Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Arkadaşlar yaşlılarda crp neden yükselir? Yüksek tansiyon kalp ritim bozuklugu var. Bayramdan sonra randevu aldık. Evde neler yapılabilir? Düşmesi için malum bayram tatili uzun
Crp yüksekliği genellikle bakteri veya virüs tabanlı enfeksiyonlarda bağışıklık sisteminin bir tepkisidir..
Bunun dışında kalp krizi geçirenlerde de yüksek olabilir.
Yaşlı insanların genelde bağışıklık sistemi düşük olur.. bakteri veya enfeksiyona karşı direncsiz olurlar.. anormal yükseklikler olmadığı sürece yaşlı insanlarda CRP yüksekliği tolere edilebilir.
İyi beslenmesi bağışıklık sistemini güçlendirmesi gerekir.
@OğuzHan112 yükseklik crp 28 çıkmış yaş 76 iyi beslenip bagışıklıgı güçlü oldugunda düşer mi? Saglık ocagındaki kan tahlilinde çıktı. Ögrendik. Zaten grip falan çabuk oluyor yaşlı oldugu için demek ki. Kalp krizi geçirmedi Bu arada inşallah annenizin durumu iyi dir. Cevap verdiginiz için çok teşekkür ederim.
28 çok ciddi bir şey değil... Sık sık grip oluyorsa bağışıklığı zayıftır doğal olarak CRP yüksek çıkması doğal... Daha yüksek seviyelerde olursa ve sürekli devam ederse bir kanser taraması yaptırın.
@OğuzHan112 Biz evde olmadıgımız için bir yakınımızdan sonucu ögrenmesini istedik. Yakınımız sonucu kendi aile hekimine göstermiş yakınımızın aile hekimi yaşına göre sonuçlarının iyi oldugunu söylemiş. Gittigi ortamlarda birisi gripse ertesi gün annemde grip olur. Sogutan hemen etkilenirBugün kendi aile hekimi hangi bölüm bakıyorsa doktora gitsin demiş. Kafamız karıştı. Annenizin iyi olmasına sevindim.
Sık sık grip oluyorsa crp yükselecektir...güzel beslensin.. bağışıklığını güclendirici şeylerle beslenmeye dikkat etsin..hasta insanlardan uzak dursun.
Uzun süre sürekli yükseliyorsa.. tabii ki bir hekim'den yardım almakta fayda var.
@OğuzHan112 Keşke buraya hemen yazsaydım. Sizin genel saglık konularında bilgili oldugunuzu düşünüyorum Soruyu yazarkende sizin cevap vermenizi aklımdan geçirmiştim. Yogun oldugunuz için cevap yazmaya bilirdiniz. Çok saolun kafama takılmış üzülmüştüm Annem için
Saolun çok teşekkür ederim. Rahatladım @OğuzHan112
@OğuzHan112 bu arada bilgim oldu. CRP ile ilgi saglıkla ilgili bilgileri ve tıp ı seviyorum. Araştırıp ögrenmeyi tabi araştırırken de İnternete her okuduğuma inanmamaya gayret ediyorum. Tahlillerinde normalden çok az yüksek çıkıyordu. Yılda 1 yada 2 yılda bir tahlil veriyor Yaşına baglı. Ama crp ilk kez yüksek yani bize göre yüksek çıktı.