kalpsesi en son yazdıgınız mesajı okuyunca ben de şüpheye düştüm. vakıf müdürü olan bir arkadaşa da danıştım.
alıntı yaptığınız yönetmeliğin ilgili hükmüne göre aile içinde buyuk ana ve buyuk baba da var. ben torunlarla birlikte buyuk anneyi de bir aile içinde degerlendirdim. tabi bu verdiğim bilgi yanlış. hepsini bir aile uyesi yaptım yanlışlıkla.
eger dul kızı annesinin yanına taşınırsa kızı annesinin gss gelir testine dahil edilecektir. bu durumda anne kızı için evde bakım aylıgı aldıgı takdirde yapılacak GSS gelir testinden sonra annenin yeşil kart olarak bilinen 60/c 1 GSS kapsamındaki sağlık güvencesi iptal edilecektir.
eve alacagı 2 torun buyuk annenin GSS gelirtestinde gelir hesabına dahil edilmeyecektir.
özetle;
dul aylığı alan kızı yanına taşındıgı ve anneye evde bakım aylıgı baglandıgı takdirde;
- annenin aldığı eşi vefat etmiş kadınlara baglanan aylık kesilecektir.
- yeşil kartı (60/c 1) yeniden yapılacak GSS gelir testi sonucuna göre iptal edilecektir.
bence evde bakım aylıgı için başvurun. sonuçta evde bakım aylığı ayda 960,58 TL
yeşil kart iptal edilecek diye üzülmeyin. sonuçta ödeyeceği prim yüksek değil.
evde bakım aylığı baglandıktan sonra GSS gelir testinde g1 çıkacak ve 60/g kapsamında GSS'lı olacak. ayda da 71,10 TL ödeyecek.
71,50 TL için evde bakım aylıgından vaz geçmeyin gidin başvurun.
bkz:
http://www.engelliler.biz/forum/sag...bilmek-icin-gelir-kriterleri-ocak-2017-a.html