Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeşil Kart'la ilgili bilgi almak istiyorum..?

yardım

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
mrb yeşil kartla ılglı bılgı edınmek ıstıyorum

Ne tür bir bilgi istediğinizi yazabilirseniz arkadaşlar size daha iyi yardımcı olabilir.

mrb dahaönce yeşil kartım vardı vızesı bıttıgı için tekrar başvuru yaptım yaşım 26 hıç bı sosyal güvencem ve gelırım yok ayrıca saglık sorunum var 2022 için muayene olmam lazım 2 ay oldu hala yeşil kartım onaylanmadı bu konuda bılgılerınızı rıca ederım saygılar

Size red cevabı gelmemiş.Erken çıkmamasının sebebi,gerekli araştırmanın yapılmasıdır.Biraz daha sabırlı olmanız gerekmekte.

bugun ögleden sonra ögrendım yeşil kartla ilgili red gelmış hıçbı sosyal guvencem yok saglık sorunum var 2022 raporunu nasıl alabılrım saygılar

defterdarlıga başvur onlar senı devlet hastanesıne sevkeder rapor ıcın.

yeşil kart

mrb arkadaşlar red edılme gerekçesını tam olarak bılmıyomrumama babam ssk dan emeklı ben 26 yaşındayım ama evle bı alakam yok ayrı kalıyorum daha önce ssk lı işte çlştım bunu bı etkısı olurmu acaba saygılar

ilçede oturuyorum deftardarlık var mı saygılar

teşekkürler efendım

böbregımın bırısı çalışmıyor ıkı böbrekten de amelıyatım var iş yapamıyorum 2022 raporu alabılırmıyım %kaç verırler bılgılerınızı rıca ederım saygılar

İşyerinden ayrıldığına ve ssk'nın yatrılmadığına dair begeyi yanına alıp,Kaymakamlığa başvuruda bulun.

mrb

2022 raporunu alırsam bu raporla işçi bulmaya başvursam masa başı bı işe yerleştırırlermı

Hayır.İş için İş-Kur'un sizi Hastaneye sevk etmesi gerekmektedir.

mrb arkadaşlar iki ay önce 2022 için kaymakamlık mal mudurlüğüne baş vurdum mal müdürlüğü devlet hastanesıne sevk ettı ama yeşil kartımın vızıte onayı olmadıgı için muayene etmedıler iki aydır onay beklıyorum dun eve bakmaya gelmışler babamın üzerıne araba çıkıyor ve ssk dan emeklı benımde hıç bı sosyal güvencem ve gelırım yok bugun kaymakamlığa gıttım onay haftaya belli olacakmış sizce onay gelırmı gelmezse yeşil kart olmadan 2022 raporunu nasıl alabılırım saygılar

2022 sayılı kanuna dayanarak maaş alabilmek için yeşilkarta yada herhangi bir kurumun sizi özellikle hastaneye sevk etmesine ihtiyacınız yok. siz şahsen başvurarakta rapor alma hakkına sahibsiniz.Özürlülük ölçütü ve özürlülere verilecek sağlık kurulu raporları hakkında yönetmeliğin 8. mad. de ki renklendirdiğim yazıyı okursanız özellikle işinize yarayacaktır.

Raporların düzenlenmesi ve özür oranının belirlenmesi
MADDE 8 - (1) Özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenebilmesi için, özürlülerin kamu kurum ve kuruluşlarınca resmi yazı ile birlikte gönderilmeleri veya doğrudan raporu verecek olan hastanenin baştabibliğine müracaat etmeleri gerekmektedir. Özürlü sağlık kurulu raporları, bu Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-3 sayılı formla düzenlenen özürlü sağlık kurulu raporu şekline uygun olarak düzenlenir.

arkadşalar biz engellilerin ssk larını yatırdıklarını ve çalışan - çalışmayan bütün engellilerin sskların olduklarını biliyordum.. ben mi yanlış hatırlıyorum..

tşkler...

O Sizin dediginiz 2 yıl sonra yesil kart kaldırıldıktan ve genel saglık sigortasına gecilince olucak henuz olmadı!(Ayrıca butun engelliler icin degil sadece 2022 den faydalananlar icin galiba)

mrb arkadaşlar 2022 raporu için yeşil kart olsa dahı tetkık ve tedavı masraflarını karşılamadıgını duydum sızce böyle bışey varmı bu rapor özele mı gırıyor açıklarmısınız ayıca benım saglık sorunumda böbregımın bırısı çalışmıyor ve ıkı böregımdende amelıyatım var çalışamıyorum sızce % kaç rapor verırler saygılar

gecen gazetede görmüştüm daha sonra oğlanın tedavısı ıcın hastanede ıslemler falan oldu, baktım oğalnın 2022 maaşından 17 lıra kesılmış,

ssk lı gıbı, ayrı dr hst ucreti alınacak demıstı gazeteler dogruymuş,

ancak maaşı olamyan bırı olsun bunu nakıt mı ısterler bılmıyorum .

nefroloji ye bağlı

arkadaşım rapor için başvurunca ilgili hastanenin nefroloji polikliğini senden isteyeceği böbrek fonksiyon testiyle böbreğinin ne kadar çalıştığını tespit edip rapora uygun puanı verecektir... Ayrıca rapor ücreti içinse insiyatiflerine kalmış. rapor başvuru dilekçesine 'sosyal güvencesi olmayan sağlık kurulu işlemi' mührünü basarsa işlemini ücretsiz yaptırabilirsin aksi halde ücretli olacaktır

mrb 2,5 ay oldu hala yeşil kartımı çıkarmıyorlar heyete gırecek dıyerek hep sallıyorlar kıme baş vurmam lazım mağdurdurumdayım bılgılerınızı rıcaedrım

Şu yazılanları iyice oku ve prosedürlerin işlemesi için hemen işlem başlat.

Hayır.Yaşilkart devletin belirlediği ve faydalanması gereken tüm tetkikleri belitmiş olup,kanunen belirlenen tüm tetkikleri öder.

mrb arkadaşlar dün yeşil kart bürosuna gıttım yeşil kartım vızıteye gırmış ama red cvb geldı red nedenı ıse babamın ssk dan emeklı olması ve uzerıne araba çıkıyormuş pekı benım bunla ne baglantım var kı 26 yaşındayım ve sosyal güvencem de yok evlede bı alakam yok neden vermıyorlar anlamadım bekar oldugum için evde kalıyor gözukuyormuşum maddı durumumuz ıyı degıl saglık sorunum var yeşil kartımı vızelemıyorlar ıtıraz hakkımız yokmu ıtıraz için nereye başvurmam lazım yardımlarınızı rıca ederım

Babanın sağlık güvencesinden yararlanmak gibi bir hakkının olmadığını vurgulayarak rRed kararı yazan yere itiraz edebilirsin

Laftan analamıyorlarkı daha bı üst makama ıtıraz hakkımız yokmu saygılar

Üst Alt