NETBUS
Havalimanı malum dünyanın en büyük terminal ve yerleşik olunan alana sahip havalimanımız olduğundan; taşıyıcı şirket tarafından belirlenmiş check in / valiz teslim / boarding başlangıç ve uçak kapanış zamanlamalarına ve bu zamanlamaların iç hat / dış hat uçuşlarında farklılaştığına çok dikkat etmenizi ve mümkün olduğu kadar terminale erken gelmenizi öneriyorum. (Arkadaş tavsiyesi iç hat için uçuş saatinden 75 dakika dış hat için 90 dakika önce ilk güvenlikten geçmiş olun terminal çok büyük kapılar tıpkı dünyadaki emsalleri gibi biraz mesafeli)
Engeliniz / Rahatsızlığınız / Fizyolojik Durumunuz ile ilgili sözlü beyanınız eğer;
1- Engelim / Rahatsızlığım / Fizyolojik Durumum sebebi ile; uçağa yolcu alınacak kapıya kadar ve varışta
terminalden çıkış yapılacak ana kapıya kadar ki mesafeler için yürümekte zorluk yaşıyorum.
2- Engelim / Rahatsızlığım / Fizyolojik Durumum nedeni ile; kalkış ve varışta merdiven inip çıkamıyorum ama uçak içerisinde koltuğuma kadar yürüyebilirim.
3-Engelim nedeni ile merdiven inip çıkmam olanaksız koltuğuma kadar tekerlekli sandalye ve refakatçi talep ediyorum. (Yürüme engeline sahip olan hiç bir kimseye engeli sorulup hatırlatılmıyor beyan beklenmiyor sadece kendi tekerlekli sandalyesi varsa uçuşa uygunluğu sağlandıktan sonra (akü batarya sökümü vsy) tekerlekli sandalye değişimi yapılıp yolcunun kendi tekerlekli sandalyesi kayıtlı bagaj olarak alınıyor)
4-İşitme engelliyim refakatçi talep ediyorum.
5- Görme engelliyim refakatçi talep ediyorum.
Beyanınızı TK uçuşunuzdan 48 saat önce çağrı merkezinden yapmanız gerekiyor. Çağrı merkezine bildirim yapıldığı taktirde ya ilk güvenlik kontrolü öncesi ana giriş kapısından ankesörlü telefonla tekerlekli sandalyeyi çağırabiliyorsunuz yada; özel hizmet kontuarına siz giderek siz check-in yaparken tekerlekli sandalye ya da tıbbı asistan ile buluşuyorsunuz.
Sözel engel beyanları için rapor istenilmemekle birlikte, yeni ameliyatlı, hasta ve hamile (27 hafta ve sonrası için) yolculardan beyana ve gözleme dayalı olarak son 10 gün içerisinde alınmış uçuşa uygunluk raporu talep ediliyor.