Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimini hak etsem emeklilik zamanında yeni rapor istenecek mi?

mustafalx

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Ben şimdi %40 raporumu (sürekli) alsam ve indirim kartımıda alsam.. Yani tüm aşamaları tamamlasam...
Emekli olduğumda tekrar rapor vs almam gerekecekmi ? Yoksa bu aldığım sakatlık indirim kartı ile direk emekliliğim geldiğinde emekli olabilecekmiyim?
Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bir cevap verirlerse sevinirim...
Saygılar

mustafa kerdes vergıındırım aırsan estemezler ama yuzde 40 ustu olursa bırdeındırım kartı demıssın o kart nedır oyle bır kartmı var

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için;
"indirim kartı" kasdettiğim vergi indirim kartı idi..
Emekli olurken tekrar uğraşmayayım diye sordum. Yani vergi indirim kartımı aldıktan sonra yasal süremi ve yevmiye mi tamamladıkdan sonra hiç bir ek rapora ve şarta maruz kalmadan emekli olabilir miyim diye merak etmiştim.. Sizin cevabınızdan da bu soruya
"evet olabilirim"
cevabını anladım... Umarım yanılmıyorumdur...
Saygılar...

Mustafa bey, bu sorunun yanıtını verebilmek için şu soruların cevabı önemli:
1- İlk sigortalı olduğunuz tarih?
2- Doğum tarihinz?
3- Hangi statüde prim ödeyip emekli olacağınız?

1 Ekim 2008'den önce sigortalı olmuşsanız, ssk'Lı (4a) çalışan statüsünde emekli olacaksanız, evet, bugün elde edeceğiniz sakatlık indirimi size erken emeklilik hakkını da getirir ve emeklilik zamanınız geldiğinde yeniden rapor talep edilmesi söz konusu olmaz.

Değerli OturanBoğa, ilginize çok teşekkür ederim..
Benim öğrenmek istediğim bugün alacağımız sakatlık indirim kartı için gerekli olan sakatlık raporu emekliliğimize de yarıyor mu? Öğrendim ki geçerli oluyor..
Diğer söylediğiniz bilgileri yazmadım çünkü onları kendim hesapladım. Daha önceki paylaşımlarınızdan istifade ederk bu konuda yeterli bilgiye sahip oldum.. Tekrar teşekkür eder, saygılar sunarım

Üst Alt