Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Yaşam] Sahip olduklarımız neler acaba

gülnihal

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
1-Avsa adasında üç daire, dört üçgen, bes dikdörtgen
2-Gökyüzünde bi bulut
3-Bitlis'te beş minare
4-Biri yazlik, biri kislik iki platonik sevgili
5-Büro mobilyasi ve çelik kapi üreten bir fabrikanin ögle üzeri yaslanip sigara içilen beyaz duvari
6-Islikla da çalinabilen dört anonim türkü
7-Palandökende bir palan, iki döken
8-Üç fay hatti
9-Bir çarsamba, iki persembe, üç cuma
10-Dünyada mekan
11-Ahirette iman
12-Denizde kum

Sair, üstad can yücel bunları yazmıs... bırakacakları arasında...

düsünelim bakalım neler bırakacagız bizde ardımızda?

Ben maddeselleri geçiyorum..

1-15 sene emek harcanmıs bir meslek
2- 8 yasında dünya tatlısı bir afacan
3- İyi günlerimin degil en kötü günlerimin ortağı sevilmeye ve sevgiye deger bir ES...
4- Öz anneden bile daha yakın ve saygıya layık bir KAYINVALİDE bile demeyi dilimin varmayacagı annem...
5- Her sabah gökyüzüne gülümseyerek attıgım bir GÜNAYDIn
ve her an yanıbasımda buldugum CAN DOSTUM
6-Dibinde gölgelendigim Kastamonu'da 50 tane ceviz ağacı
7-Dost bildigim birkaç düşman...
8-Ve ve ne yapsamda hakkını ödeyemeceğim bir anne...
9-Her sabah ve her aksam yanımdan ayırmadığım bir fincan kahvem...
10- Gönlünde ve gönlümde taht kurmuş can dostlarım...
11- Yaşanmamıs bir çocukluk...
12- Bir avuç sağa sola savrulmuş öfke...
13- Ahmet Kayanın bütün albümleri...
14- Girmekten korktugum kocaman bir deniz...

..... ve daha bir sürü sey...

sizin neleriz var...

KOSKOÇAMAN BİR HİÇ YALNIZCA NEFES ALDIGIM VAR ODA YETER

ABALI

1:annem canım annem
2:yanlızlıgım
3:boşa geçmiş 40 yıl
4:keşkelerle dolu bir sürü yıllar
5:15 adet yaglı boya tablo
6:50 " kara kalem portre çalışmalarım
7:350 ytl alacagım
8:gülüm
9.79 model renault arabam
10:tecrübelerim (yedigim kazıkların toplamı)
11:sandalyem
12:bir düzine B6 Kalem
13:sigaram
14:haftada iki tane içtigim efes birası
15:bilgisayarım
16: playstetion

selam

güzel konu

bu zamana kadar hep sıkıntı gamla ahla vahla geçen yıllar

hayellerim

aküllü arabam

evlenmek hayeli

yürüyebilmek ileşmek özlemi

bilgisayarım

karşılıklı aşk yaşama umudu

hayatta üç şeye sayip oldum bilgisayar aküllü araba tatile gitmek

* Ailem
* arabam
* yüzlerce dünya tatlısı öğrencim
* :wink: :wink:

EN BAŞTA BEN VARIM...
1-DÜNYALAR TATLISI BİR OĞLUM EŞİM VE DÜNYAYA GELMEK ÜZERE OLAN İKİNCİ OĞLUM...
2-AİLEM...
3-İMANIM.....
4-CANIMIN İÇİSİ CANDOSTUM BİDENEM....HER AN YANIMDA OLAN...GÖZÜMÜN NURU.... (O KENDİNİ BİLİYOR)
5-...VE HİÇ BİTMEYEN SEVGİM....
6-İŞİM....AZMİM...
7-DOSTLARIM...
8-DÜŞMANLARIM...
9-AYAKKABILARIM..

BAŞKA BİŞEYİM YOK....İSTEMİYOMDA...

Az kullanlmış sol el ve kol (sıfır kilometre sayılabilir), 28 yıllık dizlerden kasılı 2 bacak (Cerabral Palsy), kontrol edemediğim bir sol ayak, 2001 yılından kalma çatlak bir sol diz, yine 2001 yılının sonlarından kalma çatlak bir kafa tası (sanırım artık kaynamıştır.), 12 yıllık ciltte egzama (sürekli kaşnmaya ve deri dökülmesine sebep olan bir cilt hastalığı) Vücudun çeşitli yerlerinde yaklaşık 200 adet dikiş izi, 4 yıllık böbrekte taş, 1 yllık sol kalça femur başında avesküler nekroz ( kemik içindeki dokuların ölümü) Ayrıca çok önemli olmayan göz kaslarımın birbirinden bağmsız hareket edememesi. ( bu durum güzel bir kız gördüğümde ona göz kırpamama sebep oluyor.) Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Umarım eksik beyanda bulunmamışımdır. :)

benim bu hayatta sahıp oldugum en degerli ve en vaz gecılmes bana aıt olan tek seye sahıbım ve sukur edıyorum allaha bana onu verdıgı ıcın dunyanın en guzel hazınesıne sahıbım canıma hayat neseme sahıbım
DUNYALAR GUZELI KIZIM BERİKANURA SAHIBIM
ıste en onemlı seye ben sahıbım gerısı umrumda bıle degıl hastalıkmıs kım takar benım hayat kaynagım var yeter bana :wink: :roll: :lol: :D :) 8) :roll: :D :D :D :D

kocaman bı yurege yerleşmıs ben..
ve benım yuregıme yerleşmış kocaman bı sevgı...
baska bıseyım yok zaten..
bunlarda bana yeter... :)

Herşeye ragmen gülen bir yüz,
Dualarım ve Yaradanın desteği,
Gerçekten dostum var diyebileceğim bir kaç dost,
Bir sürü tecrübe,
Bilgisayarım,
Bana her zaman destek olan bir aile,
Huzur,
Sandalyem,

Bilmiyorum daha ne istenir ki bunlardan başka.. Bana yetiyor..

insanlar yuzunden kozkoca bir boşlukmu desem

harap olmuş bir bedenmi desem
dertlerle kanlanmış yurekmi desem
dunyalar tatlısı 2 yavrummu desem
daha ayaklanmamış projelerimmi desem

Herşeye ragmen gülen bir yüz
Dualarım ve Yaradanıma sıgınmak onun yardımının eksik olmaması
Gerçekten dostum var diyebileceğim bir kaç dost
İnanıp Güvendiğim Sırtımdan hancerlenip,Ama bundan ders aldığım olay
Bana her zaman destek olan bir ailem
Bilgisayarım
herşeye ragmen hayatı acı tatlı kabul edip ve sevmem yetiyorrrr

Canımın içi ailemmmm :)
10 yıllık çok mutlu geçen çocukluk hayatım...
Yaklaşık -Artık sayamıyorum çünkü :) - 11 ameliyattan oluşan, ortaya karşık bir hastane kokteyli...
16 yıllık içine doktorların , tedavilerin ve ameliyatların serpiştirildiği öğrencilik hayatım.. 12 yıllık bir iş hayatım..
Hatırlamak istemediğim bir çok kötü anım... :( en iyisi burayı kısa geçmek... :(
Canım arkadaşlarım ve dostlarım.. :D
:D :D

Hayatta Sahip Olduklarımız

:) Nelere sahip değiliz ki hayatta (ALLAH'a çok şükür hamdolsun ) ; bakmasını görmesini bilebilirsek ... Hani nimetlerin en büyüklerinden biri nimetlerin farkında olma nimetiymiş ya ...

:D Her şeye rağmen güzel bir gülümseme ; herhalde en büyük nimet bu ...
Yaşadığımız olaylardan çok onlara bakış açımızmış bizi etkileyen ; insan bunun doğruluğunu yaşadıkça daha iyi anlıyor ...
:eek: Gülümsemenin yollarını da öğreniyor güzelliğini keşfederken ...
Ve elindeki nimetlerin bir bir farkına varıyor ; hayata gülümserken...

Ben mi nelere sahibim? Yazmakla bitmez ki ; bir kaç örnek vereyim mi?
Her koşulda daima yanımda destek ve yardımcı olan ; ailem , yakınlarım , komşularım , dostlarım ... (ALLAH hepsinden razı olsun.)
Aklım ; onu kullanabiliyor olmam ...
Güzel bir yaşam , hayata olumlu bir bakış açısı ...
Annem ; daima her derdimde yanımda başucumda olan fedakar , şefkatli , bir bakışı bütün acıları silen annem ...
Beni okula götürüp getirmiş , gecelerce ayaklarımı ovmuş ; emektar babam...
Anlamaya ve destek olmaya çalışan bir abim ve kardeşim dediğim hanımı ....
Bastonumu veren , elimden tutan birlikte kitap okuduğum yeğenlerim ...
Kapıy açan , kolumdan tutan , hatırımı soran apartman komşularım ...
Bu günüme şükrediyor olabilmem , anımı değerlendirip yaşıyor olabilmem ...
Ağrısız geçen günlerim ...
Canım sıkıldığında çalan kapı , telefon ya da MSN le gelen dostlarım...
Güzellikleri , çiçekleri , mevsimleri , güneşi , ayı , yıldızları , manzaraları görebilen , kitapları okuyabilen gözlerim ...
Doğanın , iklimlerin armonisini , müziğin melodisini duyabilen kulaklarım ... Müzik çalan aletlerim ...
Dolaplar dolusu kitaplarım ; okuma aşkım , yazma zevkim , iç huzurum ... bir de okumama yardım eden gece lambam ...
Çoraplarım , giysilerim , onları koyup yerleştirebilecek dolaplarım ... Hepsini sarıp sarmalayan barındıran sıcacık bir evim ve orayı sımsıcak bir yuva yapan ailem ...
Çektiğim manzara fotoğraflarım ... İnternetten yüklediğim Kabe-i Muazzama ve Medine-i Münevvere fotoğrafları , çiçek resimleri ... tabii bunları yapabilen ellerim ...
20 yıldır , üstelik bazı doktorlar gezdirmez dediği halde ; hala beni taşıyan emektar osteoartritli kalçam ...
Hastane , okul , kurs , iş , gezi ; sosyal hayat , arkadaş , dost ; dolu dolu yaşam anılarım ...
Acı , tatlı hatta bazen ekşi , tuzlu ama her şeye rağmen olumlu hayat tecrübelerim ...

SAHİP OLDUĞUM EN GÜZEL ŞEYLERİM.CANIM BABAM BENİ HASTANELERDE TEDAVİ OLURKEN YALNIZ BIRAKMAYAN BAZEN YÜRÜYEMEDİĞİM İÇİN SEDYE BULAMAYINCA KUCAĞINDA HASTANENİN İÇERİSİNDE KUCAĞINDA TAŞIYAN CANIM BABAMMMMMMM.ANNEM BENİM DERT ORTAĞIM HER ZAMANDA ÖYLE OLMAYA DEVAM EDİYOR YÜZÜMÜN ŞEKLİNDEN O GÜNKÜ RUH HALİMİ ANLAYACAK KADAR BENİ TANIYAN VE GERÇEK BİR PSİKOLOG BENİM İÇİN CANIM ANNEMMMM.KIZ KARDEŞLERİM BİRİSİ EVLİ ŞU ANDA O EVLENİRKEN KALBİMİN YARISI ONUNLA GİTTİ HEM ÜZÜLDÜM BENİ BIRAKIP GİDİYOR DİYE,HEM SEVİNDİM YUVASI OLUYOR SEVDİĞİ İNSANLA DİYE.BİRBİRİMİZİ O KADAR İYİ TANIYORUZKİ HALA TELEFONU AYNI ANDA AÇARIZ,BEN BİŞEY ALMAYA NİYETLENSEM ERTESİ GÜN ABLA İKİMİZE ALDIM DİYE GETİREN CANIM KARDEŞİMMMMMMMM.DİĞER KARDEŞİMİ ANLATSAMMI DİYORUM GÜLÜMSEYEREK ODA ÇOK TATLIDIR,HER AKŞAM MUTLAKA ARAR ABLA İŞTEN ERKEN ÇIKARMISIN GELEYİM YANINA BERABER ŞURAYA GİDELİM,BURAYA GİDELİM DEYİP YORGUN OLMAMI FALAN DİNLEMEZ ARKADAŞLARINA TANIŞTIRIR GURURLA ABLAM DİYEREK,DAHA SONRAKİ GÜNLERDE ARKADAŞLARI BANA SELAM GÖNDERİNCEDE KISKANIR,BİR DAHA SENİ TANIŞTIMAYACAĞIM KİMSE İLE DER GÜLEREK.HER YAPTIĞIMI MERAK EDEN YERİ GELDİĞİNDE BENİM NASIL DAVRANMAM GEREKTİĞİNİ SÖYLEYEN KÜÇÜK KIZ KARDEŞİM CANIM BENİMMMMMMM.ON YEDİ YILDIR EMEK VERDİĞİM İŞİM,ARKADAŞLARIM,BİLGİSAYARIM KİTAPLARIM,KUMAŞ BOYAMALARIM BU LİSTE UZAYACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR NE ÇOK ŞEYE SAHİPMİŞİM MEĞERSEEEEEEEEEE...

BENİMLE GÜLÜP BENİMLE AĞLAYAN AİLEMMMMMMMMM..
KARDEŞLERİMMM
BİRİCİK YEĞENİM
EN ZOR ANIMDA BİLE YANIMDA OLAN DUALARINI ESİRGEMEYEN ARKADAŞLARIM :D
NE KADAR KIRILMIŞ OLSADA KOCAMAN SEVGİ DOLU KALBİMMMM :p
NİCE SPOR AYAKKABILARIM
FOTOĞRAF MAKİNAMM
:idea:

GÖRMESEMDE DUYMASAMDA VARLIĞINI HERZAMAN YANIMDA HİSSETTİĞİM KIYMETLİM :)

KALBİMİ SAMİMİYETİMİ HAYALLERİMİ BİLEN VE BANA HERKEZDEN YAKIN OLAN EN SEVGİLİM ALLAHIM :)

DÜNYANIN EN MUTLU BEYAZGELİNCİĞİYİM BEN :mrgreen:

Üst Alt