Biri diyo ki; benim emekliliğim geldi emekli olmuyorum, sınava girip tekrar memur olacam, öbürü diyor ki; zaten çalışmışsın çalışacağın kadar, hiç işi olmayanlar çalışsın kazansın.
Şimdi burada kim haklı derseniz, ben size haksız olanı söyleyeyim: devlet. Neden çünkü adam gibi bir mevzuat, kanun, yönetmelik çıkarmayarak ve olan düzenin içindeki açıkları kullanıp daha fazla, daha fazla isteyenlerin önünü tıkamayarak devlet yapıyor en büyük haksızlığı. Atla deve değil, koskoca anayasa hazırla da demiyor kimse, ama adam gibi, açıkları olmayan, kimsenin o açıkları kullanıp daha fazla götürmesine müsade etmeyen bir kanun çıkarmak bu kadar zor olmasa gerek.
Ayrıca sınava girecek memur arkadaşlara sadece bir sebepten hak verebilirim; adam zamanında ortaöğretim mezunu olarak girmiştir kadroya veya lise mezunu, ama zamanla okumuştur liseyi veya üniversiteyi, kazandığı statüye ve mesleğe göre yer değişikliği yapmaları çok normal. Ama bunun yapılış tarzı da sınavla olmaması gerekir, kurum içi veya kurumlar arası yer değişikliğine izin verilmesiyle olur, sınav bunun bir sıçrama tahtası değildir. Ama dediğim gibi devlet bu geçişlere izin vermediği için arkadaşlar da bu şekilde bir çözüm yoluna gidiyorlar. Bu yol da yanlış, sınav kesinlikle bunun bir aracı olamaz, bunun kıstaslarını devlet mantıklı bir şekilde hali hazırda yola kolsaydı burada ne kimse birbirine girecekti, ne de birbirinin kalbini kıracaktı, fakat düzen bu arkadaşım fazla da yapacak bir şey yok.
Ne söylesek boş, hali hazırdaki bu sistemle, yanlışlar dolu bu sistemle bir şeyler yapılmaya çalışıyor ve arada unutulan en büyük şey ise "KUL HAKKI" , adam bu benim hakkım kullanırım derse yapacak bir şey yok, herkez kendi vicdanıyla yüzleşsin ilk önce, ondan sonra adımını atsın derim.