Tamamen iyi niyetle, çoluk çocuk dahi herkes çöplerden bile kapak topluyor. Çevrecilik adına büyük bir hareket, ama engellilerin adı kullanıldığı için insani açıdan tam bir rezalet.
5 Yaşında çocuk bile sokak sokak kapak toplayarak anahaberlere çıkıyor. Daha o yaştaki insan, bizleri mağdur ve zavallı görerek büyümeye başlıyor.
Sen istediğin kadar kültürlü ol, eğitimli hatta istersen bilimadamı ol, tanınmadığın bir ortama girerken seni görenler "ne isteyecek, neye ihtiyaçları var ki geldi" diye düşünecek.
Aksıyormusun, gözlerinde gözlük ve elinde baston mu var, hele ki sandalyede misin vay anam vay... Sen sokağa çıktığın an kimi için dilenci, kimi için zavallı, kimi için Allah'ın cezalandırdığı ders alınası birisin.
İşte bu kapak saçmalığı, böyle düşüncelerin yayılmasında büyük rol oynuyor.
Zaten ismimizi kullanarak büyük paralar kazanan çok haramzade var.
Engelli ile başlayan her cümlenin sonu; birşeyler istemek, yardım talep etmek, acizlik bildirgesi anlatır olmuş bu rantçılar yüzünden.
Kimisi bu tezgahı para kazanmak için yapar, kimiside siyasi kariyer için.
Dernek kurar misal, bedensel engelliler şusu busu falan derneği. Adam taş gibidir, engeli olmadığı gibi engelli yakını dahi yoktur.
Bu pozisyonlarda kimi milyarları götürüyor, kimi siyasi kariyerinde basamaklar çıkıyor, olan hep bize oluyor.
Kanatlar altına alınması, korunması gereken zavallılar olarak bütün insanlığın aklına derin hareflerle yazılıyoruz.
Uzun lafın kısası arkadaşlar.
Bu kapak olayı bizlerin geneli tarafından uzun süredir tepki görüyordu.
Ege Üniversitesi bu kampanyayı bitirdi. 1750 kadar sandalye dağıtmışlar, basına kendileri verdi bu rakamı.
Her 250 kilo kapak 1 sandalye ediyorsa, 437 ton kapak toplanmış oluyor.
Kamyonlarla, ülkenin her tarafından hatta Yunan adalarından bile kapak geldi.
Bu kapakalrı yine toplayın kardeşim, çevrecilik adına harika bir proje.
Ama engellilere sandalye alacağız acitasyonu ile yap-ma-yın!
Gidin fidan alıp orman kurun, mavi kapaklar fidana, fidanlar ormana dönüşsün kampanyası.
Gidin sokak köpeklerine barınak ve mama kampanyası için toplayın.
Bizim adımızı kullanmayın yahu!
Bizi beş yaşındaki bebelerin zihnine "zavallı engelli" olarak işlemeyin.
Sıkı durun...
Kampanya bitti derken, işgüzar bir başkan olaya el attı...
Önümüzdeki seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığına aday olacağını söyleyen şimdiki Konak ilçe belediye başkanı Hakan Tartan bu kapak kampanyasını tekrar başlatacakmış.
Engelliler için kapak toplayalım, sandalye alalım diyecek utanmadan.
Kendi ilçesindeki engelliler için kaldırımları bile iyileştirememiş bir başkan, kapak toplayacak...
Yazıklar olsun...
Kendisinde yada ailesinde engelli olmadığı için, bizleri anlaması mümkün olmayan yazarlar araştırıp incelemeden bakın neler yazabiliyor.
Bu gün Hürriyet gazetesinin ege ekinde, bizleri kapakla yaşama tutunacak zavallı olarak lanse ediyorlar.
Nedim Bubik beyefendi, siz önce gazete binanıza rampa yapın, sonra bizim hakkımızı koruyor gibi tiyatro yapın. Engelli birinin sizin binaya girme şansı bile yok, 3 kuruş paraya kıyında rampa yapın önce!
Çok merak ediyorum, koskoca Hürriyet Ege gazetesinde, engelli çalışan var mı?
Köşede bizi kapak ihtiyaçlısı olarak görmeden önce, kendi kapınızı süpürün Nedim Budik beyefendi...
Engelliler, isimlerinin acıtasyon kampanyalarında kullanılmasını istemiyor.
Bu yazar beyefendiye bunu anlatmamız için mail ve telefonlara sarılalım.
[SIZE=4][SUB]Konak Belediyesi önünde 15 Ocak Salı günü saat 13:00'te basın açıklaması ve protesto yapacağız. Televizyon ve gazeteler önünde, bu rezalete dur demek için hep beraber olalım arkadaşlar.[/SUB][/SIZE]
Haberin linki:
Mavi kapak gereksizmiş şimdi mi aklınıza geldi - Nedim BUBİK - Hürriyet
Gazetenin ana merkezine şikayet için:
http://proje.hurriyet.com.tr/bizeulasin/
Yazarın çalıştığı Hürriyet Ege binasının santral telefonu:
Telefon (0232) 488 6500
Ege Üniversitesi kapak kampanyası ilgili web sayfası:
http://dent.ege.edu.tr/detay.php?SayfaID=433
Ege Üniversitesi kapak kampanyası ilgili birim telefonu:
(0232) 3111533
Ben aşağıdaki bu maili gönderdim arkadaşlar, siz ister bunu kopyalayın, isterseniz de içinizden gelenleri yazın:
nedimabi@hurriyet.com.tr
Sayın Nedim Bubik.
8 Ocak 2012 Tarihli yazınızda kapak kampanyasını savunuyorsunuz.
Peki, bizlerin bu durumdan nasıl rahatsız olduğumuzu hiç düşündünüz mü?
Engellilerin adı kullanılarak sürekli birşeyler isteniyor, bu muhtaçlık damgasından bıktık.
Dayanıksız, kullanat düşüncesi ile üretilmiş üçüncü sınıf malzemeden tekerelekli sandalye vererek, bizlerin bu hurdalarla hayata tutunduğumuz lanse ediliyor.
Gitsinler fidan eksinler, sokak hayvanlarına harcasınlar kapak paralarını.
Çevresine şirin gözükmek isteyenlerin bile bizim ismimi kullanıyor olmasından bıktık usandık!
Konak belediye başkanı önce ilçesini düzeltsin.
En basitinden kaldırımlar bile içler acısı, sadece ilçe merkezi düzeltilmiş gerisi rezalet durumda.
Engelliye sandalye vermeyi değil, sandalyeyle gidilebilecek kaldırım yapmayı görev edinsin.
Ayrıca; sizin yazınıza ve duruma tepkileri buradan takip edebilirsiniz:
http://www.engelliler.biz/forum/duy...-kapak-rantinda-engelliler-kullanilmasin.html
5 Yaşında çocuk bile sokak sokak kapak toplayarak anahaberlere çıkıyor. Daha o yaştaki insan, bizleri mağdur ve zavallı görerek büyümeye başlıyor.
Sen istediğin kadar kültürlü ol, eğitimli hatta istersen bilimadamı ol, tanınmadığın bir ortama girerken seni görenler "ne isteyecek, neye ihtiyaçları var ki geldi" diye düşünecek.
Aksıyormusun, gözlerinde gözlük ve elinde baston mu var, hele ki sandalyede misin vay anam vay... Sen sokağa çıktığın an kimi için dilenci, kimi için zavallı, kimi için Allah'ın cezalandırdığı ders alınası birisin.
İşte bu kapak saçmalığı, böyle düşüncelerin yayılmasında büyük rol oynuyor.
Zaten ismimizi kullanarak büyük paralar kazanan çok haramzade var.
Engelli ile başlayan her cümlenin sonu; birşeyler istemek, yardım talep etmek, acizlik bildirgesi anlatır olmuş bu rantçılar yüzünden.
Kimisi bu tezgahı para kazanmak için yapar, kimiside siyasi kariyer için.
Dernek kurar misal, bedensel engelliler şusu busu falan derneği. Adam taş gibidir, engeli olmadığı gibi engelli yakını dahi yoktur.
Bu pozisyonlarda kimi milyarları götürüyor, kimi siyasi kariyerinde basamaklar çıkıyor, olan hep bize oluyor.
Kanatlar altına alınması, korunması gereken zavallılar olarak bütün insanlığın aklına derin hareflerle yazılıyoruz.
Uzun lafın kısası arkadaşlar.
Bu kapak olayı bizlerin geneli tarafından uzun süredir tepki görüyordu.
Ege Üniversitesi bu kampanyayı bitirdi. 1750 kadar sandalye dağıtmışlar, basına kendileri verdi bu rakamı.
Her 250 kilo kapak 1 sandalye ediyorsa, 437 ton kapak toplanmış oluyor.
Kamyonlarla, ülkenin her tarafından hatta Yunan adalarından bile kapak geldi.
Bu kapakalrı yine toplayın kardeşim, çevrecilik adına harika bir proje.
Ama engellilere sandalye alacağız acitasyonu ile yap-ma-yın!
Gidin fidan alıp orman kurun, mavi kapaklar fidana, fidanlar ormana dönüşsün kampanyası.
Gidin sokak köpeklerine barınak ve mama kampanyası için toplayın.
Bizim adımızı kullanmayın yahu!
Bizi beş yaşındaki bebelerin zihnine "zavallı engelli" olarak işlemeyin.
Sıkı durun...
Kampanya bitti derken, işgüzar bir başkan olaya el attı...
Önümüzdeki seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığına aday olacağını söyleyen şimdiki Konak ilçe belediye başkanı Hakan Tartan bu kapak kampanyasını tekrar başlatacakmış.
Engelliler için kapak toplayalım, sandalye alalım diyecek utanmadan.
Kendi ilçesindeki engelliler için kaldırımları bile iyileştirememiş bir başkan, kapak toplayacak...
Yazıklar olsun...
Kendisinde yada ailesinde engelli olmadığı için, bizleri anlaması mümkün olmayan yazarlar araştırıp incelemeden bakın neler yazabiliyor.
Bu gün Hürriyet gazetesinin ege ekinde, bizleri kapakla yaşama tutunacak zavallı olarak lanse ediyorlar.
Nedim Bubik beyefendi, siz önce gazete binanıza rampa yapın, sonra bizim hakkımızı koruyor gibi tiyatro yapın. Engelli birinin sizin binaya girme şansı bile yok, 3 kuruş paraya kıyında rampa yapın önce!
Çok merak ediyorum, koskoca Hürriyet Ege gazetesinde, engelli çalışan var mı?
Köşede bizi kapak ihtiyaçlısı olarak görmeden önce, kendi kapınızı süpürün Nedim Budik beyefendi...
Engelliler, isimlerinin acıtasyon kampanyalarında kullanılmasını istemiyor.
Bu yazar beyefendiye bunu anlatmamız için mail ve telefonlara sarılalım.
[SIZE=4][SUB]Konak Belediyesi önünde 15 Ocak Salı günü saat 13:00'te basın açıklaması ve protesto yapacağız. Televizyon ve gazeteler önünde, bu rezalete dur demek için hep beraber olalım arkadaşlar.[/SUB][/SIZE]
Haberin linki:
Mavi kapak gereksizmiş şimdi mi aklınıza geldi - Nedim BUBİK - Hürriyet
Gazetenin ana merkezine şikayet için:
http://proje.hurriyet.com.tr/bizeulasin/
Yazarın çalıştığı Hürriyet Ege binasının santral telefonu:
Telefon (0232) 488 6500
Ege Üniversitesi kapak kampanyası ilgili web sayfası:
http://dent.ege.edu.tr/detay.php?SayfaID=433
Ege Üniversitesi kapak kampanyası ilgili birim telefonu:
(0232) 3111533
Ben aşağıdaki bu maili gönderdim arkadaşlar, siz ister bunu kopyalayın, isterseniz de içinizden gelenleri yazın:
nedimabi@hurriyet.com.tr
Sayın Nedim Bubik.
8 Ocak 2012 Tarihli yazınızda kapak kampanyasını savunuyorsunuz.
Peki, bizlerin bu durumdan nasıl rahatsız olduğumuzu hiç düşündünüz mü?
Engellilerin adı kullanılarak sürekli birşeyler isteniyor, bu muhtaçlık damgasından bıktık.
Dayanıksız, kullanat düşüncesi ile üretilmiş üçüncü sınıf malzemeden tekerelekli sandalye vererek, bizlerin bu hurdalarla hayata tutunduğumuz lanse ediliyor.
Gitsinler fidan eksinler, sokak hayvanlarına harcasınlar kapak paralarını.
Çevresine şirin gözükmek isteyenlerin bile bizim ismimi kullanıyor olmasından bıktık usandık!
Konak belediye başkanı önce ilçesini düzeltsin.
En basitinden kaldırımlar bile içler acısı, sadece ilçe merkezi düzeltilmiş gerisi rezalet durumda.
Engelliye sandalye vermeyi değil, sandalyeyle gidilebilecek kaldırım yapmayı görev edinsin.
Ayrıca; sizin yazınıza ve duruma tepkileri buradan takip edebilirsiniz:
http://www.engelliler.biz/forum/duy...-kapak-rantinda-engelliler-kullanilmasin.html