Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşlılık emekliliğinde maaş hesabı yapılırken günün önemi nedir?

aek

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
Yaşlılık emekliliğinde günün bir önemi varmıdır,
zaten erken emekli olunduğu için 6000 iş gününden hesap yapılmaktadır diye biliyorum.
zannedersem primin çok daha önemi vardır
doğru mudur bu bilgiler,

emekli olan arkadaşların günlerini ve primlerini inceledim fakat hepsi birbirinden farklı şeyler yazmış. bir orantı kuramadım

Evet, bir alt sınır var emekli maaşlarında, dolayısıyla o alt sınırda prim olmadan emekli olan kişilerin emekli maaşları oraya yükseltiliyor. Dolayısıyla benim çıkardığım sonuç her zaman şu: Emekli olma hakkı elde ettiğin anda emekli ol. :)

Maaş için çalışma yaşamında ödenen sigorta primleri çok önemli. Eğer asgari ücretten değil de, 1000 tl ve üzerinden primler yatmışsa, o zaman emekli maaşı yüksek oluyor.

yani şunu diyebilirmiyiz
normal emekli gününü dolduran normal emekli gibi
bizde 6000 veya 8000 iş günü çalışmış gibimi emekli olacağız
eğer öyle ise,
benim günüm 3600 primim 145 bin
ama tahmini 1000 lira maaş alıcakmışım gibi bişey çıkardım
burdaki emekli maaşlarını yazanların yazdıklarından ve bu bana çok düşük gibi geldi,

Ortalama sigorta priminiz hangi miktarda yatırıldı? Ortalama 1300 tl'den yatmışsa, 1000 tl civarı aylık bağlanır diye afaki bir rakam söyleyebilirim.

1350 lira brtüm
geçmi yıllarda daha düşüktü tabi
ama emekli olacağım zaman 1450 lira olucak brütüm
yine 1000 liramı alırım
çok az değil mi

Asgari ücretin 500 tl, ortalama emekli aylıklarının 600 tl olduğu bir ülkede yaşıyoruz...

Üst Alt