Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yargıtay'da 2 seneye yakın duran dosyamın son hali..?

basari

Aktif Üye
Konular
193
Reaksiyonlar
4
geçende ankaradaydım benim 6 yıl 11 ay olan cezam 2015 nisanında yargıtaya gitmişti bu dosyam hala arşivde yaklaşık 6 ay sonra çıkar dediler e çıktıktan sonrada bayağı bekler 2018 i rahat bulur gibime gelio fakat ben duruşmasız temyiz ettim arşivden çıkında daha kısa bekler diye tahmin ediom duruşmalı yada duruşmasız temyiz zaman bakımından ne kadar fark eder acaba bu konuda yargıtayı bilenlerden cevap bekliom

Yargıtaydaki cezamdaki gelişme

evet benim yargıtayda 6 yıl 11 aylık bi cezam vardı bu 1. ceza dairesine gitmiş orda arşivde beklio sordum bi kaç aya sonuçlanır dediler bu cezayı öldürmeye teşebbüsden almıştım ben engelliyim hastalıklarım var bunlardan biride mantar hastalığı ki bu hastalık bulaşıcıdır bimerden yazdım ya ev hapsi verilsin yada cezaevinde tek kişilik özel bi koğuşta kalayım dedim ama bundan pek ümidim yok bu cezaya afda vurmuyo cinayet gurubuna girdiği için başka napabilirim bu konu hakkında o kadar suçlu dışarda gezerken ben engelli engelli yatıcammı bunun 20 ayını yatmıştım ama mahsup yapılmış hali bu en az 3.5 yıl daha yatarım onaylanırsa bu

Cezaevlerinde yer kalmadı bu arada Yargıtay cezamı onamak üzere

[FONT=Roboto]Cezaevlerinde yer yokken beni cezaevinemi alıcaklar [/FONT]
biggrin.gif
[FONT=Roboto] çünkü yargıtayda bekleyen cezamın bi kaç ayda sonuçlanacağa benziyor [/FONT]
biggrin.gif
[FONT=Roboto] yani beni cezaevine alınca devletin başı göğemi erecek yoksa ölülermi dirilecek benim rüzgar gibi aziz yıldırım gibi bi arkam yok ey devlet gücün anca banamı yetio yetsin bakalım bunun ahireti var bende ahirette beni ceza evine attranı ahirette cehenneme attırıcam yumuşak atın tekmesi pek olur devlet dediğim o andaki yetkililerdir yanlış anlaşılmasın devlet bi semboldür ama kişiler kişidir ve ölümlüdür [/FONT]
biggrin.gif
[FONT=Roboto] [/FONT]

Abini mi temizledin🙂

Niye atacaklar, abinle ilgili durum ne.

yalniz06
yok başka bi olay bi ara yazmıştım forumda öldürmeye teşebbüsden 6 yıl 11 aylık cezam vardı yargıtayda uzun süredir bekliodu işte o bi kaç ayda belli olacak ayrıca o abim değil kardeşim benden 2 yaş küçük onuda söyleyim

*veli*
yok değişen bişey aynen gidio böylede uzun süre gideceğe benziyo

basari

Öldürmeye teşebüsten yargılanacaksın. Peki bu doğru mu? Harbiden öyle bir teşebüs oldu mu?

ÖzgürKız

yok isteseydim öldürürdüm ama kendimi korumak için savunma yaparken yaralamışım sonradan farkettim ilk önce o saldırdı ve beni yaralamıştıda

Yargıtaydaki dosyam incelemede...

[FONT=Roboto]benim yargıtaydaki dosyam arşivden çıkmış incelemede gözüküyo 1. ceza dairesinde bizim beleş baro avukatı [/FONT]
biggrin.gif
[FONT=Roboto] duruşmasız temyiz etmişti 6 yıl 11 aylık cezamı acaba bu inceleme olayı ne kadar sürer sonuçlanması [/FONT]

mandreyam

o kadar az kaldı demek ben şimdiden forumdakilerden bi helallik isteyim ne olur ne olmaz cezaevinden çıkmak kolay iş değil çünkü

Beni Cezaevi Yerine Savaşa Göndersinler

evet eli kulağında bekleyen 6 yıl 11 aylık bi cezam yargıtyda son aşamada onaylanması kaçınılmaz böyle bi durumda cezaevi yerine savaşa göndersin bu devlet beni sonrada beratımı versin recep tayyip erdoğan reis duy sesimi :cool:

Helal olsun ☺
Askerlik şubesine dilekçe yazdır gönüllü olarak, o zaman madalya bile takarlar

Gönüllü askerliğe kimler başvurabilir?
T.C. vatandaşı olmak
En az ilköğretim mezunu olmak
18 yaşını doldurmuş olmak
Askeri okullar ile ilişiğinin kesilmemiş olması
Taksirli suçlar hariç olmak üzere bir suçtan bir ay veya daha fazla hapis cezası ile mahkûm olmamak
Güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmış olması gerekmektedir.

Galiba size göre değil😟 Sabıkalı olmak Tutmuyor

ben teklifimi yapayımda sonra askerlikten kaçtı demesinler d zaten askerliğede almamışlardı en iyisi suriyelileri savaşa göndersinler kendi memleketlerini kurtarcaklar neticede bana çalışmıcaklar d

Adana'da haklarında kamuya yararlı bir işte çalışma cezası bulunan hükümlüler, yaşlı, bakıma muhtaç ve engellilerin çamaşırlarını evlerinden alarak kurulan atölyede yıkayıp ütüledikten sonra teslim ederek hem meslek öğrenip hem de cezalarını çekiyor.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Cumhuriyet Halk Eğitim Merkezi, kamuya yararlı bir işte çalışma cezası verilenler ile cezalarının son 1 yılını denetimli serbestlik kapsamında çeken hükümlülerin, kişisel becerilerini geliştirmeleri, topluma kazandırılmaları, meslek edindirilmeleri ve sosyal faaliyette bulunmalarına yönelik "Eskimesin Eşyalar Yenilensin Hayatlar" isimli proje başlattı.

Proje kapsamında, Yüreğir ilçesi Kışla Mahallesi'nde hükümlüler tarafından tadilat yapılarak kullanılabilir hale getirilen bir bina, yardımseverlerin katkılarıyla ütü, çamaşır yıkama ve dikiş yapılabileceği bir atölyeye dönüştürüldü.

Atölyeye overlok makinesi, sanayi tipi ütü, çamaşır ve kurutma makinesi ile dikiş makinesi alındı.

Cumhuriyet Halk Eğitim Merkezi tarafından görevlendirilen usta öğreticiler tarafından da hükümlülere çamaşırhane görevlisi, ütücü, dolgu oyuncak bebek yapma ve giysi tadilatçılığı kursu verildi.
Aldıkları kurslarla meslek sahibi edindirilen hükümlülerin, İŞKUR ile yapılacak işbirliğiyle çeşitli iş kollarında istihdam edilmelerinin sağlanacağı belirtildi.

Projeyle belediyeler tarafından tespit edilecek yaşlı, yoksul ve engellilerin çamaşırları hükümlüler tarafından dönem dönem evlerinden alınarak yıkanıp ütülendikten sonra teslim edilecek.
Yine Adana Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesindeki kurumlarda oluşturulacak giysi toplama kutularında toplanacak ikinci el giysiler hükümlüler tarafından bu atölyede yıkama, ütüleme ve tadilat işlemlerinden sonra kullanılabilir hale getirilerek ihtiyaç sahiplerine verilecek.

Ayrıca Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yetkilileri eşliğinde yapılacak ev ziyaretlerinde muhtaç kişilerin ihtiyaçları doğrultusunda ev boyanması, tadilat ve onarım gibi işlemler meslek edindirilen sertifikalı hükümlüler tarafından yapılacak.

Kamu hizmeti yükümlüğü olan engellilere de oyuncak yapımı eğitimi verilerek meslek edindirilmeleri sağlanacak. Engelli hükümlülerce kumaş ve ikinci el eşyalardan üretilecek oyuncaklar, anaokullarına ve ihtiyaç sahibi çocuklara ücretsiz dağıtılacak.

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, hükümlülerin görevlendirildiği atölyede incelemelerde bulundu.

Projeyle kamu hizmetinin çok doğru şekilde uygulandığını kaydeden Yeldan, "Hükümlülerimiz, bir yandan meslek öğrenirken bir yandan da çalışıp yaşlılara, kimsesizlere ve güçsüzlere yardım ediyorlar. Kimsesi olmayan, yaşlı, bakıma muhtaç, ütüsünü yapamayan, çamaşırlarını yıkayamayan vatandaşlarımıza bu projeyle bizler sahip çıkacağız." diye konuştu.
Haber Yayın Tarihi : 2018-03-18 10:50:00

Zorro

iyi de o cezası az olanlara o uygulamalar terminatörler için hiçde uygun meslekler değil onlar d

Yargıtaydaki Cezam Düzelterek Onama Oldu

evet yargıtaydaki cezam onaylandı ama düzelterek onaylama diyo bu ne demek mesala benim cezam 6 yıl 11 ay 10 gündü dosyam bugün kapanmış ama ilamı göremiyom daha e banada müsade
biggrin.gif
ben kayıplardayım bi müddet
cool.gif

Yolun açık olsun mutlu ol mutlu kal🙋

basari

Her türlü yorumlanabilir. Cezada indirim olabileceği gibi usül açısından da olabilir. Tebligata çıkmasını beklemeniz lazım. Çok süreceğini sanmam.

hozgul

evet avukatda öyle bişeyler diyo hala beklemedeyim bu arada

Engelliyim Cezaevinde Yatacam Peki...

engelliyim cezaevinde yatacam peki rahat yatabilcemmi geçenki yatışımda 20 ay yatmıştım hiç rahat etmedim yani engelli olunca insan cezaevinde çok zorlanıyo burda hatta engellilerin cezaevinde yatışını denetleyen bi kurul gibi bişey vardı şimdi tam linkini hatırlamıyom cezaevinden adalet bakanlığına yazamıyoz daha doğrusu yazdırmıyolar

benim yattığım bursa e tipi kapalı cezaevinin b-1 revir koğuşunda bazı sorunlar yaşıyoduk daha dün gibi aklımda bunlar banyonun suyu dengesiz kimi zaman soğuk aktığından muslukları bozuktu mesala yanan ampüller yani zaman zaman bozulan ampuller geç değişiyodu bunlar en basit sorunlar orda kaşınanda çoktu yani suç dünyasının yakalanan elemanları orda olduğundan güçlü zayıfı eziyodu kısaca içersi ayrıca çok kalabalık oluyodu içerde adalet bakanlığına yazamıyacağıma göre şimdiden bazı sorunlara hazırlanmam gerek suç işledin git çek mantığı hatalıdır bence çünkü kasıtlı bi olay değildi ha kasıtlı yapsak burda niye ağlanalım öyle değilmi evet bu konuda değerli fikirlerinizi siz forumdaşlarımdan bekliyorum ne derler bilirsiniz her girişin bi çıkışı vardır

Hiç ceza evinde yatmadım sizin geçmiş deneyimlerinizi yazdığınız zaman ceza evinin nasıl bir yer olduğu ile ilgili az biraz fikir edinmiş oldum dilerim bir dahaki deneyiminizi daha huzurlu bi ortamda geçirirsiniz hatta gönül isterki ev hapsi ile bu durumdan kurtulursunuz ..

saol arkadaş ev hapsini istedik ama ceza 3 yıldan fazla olduğu için kanunda öyle bişey varmış galiba vermediler neyse geçmiş için yapacak bişey yok ileriyi görecez artık

basari

R tipi cezaevlerini talep edebilirsiniz. Sanıyorum ki doluluk oranı çok fazla ve 1-2 tane var.

Cumhurbaşkanı'nın af yetkisi var. O'na yazabilirsiniz.

Bir de Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği ile irtibata geçebilirsiniz. İşini çok iyi bilen sivil bir kuruluştur ve hak temelli çalışırlar.

hozgul

evet cumhurbaşkanına yazmıştım adalet bakanlığına yollamıştı yani af falan verilmedi cumhurbaşkanı yazımı gördümü onu bile bilmiyom arkadaş engelli milletvekili bennur hanımada fax attım konuyla ilgili cezaevinde bi sürü sorun var hepsini yazamıyom ama burda cezaevi anılarım altında yazmıştım kısaca ordanda takip edin bu konularımı

hozgul

ceza infaz sisteminde sivil toplum derneğine tel ettim onlara dedim benim hastalıklarım var ya tek kişilik koğuş yada revir koğuşunda kalmam için ne yapmam gerek bana hastaneden çoklu koğuşta kalamaz tekli koğuşta kalabilir gibi bi rapor çıkartmamı söylediler

hastaneye durumumu anlattım cezaevinden yazı getir dediler tekrar bu sivil toplumu aradım ama bana cezaevini karıştırmadan söyle dediler söyledim ama olmadı

yani bu sivil toplum olayı hiç bi işe yaramadı bide ilamı okudum hesap hatası olmuş cezamda ama bozma nedeni yapmamış yani belkide 2 yıl yatacam inşallah böyledir 3.5 yıl yatcağıma erken çıkarım bi sorun çıkmazsa hayırlısı diyom bakalım ne zaman içeriye davet etcekler d

basari

Her durumda hastaneden rapor almak en önemli unsur olmuş. Bu raporu almak farz olmuşa benziyor. Başhekimle konuşmak bir çözüm olabilir mi?

hozgul

denedim ama konuşamadım konuşsamda değişen bişey olmaz biz bu cezayı yatıp çıkacaz anladığım

Üst Alt