Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Verilen düşük oranlı rapora itiraz etmeli miyim?

halilo

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
8
Arkadaşlar merhaba 22 ekimde engelli raporu için hastaneye başvurdum.Ortopedi ve fizik tedavi bölümlerine gittim vücudumda çok sayıda ortopedik ameliyat,platin ve sağ kolda kısalık olduğu halde ortopedi %0 oran vermiş fizik tedavi %14 oran vermiş.Raporda yazılanları aşağıda paylaşıyorum.Sizce bu rapora itiraz etmem gerekir mi?

simfisis pubis yaralanmasına bağlı opere edilen hasta, aynı zamanda sakroiliak eklem yaralanması nedeniylede opere edilmiş. kırık kaynamış. sağ omuz çocukluktan çağında kırık nedeniyle opere edilmiş. humerus kaynamış fakat kısalıkla kaynamış. FTR görüşü uygundur.Ortopedik oran %0

0 FIZIKSEL TIP VE REHABILITASYON sağ omuzda çocuklukta kırık öyküsü mevcut yaklaşık 1 yıl önce trafik kazası sonrası pelvis bölgesinde yaralanma öyküsü mevcut hasta bağımsız mobilize bel ve kalça rom ağrılı sağ omuz, her 2 kalça rom ölçümü ektedir lomber mr diskopati ile uyumlu tanıya göre %7 kalça rom ölçümüne göre %6 sağ omuz rom ölçümüne göre %2 ftr oran %14

Merhaba 11 kasımda sağlık raporum çıktı buna göre ortopedi %0 oran vermiş fizik tedavi %14 oran vermiş rapora itiraz etmek istiyorum.
Sorum şu itiraz ettiğim zaman beni aynı şehirdeki başka hastaneye yönlediriyorlar mı?
Ayrıca 2 kez sağlık kuruluna gittiğimde başka bölümleri de rapora ilave ettirebilirmiyim?

1-Evet aynı şehirde başka hastaneye yönlendiriyorlar..Tercihe bağlı aynı şehirde olan kendi istdeğiniz bir hastaneye sevk isteyebilirsiniz.
2-Evet diğer branşları da ileve ettirebilirsiniz.

@halilo,

@OğuzHan112 Birşey sormak istiyorum sgkg hastalik listesinde OKB tedaviye rağmen duzelmeyen diye birtani var mı var ise oran nedir acaba ?biliyor musunuz ?

Okb tedavi ile işlevselliği düzelmeyen %60

Var olduğunu hatırlıyorum/okb ciddi bir hastalık, olması gerekir..Emeklilik konularına pek girmiyorum.

@samedo99,

valla ben 3 kere heyet girdim üçündede yüzde 40 atında çıktı rapor artık gına geldi peşini bıraktım bu işin...

@samedo99, Çalışma Gücü Kaybına ait SGK Hastalık Listesinde oran olmaz. Sorduğun soruya engelli oran cetveline göre oran yazmışlar. Ağır Orta veya Hafif tanıları olur. Sorduğun hastalık var eklediğim psikiyatrik hastalıklar listesi 8 numaraya göz at.

@BnymnYldz Mevcut rapor iptal oluyor yani 2024 yılında alınan Birde üzerine 12 seans ekt nedir ya buda demek oluyor emeklilik hâyal oldu

valla ben 3 kere heyet girdim üçündede yüzde 40 atında çıktı rapor artık gına geldi peşini bıraktım bu işin...
Ben bir kere girdim sadece ortopedi ve fizikten ama bu sefer dahiliye,göz,üroloji bölümlerini ekleticem sağ kolum sol kolumdan 9 cm kısa,sol omuzumda çıkık ameliyatı var,pelvis kemiğim de platin var,sağ kalça lobunda platin var buna rağmen ortopedi %0 oran verdi

@samedo99, Ortada daha sadece teklif var kabul edilen birşey yok. Daha kimleri kapsayacağı nasıl etkileyeceği belli değil. Gelişmelere göre bakarız yorumlarız rahat ol biraz şimdilik.

@BnymnYldz Haklısın abi ama 5510 sayıya göre yaparlarsa mevcut rapor geçersiz olmuyor mu zaten ayrica 2008 öncesi girislilerin hakkı yenmiş olur bu durumda iktidar bunu kabul etmemesi lazım

Kazanılmış haklar ne oluyor bu durumda oda var yani

@BnymnYldz,
Burda hep ağır var orta var
Hafif yok hafif olmadığı için emeklilik durumu nasıl olur hafif degerlendirilmiyecekmi

Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar [5510 sayılı yasaya göre %60 ve üzeri işgücü kaybına (Maluliyete) işaret eder]
Orta Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar [5510 sayılı yasaya göre %50-59 arası işgücü kaybına işaret eder]
Hafif Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar [5510 sayılı yasaya göre %40-49 arası işgücü kaybına işaret eder]

@(Gölge), Benim paylaştığım listeyi söylüyorsanız eğer 6 ve 7 nolu hastalıklarda hafif tanılarda var.

40. 49. Arası 18 yıl süre 4320 gün pirimle emekli olunuyor bu durumda hafif yok nasıl olur emeklilik

@BnymnYldz,
Evet sizin listeyi söylüyorum dediğinizde orta yok bu durumda nasıl olur

Okb de 2008 sonrası giriş varsa kısmen düzelen %40 bir işe yaramıyor İlla %60 ve bir dünya ekt ilaç kombini ıvır zıvır şeyler istiyorlar. Mantiken %60 rapor alanileceğini düşünen gitsin malulen emekli olsun. Oda ayrı bir iş . Bu zamana kadar bir kişi OKB den emekli oldu oda itirazlar vs sonucunda piyasada yok bu aralar.

@BnymnYldz Mevcut rapor iptal oluyor yani 2024 yılında alınan Birde üzerine 12 seans ekt nedir ya buda demek oluyor emeklilik hâyal oldu
20 yıldır hiç bir doktor ekt yaptır demedi. Dayandıkları ilaçlar kalmadı. Madem 6 ay gibi bir süre yetiyor tanı için 20 yıl ilaç dayamak ve hala şunu yap bunu yap demek belgelemek lazım demek ne saçma sığ birşey?

@(Gölge), bu durumda hafif yok nasıl olur emeklilik

Hafif yok demişsin bende 6 ve 7 de var listeye bakın demişim.

Şimdi de dediğinizde orta yok diyorsun.

%60 olması birşey ifade etmez. Önemli olan çalışamaz demeleri. Malül gibi birşey olman lazım.

@Boşasaymayirmibirharf Tmm işte oyle bir durum olursa aynı yere sevk alırım doktorum da aynı olmuş olur epikrizler ve rapor hepsi orda yine aynı alırım

zaten doğru düzgün calisamiyorum.girdigim yerde manayla isten cikarim

Merhaba bugün itiraz ettiğim kurul raporu için tekrar kurula girdim dahiliye %20 fizik %16 ortopedi %5 verdi balthazarda tam oran çıkartamadım oranım kaç olur acaba

@halilo,

Geçmiş olsun yeni rapor %36

İlk raporunuz ve itiraz sonucu aldığınız rapordaki oranlarda farklılıklar var. İl Sağlık Müdürlüğüne durumunuzu tekrar sorun kesin karar için hakem hastaneye sevk edebilirler.

dahiliye %20
fizik %16
ortopedi %5

XXXX bir bölümden %10 daha almış olsaydınız %40 üzeri olurdu toplam oranınız.

Son düzenleme:
Üst Alt