Bilmediğimiz konu hakkında yorum yapmayı ne kadarda çok seviyoruz değil mi ?
Bedensel hastalıklardan bahsettiğimi hatırlamıyorum grip nezle boğaz ağrısı vs vs bunu bahsettiğim şekilde ki ilimle bağdaştırdıgımıda hatırlamıyorum boş konusmanın bi anlamı yok.
Anksiyete muhabbetine gelincede hepimiz biliyoruz ki bir kaygı bozuklugu.Peki ne bu kaygılar genellikle şu cümle ile başlar Ya şöyle olursa Ya böyle olursa Acaba şunu yaptımmı vs vs gibi giderde gider.Peki biz ne yaparız ? Said Nursi Hz'leri bu konuya şöyle değinmiş
Biliyor musun, vesvesen neye benzer? Musibete benzer. Ehemmiyet verdikçe şişer; ehemmiyet vermezsen söner. Ona büyük nazarıyla baksan büyür; küçük görsen küçülür. Korksan ağırlaşır, hasta eder; havf etmezsen hafif olur, mahfî kalır. Mahiyetini bilmezsen devam eder, yerleşir; mahiyetini bilsen, onu tanısan, gider.
Şunu okuyup idrak eden adam Allah'ın izni ile vesveseden kaygısından kurtulur.Bakın ne diyor. Vesveseyi yani kaygıyı aldıgında önem verirsen şişer önem vermessen söner.Bu kaygıya büyük birşeymiş gibi bakarsan dahada büyür ama küçük görürsen yok olur gider.Korkarsan ağırlaşır HASTA eder Biz korktugumuz için büyüttüğümüz için bi zamandan sonra bu bizde malesef hastalık haline geliyor.Ve diyorki eğer bunu bilmezsen bu vesvese kaygılar hep devam eder fakat bu kaygıları vesvesenin ne oldugunu bilirsen yok olup gider. Hamd olsun 2 yıldır tedavime devam ediyorum ve şuan çok iyiyim Derdi hastalıgı musibeti veren Allah'tır.Şifayıda vericek olan elbet Rabbim'dir.Allah sanada acil şifalar versin.Diğer arkadaşıda islah eylesin birazda akıl versin