Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

YHT seyahat eden engelliler..?

sismanmerve23

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
konuyu nereye açacağımı bilemedim . Öncelik ile özür dileyerek başlıyorum. arkadaşlar aranızda YHT ile ücretsiz seyahat yapan var mı bnim özür oranım %52 yani duymadığım için yanımda refakatçi ile gitmek istiyorum. fakat başbakanlık kartında refaktçi yazmıyor.

aynı durumda mesela müzelere girebilirim refakatçim ile.. burda da o kadar takılıyorlar mı..

Tren bileti aldım, gezdim memleketimi....
Tren bileti alırken illede kimlik bakarlar. Binerkende illede kimlik bakarlar. Bazen tren içinden kontrol ederler ille de kimlik bakarlar.

Kimlikte refekatçi yoksa;
1. bilet alırken sorun çıkartırlar
2. trene binerken kontrolde sorun çıkartırlar.
3. Tren içinde kopartmanda sorun çıkartırlar.

Duymama nedenine gelince; işaret dili bilen uzmanları var. Kaldı ki eğer Bahane üretirsen, getirtirler o uzmanı... Dikkatimi çeken nokta: bilet kontrol eden görevliler inanılmaz güzel işaret dili biliyor; nasıl davranacağını da biliyor.

iyi de ben işaret dili bilmiyorum konuşabviliyorum ama duymuyorum illa dili bilmem mi lazım...

işitme engelliğim THY uçuşlarında ücretsiz seyehat gibi söz konusu yok ancak indirimden faydalandım öğrenci için  ise engelliler için 20 ile 25 arasında oranlarında indirim uyguladılar tabi bunun içinde herhangi bir THY bürosuna gitmeniz gerekmektedir. Online işlemlerinden indirim uygulamıyorlar, THY bürolarında bakanlık engelli kartı geçerli....

Caner bey YHT Yüksek Hızlı Tren Kısaltması... Tabiiki THY rakibi... karıştırmış olmayasın...

neticede bu tren adamı uçuruyor...

erol bey dikkatiniz için teşekkür ederim, THY diye okuduydum :)
merve hanım yanlış bilgi verdiğimden dolayı özür dilerim ;)

önemli değil :) ankaraya gideceğim bu yüzden bu konu hakkında bilgi almam lazım.. istasyın ta pendiklerde uzak olduğu için öncelikle buradan öğreneyim dedim. refakatçim ile bilet alabiliyormuyum diye.

Maalesef alamıyorsunuz ama yine bir deneyin..

Hadi hayırlısı nasıl veriyor? Kimlikte refakatçi yok ama nasıl alacaksınız?

ya oradaki memurlar soruyormuş refakatçi isrtiyor musunuz diye.. kartta yazmadığı halde yararlanabiliyormuyuz diye soruldu.. yararlanılıyormuş..

iyi bari..
herkesi götürürüz..

şimdi bende sık sık trenle seyehat ederım fakat raporumda agır engelli yazıyor ama engelli kimlik kartımda yazmıyor bu yüzdende refakatçi vermıyolar. raporumu gösterıyorum yıne vermıyolar neymiş efendım kimlik kartıne yazılacakmış. ula ha kimlik ha rapor kagıdı aynı degılmı arkadaş

Üst Alt