Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni Alınan Evden Kiracıyı çıkarmak!?

Sugaremro

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Selamlar,

Hukukla ilgili bir sorum var arkadaşlar:Geçen hafta bir ev aldım.İçerisinde kiracı var ve avi aldığım kişii bu ay içerisinde çıkacaklarını söyledi.Biz de Haziran sonuna kadar kalabilirler demiştik.Kendim şu an kirada oturuyorum.

Bugün kiracı beni aradı ve evi satın aldığım kişiden 4000 TL para aldığını taşınma masrafı ve yeni ev masrafları için 4000 TL ye daha ihtiyacı olduğnu söyledi.Açıkcası bildiğiniz haraç istiyor.Eğer ben kötü niyetli biri olsam evi 1 sene boşaltmam diye de tehdit etti.

1000 TL vereyim size evi hemen boşaltın dedim.Yok benim çok daha fazlasına ihtiyacım var diyor.Emlakçıya kalsa evin kira sözleşmesi yok ben hallederim dedi.sitelerden araştırdığım kadarıyla ise 6 ay evde oturma hakkı var deniliyor.

Bu nasıl adalet.Ben hem bankaya faiziyle konut kredisi ödeyip hemde neden kira veriyorum.Bunun bir kolayı yok mu.

Ayrıca bana ait olmayan bir kontratı varsa bile neden yasal olarak bu beni bağlasın ki.Benim bu evde oturmaya hakkım yok mu şimdi.

bilenlerden destek rica edeiyorm.Bana yol gösterin.resmen evi aldığıma lalet ettim.

Bun nasıl kiracıymış
Masraf ücretinide almış, Daha ne istiyor
Kaça oturuyordu Sorması ayıp, kaç yıllık kontratı var

Emlakçı kontratı olmadığını söylüyor.Adamın derdi haraç almak.Biz bir an önce evimizde oturmak istiyoruz diye haber yollamıştık bunu kullanarak bir şeyler koparmak derdinde.Emlakçıya durum kötümü adamların dedim altlarında son model Mercedes var dedi.Hep beni bulur böyle tipler zaten.1300 lira kira veriyormuş eve.

Adli tatil başlamadan ihtiyaç nedeniyle tahliye kararı çıkartman gerekir . Tahliye etmezse ilamlı takip kararı çıkartarak icra yolu ile tahliye olur . Ödemediği kira miktarı var ise icra masrafı ile tahsil edilir .

Tahliye kararı çabuk çıkmakta ve icra işlemleri hızlı olmaktadır .

Kontrast yoksa çıkarmak kolay kaba kuvvetle tabii,ama kaba kuvvetle bişey halledilmez biraz sabretin bakalım
Galiba mafya mı Mercedes varmış

-DORLİON-

İbrahim Bey kira falan istemiyoruz biz.Zaten yeni kirası Haziran ayıyla başlıyor.Eski ev sahibi zaten bu ay boşaltacaklar ben kira da istemedim dedi.Bizde istemiyoruz .Tek isteğimiz evimizi boşaltması.Siteye olan aidat paralarına kadar evi aldığımız kişi ödemiş adam zaten bunu da söylüyor.Eldende 4000 TL para vermiş mağdur olmasın diye.Kiracı tam bir şerefsiz çıktı.Yeni kiralayacağı evin emlakçı parasını benden istiyor.Başımı belaya sokacak benim el altından aba gösterip üstü kapalı tehdit ediyor beni.İşin kötü yanı adam yine bizim sitede kiralık ev bakıyormuş.Böyle bir terbiyesizle aynı sitede oturmak dahi tiksindirdi beni .

Sugaremro kurnazlık yapmış aklınca para ver gideyim demiş . Burada sabredersen asıl kurnazlığı sen yapacaksın tek farkı hukuki olması :)

Ses çıkartmadan dalaşmadan ihtiyaç nedeniyle tahliye kararı aldıktan sonra icra müdürlüğüne kararı ve bildiğin malını , mercedesin plakasını vereceksin . Araca haciz kağıdı gider ve şu kadar ay ikamet etti diye toplu kira parası alırsın . İstersen avukat tutarsın bedelini kiracıdan alınmasını sağlarsın . Avukat parası yaklaşık 5-6 bin lira tutmakta .

Bir süre sabredmen ve ağız dalaşlarına , tehditlere girmemen gerekir :)

Üst Alt