Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni havalimanında aracım ticari ruhsatlı olduğu için otoparkı kullanamıyorum!?

erhannn

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
ben istanbulda ikamet etmekdeyim
önceden abimin şirketine ait ticari ruhsatlı aracı şirket kaşeli bir dilekce ile atatürk havalimanı otoparkından engelli kartımı göstererek yararlana biliyordum ama yeni havalimanında ticari ruhsatlı olduğu icin gecersiz diyorlar ve kullandırmıyorlar otoparkı bu konu hakkında bilgisi olan varmı ?

https://www.engelliler.biz/forum/ul...-ile-ilgili-resmi-mevzuat-ve-ek-bilgiler.html

Yazının son kısmına dikkat!

Ülkemizdeki tüm havaalanı otoparkları , devlet ve/veya özel sektör tarafından işletilsin/işletilmesin engelli bireylere 15 güne kadar ücretsizdir.

Umarım konu ile ilgili yeterince fayda sağlarım. Problem yaşamamak yada mevzuatı bilmeyen görevlilere göstermek adına mevzuatın ilgili sayfasının çıktısını alıp aracınızda bulundurunuz. Ben şahsen öyle yapacağım.

Ek Bilgi: Bu haklardan istifade edebilmeniz için ENGELLİ KİMLİK KARTI'nı ibraz etmeniz gerekli. (Fotokopisini talep etmeleri olasılığına karşı aracınızda kartınızın fotokopisini bulundurmanızı öneririm)

İlave olarak; yazıları dikkatli okuduğumuzda aracın sahibi olmamız vs gerekmemektedir. İfade tam olarak Engelli ve gazilerin belgelerini ibraz etmeleri kaydıyla kullandığı / bulunduğu araçlara şeklindedir.

Sabiha Gökçen Havalimanında şirketin, ........... plakalı araç...........kişinin kullanımına tahsislidir imzalı kaşeli yazılı ibrazı yeterli.

Engelli iseniz, ehliyetiniz H sınıfı ya da yeni B engelli sınıfı ise zaten ticari araç kullanma yetkiniz yoktur.
Bırakın otoparkı, o araçla trafiğe bile çıkamazsınız.

Üst Alt