Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni yasa öncesi vergi indirimimle emekliliğe başvurmama rağmen hastaneye sevk ettiler!?

Renaksl

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
3
17 Ocak güncel:

@gannicus,

%60 2014 yılında vergi indirimi yazısını almıştım. Sgkya gittim. Dilekçe yazdım. Malulen emeklilik olarak değil vergi indirimi ile engelli emekliliği için başvurdum diye. Tekrar vergi indirimi yazısını ekledik gönderdiler.

6 ocak 2025 de vergi indirimi ile emeklilik için sgkya başvurumu yapmıştım. Hastaneye yeni rapor almam için sevk etmişler. Randevu günümün gelmesini bekliyorum. Yeni kanuna tabi olur muyum sizce, sağ kol brakial plexusum var.

@Renaksl,
Siz 4a mi 4b misiniz? Elinizde vergi indirimi belgesi olsaydı ve 4ali iseniz hastaneye sevk etmezlerdi. Direkt emekli ederlerdi...

@Renaksl,
O işte bir terslik var ama anlayamadım. Şu anki uygulamada hastaneye sevk var. Eski sistemde Benim bildiğim vergi indirim belgesindeki oran kabul ediliyordu. Hastaneye sevk yoktu. Zaten bu saatten sonra artık yeni sistem...

Yarın gidip bu konuyu sgkda sor resmi gazetede yayınlanmadı siz benim sürekli vergi indirim belgeme rağmen neden neye gòre sevk ettiklerini öğren @Renaksl,

Gittim yeni kanundan haberleri yok. Prosedürün böyle olduğunu söylediler. İnsanlara işini öğretiyoruz ama ne yazıkki yapacak bişey yok

@Renaksl,

Hastaneye gitmeyin. 10 gün bekleyin. Bu arada uygulamada bir değişiklik olursa ne ala, olmazsa mecburen gidersiniz.

@Renaksl, Özgür kardeş senin işlemlerde veya başvurunda yanlışlık var.

Vergi indirimi ile emeklilikte sadece SGK'ya vergi indirimi evrağı verilir rapora bile gerek duymazlar bazen.

Vergi indirimi ile başvuru yapmamışsın gibi görünüyor.

Malulen emeklilik için başvuru yapmışsın gibi çünkü o sevk evrağı malulen emeklilik için. Askerlik muaf raporu bile istenmiş bu işlemler maluliyet işlemleri.

Sevk nedenini bakınca yazıyor orada.

Maluliyet tespiti için durum bildirir raporu alman için sevk edilmişsin.

Yada sen vergi indirimi ile başvurdun memur yanlış işlem yapmış olabilir.

SGK'ya gidip durumunu tekrar konuş yanlış bir işlem olduğunu anlat. Gerekirse bir dilekçe yaz o tarihte yaptığım başvurunun vergi indirimi ile emeklilik için yapıldığını veya maluliyet ile bir alakan başvurun olmadığını söyle durumu düzeltsinler yoksa yasa öncesi hakkınız olan vergi indirimi ile emekliliğiniz yanacak.

Kardeşim geçmiş olsun bende mersindeyim 14 ocakta bende SGK başvurdum yüzde 41 rapor oranı ve yüzde 41 vergi indirimi ile kabul ettiler hatta kanun öncesi tr de en son müracaat benim olduğunu düşünüyorum bir sorun olmadı sizi kim sevk etti ne zaman haber verdiler?

Sizi zaten eski kanundan değerlendirirler ise yani vergi indirimini esas alırlar ise sorun yoktu. Bu zaten yeni sistemde herkese yapacakları şey. Garip

@Renaksl,

Bir şey soracağım. Siz son 3.5 yıl çalıştınız mı yoksa isteğe bağlı mı ödediniz?

Son olarak Vergi indiriminiz kaç? Ne zaman aldınız? Eğer onu da 3.5 sene önceden aldıysanız yanlış işlem yapılmış Sanki?

@gannicus,

%60 2014 yılında vergi indirimi yazısını almıştım. Sgkya gittim. Dilekçe yazdım. Malulen emeklilik olarak değil vergi indirimi ile engelli emekliliği için başvurdum diye. Tekrar vergi indirimi yazısını ekledik gönderdiler.

@Renaksl,

Süper.👍 Yanlış işlem yapılmış yani. İnşallah olursunuz. Keşke önceden yazsaydıniz. Daha kolay ve zamanında düzelirdi. Problem olursa da artık mahkeme. Yüzde 100 haklısınız...

@OturanBoğa,

Merhaba ben 30 arlıkta vergi dairesine başvurdum henüz vergi indirimi emeklilik için tebligat gelmedi eğer gelirse SGK emeklilik işlerini yapayormu çünkü yasa çıkmadan başvuru yapmıştım vergi dairesine

@Havva2022,

Merhaba,yeni yasa 15 Ocak 2025 tarihinde yürürlüğe girdi.Yasa yürürlüğe girmeden önce emeklilik hakkı kazanmış arkadaşlarımız için engelli vergi indirimi ile emeklilik süreci devam edecektir.

Engelli vergi indirimi ile emeklilik hakkını kullanabilen arkadaşlar 15 Ocak 2025 tarihinden önce emekli aylığı alanlar veya SGK emeklilik servisine Engelli Vergi İndirimi belgesini ibraz edip emeklilik şartlarını taşıyarak emekli olmak üzere olan kişilerdir.

Bu bağlamda ne yazık ki ellerinde Engelli Vergi İndirimi belgesi olup ilgili tarih itibari ile SGK emeklilik servisine başvurmamış arkadaşlarımız ile sizler gibi yeni Engelli Vergi İndirimi Belgesi alan veya alacak arkadaşlarımız konumuz belge ile emeklilik işlemleri için artık kullanamayacaklardır.

Belirtiğiniz üzere Engelli Vergi İndirimi belgesine başvurmak veya elinde mevcut Engelli Vergi İndirimi belgesini bulundurmak yeni yasanın kriteri değil ancak emekli maaşı alıyor olmak veya ilgili tarihten önce SGK emeklilik servisine emeklilik şartlarını karşılıyor olmak kaydı ile emeklilik başvurusunda bulunmaktır.

Saygılar.

@OturanBoğa,

@Havva2022,

Merhaba,yeni yasa 15 Ocak 2025 tarihinde yürürlüğe girdi.Yasa yürürlüğe girmeden önce emeklilik hakkı kazanmış arkadaşlarımız için engelli vergi indirimi ile emeklilik süreci devam edecektir.

Engelli vergi indirimi ile emeklilik hakkını kullanabilen arkadaşlar 15 Ocak 2025 tarihinden önce emekli aylığı alanlar veya SGK emeklilik servisine Engelli Vergi İndirimi belgesini ibraz edip emeklilik şartlarını taşıyarak emekli olmak üzere olan kişilerdir.

Bu bağlamda ne yazık ki ellerinde Engelli Vergi İndirimi belgesi olup ilgili tarih itibari ile SGK emeklilik servisine başvurmamış arkadaşlarımız ile sizler gibi yeni Engelli Vergi İndirimi Belgesi alan veya alacak arkadaşlarımız konumuz belge ile emeklilik işlemleri için artık kullanamayacaklardır.

Belirtiğiniz üzere Engelli Vergi İndirimi belgesine başvurmak veya elinde mevcut Engelli Vergi İndirimi belgesini bulundurmak yeni yasanın kriteri değil ancak emekli maaşı alıyor olmak veya ilgili tarihten önce SGK emeklilik servisine emeklilik şartlarını karşılıyor olmak kaydı ile emeklilik başvurusunda bulunmaktır.

Saygılar.

@OturanBoğa,
Çok doğru çok güzel bir açıklama

Üst Alt