi... onlarda vergi indirimi birinde varbirinde yoktu.. ben vergi indirimi herşeyim tamam.. ama vergi indirimialan dan raporunu yenile gel denmez diye duydum ..

ama istendi..?

Herhangi bir şikayet ve şahibe yoksa vergi indirimi alan kişiden tekrar rapor istenmez.

muzo;

Bu konuda daha bilgili olan arkadaşlarımız vardır ama ben bildiğim kadarını söyleyeyim öncelikle işe girdiğinizde engelli olarak girmişseniz emeklilik talebinde yeniden rapor isteme gibi bir durum yok. ama daha sonra olmuş birşeyse vergi indirimi alsanız da almasanız da raporu yenilemeniz gerekiyor (son zamanlarda pek değişiklikleri takip edemedim ama bir yıl öncesine kadar böyleydi biz kurumda bu şekilde işlem yaptık bir sorun da yaşamadık engelli olarak işe girmiş bir arkadaşımız sorunsuz emekli oldu)

yani tam oarak şöyle diyeyim.. ben işe girerken engelli diye girmedim normal işe giriş yaptım 2000 yılında derterdarlıkdan engelli başvurusu yaptım. kabul edildi başbakanlık engelli kimlik kartı ile beraber vergi indirimi aldım..10 yıldır vergi indirimi aliyorum. geçen sigortaya gittim ögenmek istiyorum ne zaman emekli olurum dedim

hesapladı kitapladı pirim günün dolmuş.. ama yaş haddin var 2 yıl bekleyeceksin..

o zaman benim bildiğim kadarıyla yeniden rapor almanız istenecektir :(

bunu sizin için araştırmaya çalışacağım ama öncelikle emekli sandığı mı sigorta mı? işe girişiniz ne zamandı bunları öğrenmemde sakınca var mı?

teşekkür ederim dostum sigorta işe giriş 1996 rapor tarihi 2000

ya çok özür dilerim sürekli soru sorar oldum ama oran ne kadardı?

arkadaslar kesın bıldıgım kadarıyla vergı ındırımı bır kere alırnır ve sonuna kadar gecerlılıgını korur hıc bır resmı kurum vergı ındıırımı olan ksııye raporunu yenıle dıyemez ıtıraz hakkınız bakıdır canınızı sıkmayın raht olun vergı ındırımı 1 kere alınır ölene kadar gecerlıdır

effe;

inşallah efe...
dostum oranı sormuşsun %63 idi ankaraya gitti geldi birileri üflemiş söndü %55 :)

:) ben de cevabı almış oldum bu arada :) vergi indirimi için değil dimi sorun emeklilikle ilgili doğru anlamış mıyım ben

emeklilik için loveriver zaten emeklilik için. vergi indirimi aldım :)

Benim araştırabildiğim kadarıyla vergi indirimi olması emeklilik için yeterli yazıyor bir çok yerde. Ama biliyorsunuz ki ne zaman ne değişiyor hangisinin ne kadarı geçerli içinden çıkılamıyor bazen :p ama genel kanı vergi indirimi alıyorsanız malulen emekli olabilirsiniz.

Araştırmalarınız için çok teşekkürler love ustad..

Oturan_boga nın bir kaç mesajındada vergi indirimi alandan yeni rapor istenmez diye bir kaç yerde yazısına rasladım.. ama dedigniz doğru keyfi uygulamlar var. adamın tipini begenmese raporunu yırtanlar bile var o yüzden bu konuda AB standartları gelmedikçe bilmece gibi çözene aşk olsun.

Geçenlerde Almanyadan bir arkadaşla sohbet ediyorduk adam diyorki burada engelli hakları sizin milletvekillerinin hakları gibi diyor :)) ne edek gidekmi acaba? :)

olur iyi fikir ben de hep derim zaten tebdili mekanda ferahlık vardır :):)

vergi indirim i almışsan ve vergi indiriminde kontrol ibaresi yoksa bir daha rapor alman söz konusu değil diye biliyorum çünkü ankara sağlık kurulunun onayladığı rapor asıl dır bir daha bir şey istenmez hayırlı olsun şimdiden

SSK'lı çalışan kişi bir kez defterdarlıktan vergi indirim hakkı elde etmişse, emeklilik aşamasında bu kişiden yeni rapor talep edilemez.

SSK dan istenmiyor Ama kamu görevlisinden tekrar isteniyorsa bu mantığa sığarmı?sağlıkta bu ayrım mantık işimi ALLAH Aşkına sonuçta ikiside aynı insan ve çalışan böyle uygulamaya 70 milyon insan nasıl seyirci kalabiliyor Anayasada eşitlik ilkesi ihlal edilmiş olmuyormu?yetkililer buna nasıl göz yumuyor anlamıyorum.

ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

(4) Bu Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlar ile süreli raporların geçerlilik süresi dolmadan tekrar rapor istenmesi durumunda, mükerrer rapor tanzimini önlemek maksadıyla, ilgililerin daha önce Özürlü Sağlık Kurulu Raporu alıp almadıklarına ilişkin beyanı istenir. İlgilinin beyanı üzerine veya bir başka şekilde, evvelce Özürlü Sağlık Kurulu Raporu verilmiş olduğunun tespiti halinde tekrar rapor verilmez.

Arkadaşlar şunu merak Ettim SSK'lı çalışan kişi ile Emekli sandığına Bağlı kişi Anayasada Hak Ve özgürlükler kapsamında aynı olduğuna göre bu anayasayı çinlemek olmuyormu?bu durumda Bu güne Kadar Neden Anayasa mahkemesine kimse Baş vurup iptal edilmedi?

Arkadaşım peki ben öyle sorayım,Emekli sandı iş güvencesi (yüz kızartıcı suç işlemedi müdetçe ) emekli olana kadar,ssk'lı ilk krize kadar,ani hak ve özgürlük.
Tabi işsiz adamın özgürlüğne denecek bir şey yok,o hep özgür.;););)

Üst Alt